hirdetés

Gyroball csuklóerősítő teszt

Karantén karedzés

teszt
Gyroball csuklóerősítő teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-12-15

Gyakorlatilag minden 11.11-én vásárolt cuccom megjött, így tesztre foghattam őket. Az egyik ilyen dolog egy gyroball volt, amit azért rendeltem, hogy a sok ülőmunka és a számítógép egyik legnagyobb hátrányát – a kézfájást – ellensúlyozzam. Mivel napi kb. 10-15 000 karaktert ütök le, ezért erősítés céljából vettem egy gyroballt, őrületes, 2500 Ft-os áron.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 8
  • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Minél nagyobb a fordulat, annál nagyobb erővel próbál meg kitörni onnan. Beindítani kétféleképpen is be lehet, van amelyik behúzószálas, a jobbak viszont egyszerű felhúzással pörgethetők fel, ilyenkor egy rugó ellentart, ezt a középső részt kell az ujjatokkal görgetve megfeszíteni. Ha elkezdett forogni a szerkezet, akkor utána a csuklótok körkörös mozgásával lehet tovább gyorsítani, ezzel növelve az ellentartás erejét.

És tulajdonképpen ez a lényeg, hogy mindenki magának szabályozhatja az erősséget azzal, hogy meddig és milyen ütemben forgatja a gömböt. Ehhez van egy remek táblázat, ahol RPM-ben – round per minute, vagyis percenkénti forgási szám – adják meg az ellentartás erejét, a 20 000 RPM-hez tartozó 61 kg-os terhelés eléggé beszédes, egy darabig nem fogjátok „kinőni” a cucc tudását. A minősége a gömbnek egyébként 2500 Ft-ért nagyon rendben van, belül egy fém gömb forog műanyag házban, kívül pedig az erősítő oldala gumírozott, ami remek fogást biztosít a használathoz.

A dobozban van még egy csuklópánt is, ami szerintem teljesen felesleges, engem idegesített forgatás közben, így nem használtam. Kaptok hozzá még egy leírást kínai karattyolással, de ez a termék semmit nem tud, csak azt amire rendeltetett, így a dobozzal együtt nyugodtan kihajíthatjátok. Ami a használatot illeti, tapasztalatom szerint kezenként váltva, napi 2*5 perc bőségesen elegendő, eleinte így is be fogtok sz@rni használat közben, főleg, ha rendesen megpörgetitek. Aztán ahogy erősödik a kéz, úgy lehet gyorsítani a dolgon vagy elnyújtani az edzés idejét.

Az egyébként nagyon szimpatikus, hogy ilyen gyorsan le lehet nyomni az aktivitást, és nem kell mondjuk egy órán át szenvedni, sokkal szívesebben állok neki, hogy tudom, 10 perc után „szabadulok”. Ami a hatékonyságát illeti, első nap után is éreztem, hogy az alkarom rendesen fáj az izomláztól, de ez csak olyan fáradtság, ami az elvégzett munkát igazolja, egyáltalán nem kellemetlen. Aztán majd meglátjuk pár hét vagy hónap múlva mennyire durrantja be a kezemet az edzés, a netes videók szerint 20-30 nap után már centikben mérhető a változás. Természetesen nemcsak csuklófájdalmak megelőzésére jó, állítólag ütős, és egyéb sportokhoz – tenisz, squash, csocsó – is kiváló edzéstámogató eszköz.

Gyro/Powerball néven egyébként rengeteg terméket lehet kapni Aliexpressen, amit vásároltam, az a forgásszám emelkedésére változatja egy LED színét, ezzel jelezve, hogy hol tartok éppen. A gond csak az, hogy totál random a villódzás, szóval jól néz ki, de nem különösebben hasznos. Van ennél puritánabb, világítás nélküli variáns is, illetve drágább, kijelzővel ellátott, ami konkrétan kiírja a forgásszámot. Az árak nagyjából 2200-5000 Ft közötti tartományba esnek, néha még van rá 0,5 dolláros kupon is, aki még spórolna egy gépi eszpresszóra valót.

Egyetlen kritikát azért megfogalmaznék a végére, ez a típus átlagos vagy nagyobb kézméretre való. Odaadtam páromnak és ő például nem tudja megfelelően átfogni a kisebb tenyérmérete okán, vagyis aki úgy gondolja, hogy az átlagnál kisebb kacsóval rendelkezik, az ennek megfelelően egy másik gömböt válasszon.

Összegzés

Nem egy ördöglakat a Gyroball, viszont nagyon hasznos szerkezet, rendesen megdolgoztatja az alkart, és segít az ujjakat is egészségesen tartani. Pont ezért vettem, hogy a sok gépelést ellentételezzem vele, és ez egyelőre működni látszik. De ha nem, akkor is filléres tétel volt és maximum 2500 Ft-ért az alkaromat gyúrom vele Popeye-jé. Ehhez a szerephez már csak egy jó pipa hiányzik – na meg a vasmacska tetkó -, de Aliexpressen az is kapható.

Pro

  • Olcsó
  • A minősége ennyiért is rendben van
  • Jó munka, gyorsan letudható az edzés

Kontra

  • Ez a típus nem mutatja a forgási sebességet
  • A kisebb kezűeknek nehéz lesz átfognia

hirdetés