hirdetés

Gocomma multifunkciós bringalámpa teszt

A medvedisznóember

teszt
Gocomma multifunkciós bringalámpa teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-07-05

A szerkesztőségben mindenkinek megvan a szakterülete, amiben ő a legtájékozottabb, és ennek megfelelően az adott területhez tartozó kütyüket is behúzza. Az én keresztem a bringázás, már 12 éve átlag évi 4.000 kilométert nyomok a városban, elnyűttem már pár kerékpárt is, szóval láttam már néhány dolgot és szereztem némi tapasztalatot. A srácok viszont egy olyan izével leptek meg, hogy néhány hitetlenkedő káromkodás után sem értem igazán a Gocomma multifunkciós lámpáját, ami az összes tudását 10.000 forintért a rendelkezésedre bocsátja.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 6
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 8
  • ergonómia: 6
  • ár/érték arány: 7

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Rockbros multilámpa használat közben

Az eszköz úgy néz ki, hogy a funkció által megkövetelt formát, azt egy darabig következetesen vitték, aztán valahol Liu Weit ráállították a következő projektre, és Li Jun, aki átvette a munkát, mérnök lévén csak a “mit kell tudni a terméknek” című Excel sheetet olvasta el, azt is sietve, mert volt más dolga is. E kettő summája egy kiváló anyagminőségű, betontömbszerű cucc lett, olyan megoldásokkal, hogy a szemöldököm a végére már a plafonig felcsúszott.

A telefont, azt fogja, mint floki a lábtörlőt, iszonyat erősen tart, ennek következtében viszont elég nehéz kivenni a mobilt, a legegyszerűbb, ha felfelé egyszerűen kihúzzuk. Az okos tervezésnek hála a töltés sem probléma, a szuperrövid USB kábel pedig nem lobog feleslegesen a szélben, ez mind a helyén van.

A beépített hangszóró érdekes sütemény. Egyrészt az egész tárgy bekapcsolója egy billenőkapcsoló, amit kb. a 386-os számítógépemen használtam rendszeresen, nagyjából 20 éve. Itt megindult a szemöldököm a homlokom közepére. Bebillentés után a klasszik női “a BT eszköz készen áll a párosításra” recsegés után olyan elánnal és agresszíven veszi át az uralmat, hogy mindegy, mihez vagy csatlakozva, ő csatlakozik, mindig. A hang viszont meglepően jó, hoz egy olyan 5-8 ezer forintos kategóriát, bringán tekerve is hallható és megfelelően hangos. A kezelés már véleményesebb, mert hiába léptethető a hangerő és hiába van egy dedikált telefonfelvevő gomb, azt sikerült egybe építeni a világítás gombjával, emiatt pedig csak a mobilon tudod elindítani, illetve megállítani a zenét, magán az eszközön nem.

Az pedig elég béna, mikor a lezárt telefonon kell menet közben gépészkedned. A szemöldököm már a fejem tetején van. A világítás része egészen flott, bár valamiért be kell kapcsolni hozzá az egész konstrukciót, gondolom az akksira van kötve a „mindenmással” együtt. Két pozíciója van, a világítás és a villogás, a gombja pedig egyben van a telefon felvevőjével.

Megoldották, hogy ha világítás közben érkezik a hívás, a felvevő nem kapcsolja ki a lámpát. A hívó fél viszont egy kuma hangot nem fog belőlünk hallani, mert a mikrofont sikerült a műanyag testben elhelyezni. A szemöldököm meg a tarkómon. Azt már csak egy vállrándítással elintézem, hogy a beépített kártyaolvasó csak az mp3/wma/wav formátumokat ismeri.

A csengőbe legalább nem lehet belekötni. Amint bekötjük az akciógombot a micro USB aljzatba, azonnal élesedik a funkció és egy klasszik autós dudát kapunk középerős hangerőn, ami telefonálás vagy zenehallgatás közben is rendületlenül tud szólni.

Eddig csak a tesztasztalon nyúztam a frankensteini tárgyat, de felszerelve mutatta meg az igazi arcát. A dokkolója első blikkre stabil, felszerelni is egyszerű. A csatlakoztatás maga azért egy picit fura, mert van egy műanyag tüske, ami pozícióba teszi a berendezést, aztán egy határozott mozdulattal hátrahúzod és bekattan. Ezután a dokkoló elejére odacsavarozott kallantyút zárt pozícióba állítjuk. Mint az egyszeregy.

 

Haladás közben aztán előjön a „dealbreaker” hiba, ami tönkrevág mindent, mert hogy lifeg az istenadta a tartóján. Hiába csináltál mindent jól, a konzol és a tartó legalább fél centit elmozog egymáson minden irányban, a budapesti utakon pedig ezt rémisztő nézni, úgyhogy a második próbaút után le is szereltem az egészet. A szemöldökömet meg nemrég látták a nemzetközi űrállomáson.

Összegzés

A kínai innováció legszebb példáját tesztelhettem, egy medvedisznóembert, ami tök jól hangzik elmondva, de borzalmas elkészítve. A cuccban lenne potenciál, de azért kellett volna még beletenni  mérnökórát és  a designon is dolgozhattak volna többet, hogy ne egy műanyag krumplira hasonlítson. Ebben a formában szerintem egészen gyors halálra van ítélve, de egyszer talán visszatér egy jobban elkészített formában. Csüggedésre semmi ok, azért a tízesért nagyon sok külső hangszóró, bringalámpa és külső akksi választható.

Pro

  • Masszív betontömb
  • Sok funkció

Kontra

  • Rezeg a kormányon
  • Hektikus működés
  • Idegesítő, nem engonómikus kezelés

hirdetés