hirdetés

Xiaomi M365 elektromos roller teszt

Az ES2 méltó ellenfele?

teszt
Xiaomi M365 elektromos roller teszt 1
írta: Don Kartács
2019-06-17

Az M365, a Xiaomi és a Ninebot szerelemgyerekeként látott napvilágot, így jogosan támaszthatunk irányába magas elvárásokat. A Segway kínai anyavállalatának termékei korábban jártak már nálunk, és mind az ES1, az ES2, a Segway mini valamint a Pro remekül teljesítettek, sőt kategóriájuk csúcsát képviselik. Jelen tesztalanyunk itthon 142.000, Kínából áfa- és vámmentes szállítással 132.000 forintért megvásárolható.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Kicsomagolás

A rollert a Xiaomishop biztosította számunkra, így a kicsomagolást nem mi végeztük el, de azt tudjuk, hogy megfelelő védelmet nyújt a karton, így talán nem is fontos erről beszélni. A doboz tartalmazza magát a készüléket, egy angol (rosszabb esetben kínai) leírást, és a 42 voltos, 1,7 amperes töltőt, amit egy általános, földeletlen tápkábellel lehet a konnektorba dugni, szóval ha esetleg kínai csatlakozóval érkezne, akkor is könnyen cserélhető.

A specifikációi is az átlag felett vannak, hiszen 250 wattos motorjával akár 25 km/h-s sebességre is felgyorsul, és ezt egész sokáig tudja tartani. Egy töltéssel kb. 20-25 kilométert képes megtenni, ezt ugyan sok minden befolyásolja (a sofőr súlya, az időjárás, a hőmérséklet, a szintkülönbségek, a sebesség, a visszatöltés, stb.), de nálam egyszer 26 kilométert is elment, egy átlagos október eleji napon, 82 kg, 18 fok körüli hőmérséklet, száraz utak, egy két nagyobb emelkedő, padlógáz, és közepes visszatöltés mellett.

Az ES2-vel érdemes összehasonlítani az M365-öt, hiszen vele van körülbelül egy árban. Ennek megfelelően kezdjük az erősségeivel: méretesebbek a kerekei, ami sokkal könnyebbé teszi a padkázást, rendelkezik tárcsafékkel, aminek a használata egyszerűbb a motorféknél, és akkor is működik, ha nem kap áramot a motor, valamint külső aksi nélkül a Xiaomi roller nagyobb hatótávval rendelkezik. A hátrányai a következők: felfújhatós gumijai vannak, szóval nagyon oda kell figyelni az üvegszilánkokra – főleg Pesten –, mert könnyen ki tud durranni, nincsen külön lengéscsillapítója, az akku a talpad alatt van, így sokkal több rezgés éri, valamint nem bővíthető külső akkumulátorral.

Összegzés

Nem lehet sok panasz erre a Xiaomi termékre sem, azonban jó tulajdonságaival – nagyobb kerekek, tárcsafék, nagyobb hatótáv – szemben vannak rosszak is – a felfújhatós kerék könnyebben defektet kap, nincs lengéscsillapító, nem bővíthető az aksi – amiket összesítve nálam csak a második helyet érte el, az ES2 után. Mindazonáltal egy igazán minőségi roller az M365, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani mindenkinek, akár itthonról 142.000 forintért hazai garanciával, akár kínából 132 ezerért áfa- és vámmentes szállítással.

Pro

 • Tárcsafék
 • Hosszú hatótáv
 • Remek applikáció
 • Alacsony ár

Kontra

 • Első szériáknál akku hibák
 • Könnyen kidurran a ballonos kerék
 • Nincs külön lengéscsillapítója

hirdetés