hirdetés

Nitecore LR40 kemping kempinglámpa teszt

Remek retró útitárs számtalan feladatra

teszt
Nitecore LR40 kemping kempinglámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-04-04

A Nitecore egy kifejezetten prémium világítástechnikai eszközöket gyártó vállalat, az LR40 névre keresztelt termékük pedig egy remek nyárindító darab, amit túrázáshoz, sátorozáshoz, de akár az autó szereléséhez vagy a pincében kotorászáshoz is kiváló. Szállítással együtt 8700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, a BGXIFD469  kóddal, ami nem sok, ennyiért ritkán találkozom ilyen minőségi termékkel, ami után ráadásul a Banggood fizeti az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezek értelemszerűen a működési módoktól függenek, hiszen a felső vezérlőtárcsával válthattok, ami nem a tekergetésre – ez a fényerőt állítja –, hanem a nyomkodásra lapoz a lehetőségek között. Van egy meleg- és egy hidegfehér mód, illetve ezek együtt is világíthatnak, illetve van egy vörös SOS villogás. A lehetőségek mindegyike más fényerővel működik, 10 és 100 lumen fényerő között. Értelemszerűen az üzemidő is e szerint módosul, 65 és 8 óra között, az előbbi a 10 lumenes meleg fehérre vonatkozik. Feltölteni a lámpát 4 órát vesz igénybe, illetve a tárcsa mellett van egy 4 elemű töltöttségjelző is. Az viszont nem tetszett, hogy hiába szabályoztam le a fényerejét, a kikapcsolás/bekapcsolás szekvencia után mindig maximum fényerőn kezd, tehát nem memóriás az LR40.

Sajnos ebben a márciusi, -1 fokos zimankóban kevésbé tudtam sátrazni,

mint amennyi kedvem lett volna hozzá mondjuk júliusban, így erről a felhasználásról nem tudok nyilatkozni. Pincében kutakodni és autóban ablakmosó folyadékot feltölteni viszont bármikor lehet, és ehhez ez az LR40 is kiváló. Van a tetején egy fém fül, amivel fel lehet akasztani szinte bármire, viszont pont innen hiányolom a lényeget: egy mágneses karabinert vagy egyéb megoldást, hiszen fém felület szinte mindenhol van. Ilyet azonban nem adnak hozzá, persze ettől ez még megoldható, például azzal, ha van otthon egy kidobandó merevlemezetek, amiből ki lehet menteni egyet, ragasztotok rá egy kampót és kész is az alkalmatosság.

Maradok a lényegnél, a lámpa remekül használható mindenféle ilyen feladatra, kellemesen homogén a fénye, jól terül, a 100 lumen sötétben is elég.

Mivel kellően pici, elég jól lehet ide-oda pakolászni, a tekerőkapcsolóval pedig remekül lehet a fényerőt is szabályozni. Kíváncsi voltam, vajon mekkora élettartama van a LED-nek, de nem találtam meg ezt az információt, a leírás nem említi. A fényereje lehetne nagyobb, hiszen a pincében lévő Salgó polcnak csak egyetlen szintjét tudta ekkora teljesítménnyel bevilágítani, így kicsit többet kellett pakolásznom, mint szerettem volna. Ezt leszámítva nem tudok belekötni és nagyon konkurense sincs ennyiért, ez a dizájn pedig eladja az LR40-et.

Összegzés

Cuki retró köntösbe csomagolt kempinglámpa a Nitecore LR40. Van néhány apróság, amibe bele lehet kötni, például miért nem jegyzi meg az utolsó beállított fényerőt, vagy az IP szabványt miért nem közli le a gyártó. De ezek még csak nem is nevezhetők kompromisszumnak, hiszen lámpaként remekül megállja a helyét a Nitecore terméke, hosszú az üzemideje, szexi ez a retro kinézet, és a közelében nincs árban egyik konkurense sem.

Szállítással együtt 8700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte kínai raktárból, a BGXIFD469  kóddal, ami nem sok, akinek kell, az húzza be, amíg csak ennyi. A Banggood fizeti utána az áfát is.

Pro

 • Remek retró dizájn
 • Jó minőség, egyszerű kezelhetőség
 • Nagyon finoman lehet állítani a fényerejét
 • Olcsó

Kontra

 • Lehetne valami mágneses akasztója
 • Nem jegyzi meg az utoljára használt fényerőt, mindig maximumról indul

hirdetés