hirdetés

Nextool Outdoor Floodlight reflektor teszt

Fény az éjben

teszt
Nextool Outdoor Floodlight reflektor teszt 1
írta: hajas
2021-12-27

A Nextool Outdoor Floodlight egy igazán sokoldalú készülék. Első ránézésre azt mondanánk, hogy egy rádió, pedig valójában ez egy reflektor, de elemlámpaként is megállja a helyét. Állítható a fényereje, a színhőmérséklete, sőt, még powerbankként is használható. A kiváló minőségű kütyüt most a BG309d3f kuponkóddal 16 900 forintért rendelhetitek meg a Banggoodról.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Alumíniumötvözetből készült a burkolat, műanyag alig található rajta, de azok is minőségiek. Összesen egy lötyögő elemet fedeztem fel, mégpedig a zseblámpát körbeölelő gyűrű minimálisan mozog, ha piszkáljátok, de másba tényleg nem lehet belekötni.

A gyártó állítása szerint akár az 1 méteres eséseket is túléli, és az IPX5-ös minősítésének köszönhetően az eső sem árt meg neki.

A kütyün egy rakás dolog található, vegyük is sorra ezeket. Az elején felfedezhetitek a hatalmas LED fényforrást, amit egy szürke gyűrű ölel körbe. A tetején két tekerőgomb kapott helyet, az egyikkel a fényerő intenzitását, a másikkal pedig a színhőmérsékletet állíthatjátok. Középre került a bekapcsológomb, ami hosszú nyomásra be- illetve kikapcsol, rövid nyomásra pedig az üzemmódok között vált. Elsőre a reflektor villan fel, ezt követi a piros fény, majd a villogó piros fény, végül pedig az oldalán található elemlámpa kapcsol be.

A fogantyúja teljes egészében körbeforgatható és fokozatokkal látták el, stabilan tartja a beállított pozíciót, még akkor is, ha rángatjátok. Ez azért jó, mert használhatjátok támasztóként, de akár fel is akaszthatjátok. Az aljára fúrt menetnek köszönhetően még tripodra is rögzíthetitek. A készülék bal oldalán egy szilikon fedlap takarásában található a Tpye-C port, amin keresztül tölteni tudjátok, alatta pedig az USB-A csatlakozó kapott helyet, vagyis powerbankként is használhatjátok. Szufla bőven van benne, hiszen a készülékház alatt egy hatalmas, 13 500 mAh-s akkumulátor található, aminek a töltöttségét a bekapcsológomb alatt található négy darab LED indikátor mutatja.

A reflektor LED-nek közel 180 fokos a bevilágítási szöge, vagyis nagyobb területeket is simán le tud fedni, nagyjából 50 méterig. Egyedül ennek állítható a színhőmérséklete, a tekerőgomb segítségével 2700-6500 kelvin között tudjátok módosítani, a fényerőt pedig 25 és 1800 lumen között. A piros fény elsősorban figyelemfelkeltésre használható, a fénysugár nagyjából 10 méteres távolságig jut el. Itt is módosítható a fényerő, egész pontosan 0,5 és 85 lumen között. Ezek nagy területen szórják szét a fényt, így, ha távolra szeretnétek elvilágítani, akkor az oldalán található zseblámpát érdemes használnotok, ami akár 170 méteres távolságra is képes elvilágítani. A fényintenzitás itt 30 és 1000 lumen között módosítható. Az egyszerűség kedvéért táblázatba foglaltam a legfontosabb adatokat:

ReflektorPiros fényZseblámpa
Színhőmérséklet2700 K-6500 K
Maximum fényerő1800 lm85 lm1000 lm
Minimum fényerő25 lm0,5 lm30 lm
Maximális vetítési távolság50 m10 m170 m
Minimális / maximális üzemidő5,5 h / 150 h23 h / 900 h18 h / 200 h

Amint láthatjátok, az üzemidőre sem lehet panasz,

aktív használat mellett is ritkán kell töltőre tennetek a Floodlightot, még a maximumra tekert reflektor móddal is simán kihúz öt és fél órát, az 1000 lumennel pörgő zseblámpa pedig 18 órán keresztül is bírja, ami igencsak szép teljesítmény a készüléktől.

Összegzés

A Outdoor Floodglight hozza a szokásos Nextool minőséget. Az anyaghasználat pazar, az összeszerelés minősége is remek, és a sokoldalúságának hála nemcsak az otthoni tevékenységek során jön jól, hanem például kempingezéskor is. Lemeríteni nehéz feladat, de szerencsére a legtöbb telefonnál is használt Type-C kábellel néhány órán belül feltölthető, sőt, szükség esetén a mobilotok töltésére is alkalmas. 

A BG309d3f kuponkóddal most 16 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni a Banggood kínai raktárából. Ez az összeg már tartalmazza a Banggood Express szállítási módot is, így nem kell további költségektől tartanotok.

Pro

  • Kiváló minőség
  • Extra hosszú üzemidő
  • Sokoldalú
  • Powerbankként is használható

Kontra

  • Az egyik elem kicsit lötyög

hirdetés