hirdetés

Mijia Night Light 2 teszt

Egyszerűbb, mint szeretném

teszt
Mijia Night Light 2 teszt 1
írta: Don Kartács
2019-10-16

Kiváló lakáskiegészítőnek néz ki a Mijia Night Light 2, ami egy automata éjjeli lámpa, ráadásul elég olcsó ahhoz, hogy ne fájjon megvenni, hiszen 3 700 Ft-ért beszerezhető. Egy mágneses tartó segítségével gyakorlatilag bármilyen felületre felrögzíthető, állítható a fényereje, és kifejezetten kellemes a minősége. De vajon az automatizmus előnyére vagy hátrányára válik?

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A félgömböt szétcsavarva juthattok hozzá a beltartalomhoz. Bár több helyen azt olvastam, hogy nem adnak hozzá áramforrásokat, nekem 3 db AA elemmel érkezett, ami tulajdonképpen az árat csökkenti, hiszen ezt már nem kell kifizetnetek. Az egyetlen kezelőszervet itt találhatjátok, a kapcsolóval 3 és 25 lumen fényerő között választhattok. Ez szerintem bőven elég az éjszakai brunnyantás előtti botorkáláshoz, és mégsem vakít meg, mikor a lőrésnyire összehúzott szemhéjatokon néztek kifele. A kibocsájtott fény viszont nem teljesen homogén, helyenként látható, hogy foltosan ereszti át a felső burkolat.

Van viszont egy furcsa jelenség, ami fölött nehezen tértem napirendre. Ha betesszük az elemet, akkor nagyjából 3 percig világít, majd kialszik. Be- és kikapcsolni viszont nem lehet, kizárólag a saját fényérzékelője alapján, sötétben aktiválódik újra. Na de mi az a sötét? Nem egy egzakt fogalom, és nincs semmilyen lehetőségetek arra, hogy ezt kalibráljátok. Ugyanez igaz a világítás hosszára is. Ha egyszer a mozgásérzékelő bekapcsolja a pilácsot, akkor az előre beállított ideig világít, ami nagyjából egy perc. Ez engem csak azért zavart, mert teljesen felesleges 60 másodpercig használni valamit, amikor arra 5 másodpercig lenne szükség.

Ha továbbgondolom a dolgot, több Mijia Night Light 2-vel nagyon frankó dolgokat lehetne művelni, ha hagyná beállítani a világítás hosszát. Például egy folyosón egymásután felvillanó fényáradatot lehetne vele csinálni, így viszont ez csak egy kihagyott ziccer marad. Ettől függetlenül jól működik a lámpa, az ígért funkcióit tökéletesen ellátja, viszont az áthelyezéssel csínján bánjatok, ugyanis a ragasztó gyorsan koszolódik. Érdemes az elemek lemerülése után is valamilyen újratölthető megoldást keresni, például USB-s AA akkumulátorokra kicserélni a gyári megoldást.

Összegzés

A Xiaomi Mijia Night Light 2 semmit nem ígér, amit ne tudna teljesíteni. Kiváló a minősége, jól is működik, nagyon ötletes a mágneses tartó, de olyan túl sok mindent azért nem tud. Baj ez 3700 Ft-ért? Szerintem nem, de az például zavart, hogy nem volt az eszköz felett kontrollom. Ha egy érintőgombon állíthatnám a fényerőt vagy kalibrálhatnám a működés hosszát, akkor sokkal hasznosabbnak éreztem volna a terméket.

Hozzá kell tennem, hogy az összes konkurens – az előző Mijia Night Light is – így működik, tehát önmagában ez nem hiba, csak lenne még hová fejleszteni ezt a remek ötletet. Érdemes továbbá az elemeket akkumulátorra cserélni, mert egyrészt környezetbarátabb, másrészt pedig nem kell a boltba járkálni az utánpótlásért.

Pro

 • Remek minőség
 • Kiváló mágneses tartó

Kontra

 • Kicsit lehetne olcsóbb
 • Teljesen automata, nem szabályozhatjuk a folyamatot

hirdetés