hirdetés

BlitzWolf BW-LT39 és Marpou okos mennyezeti lámpa teszt

Hangulatfényárban úsztunk

teszt
BlitzWolf BW-LT39 és Marpou okos mennyezeti lámpa teszt 1

Forrás: Banggood.com

Norbi
írta: Norbi
2022-08-18

Az RGB-s, okos mennyezeti lámpák nagyon népszerűek, ami nem csoda, hiszen alacsony fogyasztás mellett, szinte végtelen beállítási lehetőséget biztosítanak a színek terén. Most két ilyen fényforrás is érkezett hozzánk tesztre, mivel hasonló tulajdonságokkal, kinézettel rendelkezik a két készülék, így egyben teszteltük őket. Az áruk is nagyjából megegyezik, hiszen a BlitzWolf termékéért 13 400 forintot kell fizetnetek, míg a Marpou okoslámpája 21 200 Ft-ba kerül.

Ha ezért plusz pontot kaptak, akkor a felrögzíthetőségre megajánlom az 5-öst is, hiszen egy egyszerű ötlettel nagyon megkönnyítették ezt a folyamatot. Ez abból áll, hogy a plafonra elég egy nagyjából 12 centiméter átmérőjű műanyag lapot felrögzíteni, amit jóval egyszerűbb, mintha a teljes lámpatesttel kellene ügyeskedni. Miután ez megvolt, már csak a lámpa vezetékét kell hozzácsatlakoztatni a mennyezeti kiálláshoz a csomagban található csoki segítségével, amit még csavarozni se kellett, mert a modern csíptetős megoldást adták hozzá, illetve a burán csavarni 90 fokot, és máris kész volt a mutatvány.

A telefonnal való párosítás is nagyon egyszerű,

igaz, nekem könnyebb dolgom volt, hiszen már használtam a Magic Home alkalmazást, amit időközben átneveztek Magic Home Próra. Szerencsére itt a Pro nem azt jelenti, hogy fizetős az alkalmazás, gondolom inkább azért használták, mert hangzatosabb. Szóval nekem csak annyi volt a dolgom, hogy rányomjak az új eszköz hozzáadása gombra, megkeresni a Marpou-t, pár kattintás és már meg is volt a dolog. Ha nulláról kellett volna kezdenem, akkor az alkalmazás letöltése után még a WiFi hálózatot is hozzá kellett volna adnom .Ez sem nagy kihívás szerintem, aki már látott ilyesmit, aki meg nem annak jól jön az angol nyelvű használati utasítás, ami érthetően elmagyarázza ezt.

A Marpou mennyezeti lámpa teljesítménye 30 watt, ebből a gyári adatok alapján 2200 lument tud kihozni, ami ha túlzó is picit, nem sokkal tud kevesebbet a valóságban. Átmérője 30 centi, vastagsága mindössze 5,5 centiméter. Az RGB fényeken kívül a fehér szín színhőmérséklete 2700 és 6500 Kelvin között állítható.

A pilács elvileg rengeteg okos dolgot tud, vezérelhető a távirányítón kívül a már említett telefonos alkalmazással, illetve okosotthonba integrálva, Alexával, Google asszisztenssel is. Nekem az előbbivel való tesztre volt lehetőségem, abszolút flottul ment minden, sikerült hanggal ki- és bekapcsolni, színt váltani, illetve a fényerőn is változtatni. A távirányítóval is lehet állítani az alap dolgokat, de az igazi finomhangolásra, meg a varázslatra az alkalmazás képes csak. Ott nagyon pontosan be lehet lőni milyen színt szeretnétek, milyen fényerővel, ezekből 5 darabot el is lehet menteni, ugyanúgy, ahogy a fehér különböző színhőmérsékleteiből.

Ezután jönnek az izgalmasabb beállítások,

a következő oldalon effekteket lehet kiválasztani, illetve gyertyaláng mód is van, amikor a fény a gyertya lángját utánozva pislákol. A következő menüpont a mikrofon mód, amikor a hallott ritmusra változik a fény. Azért nem mondom, hogy zenére, mert annak külön menüpontot szenteltek, kiválaszthattok számokat, annak a tempójára táncolnak a fények. A két utolsó módozat volt számomra a legizgalmasabb, ebből az első nagy selling point volt a Marpou marketingjében. Elviekben a telefon kameráját a TV-re, vagy vetítővászonra irányítva levenné a színt, úgy állítaná, változtatná a fényeket. Na, ez nem jött neki össze, bármit néztem, köszönőviszonyban sem volt a lámpa fénye a látottakkal. Például egy focimeccsnél azt gondolta a halvány bugyikék lesz a megfelelő a gyep szép zöldje helyett. Ugyanez mondható el a kamera móddal kapcsolatban is, ami hasonló fícsör nagyjából, csak ott nem a képernyőre, hanem bármire irányítható a szenzor, annak veszi le a színét. Illetve csak venné jelen esetben. Igazából nem nagy veszteség ez, hiszen ettől még nem dől össze a világ, de kis csalódás maradt bennem miatta. Kár érte, mert amúgy nagyon szép fényeket produkáló, megbízhatóan működő eszközről van szó, aminek vezérelhetősége is szinte korlátlan.

A BlitzWolf lámpáját most 13 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolhatjátok meg, ha használjátok a BGHU2467  kód használatával, a termék a cég cseh raktárából érkezik ingyenes szállíással, ebben az árban az áfa is benne foglaltatik.

Marpou mennyezeti lámpa

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

BlitzWolf BW-LT39

Mivel BlitzWolf termékről van szó, naívan itt is azt hittem, hogy megvagyok alkalmazásügyileg, hiszen régóta ott figyel a cég applikációja a telefonomon. Ez mint kiderült, nem volt egy működőképes elképzelés, hiszen a készülék az Ilink app-ot használja. Ezzel sem volt gond, hiszen az sem volt számomra ismeretlen, mert az egyik lámpám is ezt használja, ami egyébként kísértetiesen hasonlít a BW termékére, még a távirányítója és a csillámporos lámpabúra is pont olyan. Valószínűleg egy átcímkézett termékről van szó, ami persze nem baj, csak az LT39, mint a cég újdonsága, lett kommunikálva, miközben ez egy pár éves cucc, BlitzWolf dobozzal és címkével.

A „BlitzWolf” terméke kevésbé szofisztikált,

a funkciói is korlátozottabbak, a párosításra kizárólag Bluetooth segítségével van lehetőség, WiFi-n nem képes a kapcsolódásra, így okosotthonba se integrálható. Viszont a hozzá csomagolt távirányító egy fokkal komolyabb, mint a Marpoué. A másik nagy különbség, hogy a közepén egy beépített hangszóró foglal helyet, amire küldhettek zenéket a telefonotokról. A sugárzó minősége azért messze van a Bose termékeitől, de mondjuk rádióhallgatásra tökéletes.

A felszerelés itt egy fokkal bonyolultabb volt, de csak eggyel, itt is adott a csomagban a szerelék, aminek segítségével a mennyezetre kellett rögzíteni a lámpát. Itt a burát kellett levenni, hogy hozzáférjek a csavarokhoz, amit egy 90 fokos fordulattal lehet le- és feltenni. A hangszóró a burába van építve, annak vezetéke ragaszkodott a talphoz, ez picit bonyolította a dolgot, de nem volt megoldhatatlan a feladat. A fizikai méretek az LT39 esetében a 28 centis átmérő és 7 cm-es magasság. A teljesítmény 24 watt, ami a lámpát és 5 W, ami a hangszórót illeti. A színhőmérséklet itt is 2700 és 6500 Kelvin között állítható.

 

Kapcsolódás, funkciók

A párosítás itt sem túl bonyolult, a lámpa felkapcsolása után az alkalmazást megnyitva ki kell választani a BT connect menüpontot, ott hozzáadni a készüléket, fontos hogy a listában megjelenik egy Ilink és egy Ilink App nevű eszköz is, ebből a másodikat kell választani, hogy az applikációs vezérlést is ki tudjátok aknázni. Ezután már lehetőség van a színek kezelésére, fényerő állítására, valamint egy csomó előre beállított program kapcsolására. Ezek között vannak villogók, színátmenetek, a szívdobbanásra emlékeztető pulzálások, egyik-másik igen jópofa, de vannak közöttük kifejezetten zavarók is. A Music menüpont alatt tudtok ráküldeni zenéket, a telefon memóriájában található file-ok közül. Természetesen a hangszóró teljes értékű Bluetooth hangszóróként is funkcionál, tehát mindent lejátszik.

BlitzWolf BW-LT39 mennyezeti lámpa

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Összegzés

Összességében mindkét cég terméke használhatónak bizonyult. A Marpou kicsit modernebb már külsőre is, az applikáció is igényesebb, amivel vezérelni lehet, a fényei is szebbek, erősebbek. Funkciói jók, még ha ezek közül nem is mindegyik hozta az elvárásokat. A BlitzWolf fényforrása egyszerűbb, mind dizájn, mind kifinomultság terén, az alkalmazása szinte faék egyszerűségű, de fényei mind a színes, mind a fehér színeket nézve teljesen vállalható, a hangszórója is tud hasznos lenni. Ha választani kellene, akkor én talán az első terméket venném a külseje, valamint Alexa támogatása miatt, de ez nagyrészt szimpátia kérdése. Ha nektek funkcióiban jobban bejön a BlitzWolf, akkor nyugodtan válasszátok azt, nem fogtok vele rosszul járni. 

A BlitzWolf lámpáját most 13 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolhatjátok meg, ha használjátok a BGHU2467  kód használatával, a termék a cég cseh raktárából érkezik ingyenes szállíással, ebben az árban az áfa is benne foglaltatik. Sajnos a Marpou lámpáját, a Banggood kivezette, de az Alin még elérhető, igaz drágábban, de még így is megéri talán, az ára 21 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., kupon nélkül, ingyenes szállítással.

Pro

 • Marpou: erős, szép fény, jó testreszabhatóság, okosotthonba is integrálható, a felszerelése nagyon könnyű
 • BW-LT39: beépített hangszóró, normális távirányító, kedvező ár

Kontra

 • Marpou: pár funkció nem úgy működik, ahogyan kellene, a távirányító elég béna
 • BW-LT39: okosotthonba nem integrálható, korlátozott funkciók

hirdetés