hirdetés

BlitzWolf BW-LT21 okosizzó

Az olcsó alternatíva

teszt
BlitzWolf BW-LT21 okosizzó 1
írta: Atika
2019-11-09

A Yeelight izzóknak töretlen a népszerűsége, hiszen könnyedén telepíthetők, nem szükséges semmilyen extra tudás vagy szerelgetés a használatukhoz és megbízhatóan is működnek. Ennek viszont ára van, 7-8 ezer forintba kerül egy, pedig egy izzóból egy átlagos háztartásban akár 10 darab is kellhet. Pontosan ezért vártam nagyon a BlitzWolf okosizzóját, ami potom 3000 forintos árával nagyot fog tarolni, és azt is megértitek miért, ha végigértek a teszten.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.6

Népítélet

9.8

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok
BlitzWolf BW-LT21 okosizzó 2

Az app maga rendkívül könnyen használható és számtalan funkciót rejt magában, amivel teljesen személyreszabhatjuk a BlitzWolf izzónkat. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen előbb párosítani kell az eszközeinket, amire szerintem az amerikaiak „pain in the ass” kifejezése illik a legjobban. A lámpakapcsolgatásból álló folyamat során rá kell lelni a megfelelő időzítésre, a csillagok tökéletes állására és arra a pillanatra, amikor a Szaturnusz harmadik holdja cigánykereket vet a Tejút sikjára merőlegesen és akkor bizony elkezd gyorsan villogni a BlitzWolf BW-LT21. Ezt természetsen a párosítás alatt abba sem hagyja, hogy egy 90-es évekbeli, német techno partin érezhesd magad.

Tudom, hogy ez rendkívül hihetetlennek hangzik, de nekem négy próbálkozásomba került, mire sikerült párosítási módba raknom az izzót, úgy hogy teljesen nyitott vagyok a kütyük iránt, folyamatosan ilyenekkel foglalkozom és nem utolsó sorban elolvastam a használati útmutatót is.

A BW-LT21 fehér színhőmérsékletét sajnos nem lehet állítani, viszont a fényerőt – ez maximum 900 lumen, ami egy hagyományos 100 wattos izzó fényereje -, a színt a teljes RGB skálán és a színek árnyalatát is meghatározhatjuk. Ezenkívül kapunk nyolc előre definiált módot is, amikből négyet testreszabhatunk, így akad éjszakai utcai világítást szimuláló és stroboszkópszerű villogó üzemmód is, ahol mi határozhatjuk meg a színeket és a villogás gyorsaságát is.

Természetesen az izzó nem ettől lesz okos, a „csoda” a telefonról távvezérlésben, az időzítésben és a különböző események függvényében történő automatizálásban keresendő. A Smart Life applikáció egy kisebb IFTTT szerű funkciót rejteget magában, amivel különböző feltételekhez köthetünk bizonyos feladatokat. Példának okáért a világítás színét szinkronizálhatjuk az időjárással vagy, ha rendelkezünk okos hőmérővel, akkor akár a páratartalom függvényében is kiadhatunk különböző utasításokat. Tudjuk vezérelni az eszközt lokáció és aktuális idő alapján is, ami nagyon hasznos lehet, ha mondjuk éjszaka érkezünk haza minden nap, és szeretnénk világosságot teremteni otthon mire átlépjük a küszöböt.

Az appot hozzáköthetjük a Google Assistant és az Amazon Alexa rendszerekhez is, így akár hangvezérelhetjük is a BlitzWolf BW-LT21 okosizzót. Én kipróbáltam, tökéletesen működött, még a fényerőt és a színt is be lehet állítani hangparancsokkal, ami nem csak jópofa, de kimondottan hasznos is tud lenni, ha esetleg az ember keze annyira koszos, hogy inkább nem nyúlna kapcsolóhoz vagy a telefonjához.

Összegzés

A BlitzWolf BW-LT21 egy kimondottan jó LED izzó, remek funkciókkal és kiváló minőséggel. Sajnos a fehér színhőmérsékletét nem lehet változtatni, cserébe minden egyebet igen, és a fényereje is bőven kielégítő. A Smart Life app még mindig kiváló és sokat hozzátesz az izzó értékéhez.

Az okosizzó november 11-ig 3000 forintért vásárolható meg, ami tekintve a Yeelight árakat eszméletlenül jó vétellé teszi.

Pro

 • Olcsó
 • Nagyon jó funkciók
 • Kiváló applikáció

Kontra

 • A fizikai mérete miatt kisebb lámpatestekbe nem biztos, hogy belefér
 • Nem állítható a fehér színhőmérséklete

hirdetés