hirdetés

BlitzWolf BW-CML4 monitorlámpa teszt

Fénylik, mint a Salamon…

teszt
BlitzWolf BW-CML4 monitorlámpa teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-15

Újabb kiváló monitorlámpával lett gazdagabb a történelem, amelyet most BW-CML4 névre keresztelt megalkotója. Elöl hagyományos LED-del ellátott világítótestről van szó, aminek fényerejét és színhőmérsékletét variálhatjátok, hátul pedig egy jópofa RGB megoldással dobhatjátok fel a hangulatot, ráadásul a funkcióit applikációból is vezérelhetitek. 12 400 Ft-ot kérnek érte a BGHU1679  kóddal, a szállítás 400 Ft-ba kerül, az áfát a Banggood fizeti a termék után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A fényereje 900 lux, ami elég akár ahhoz is, hogy olvassatok vagy írjatok mellette,

de a fő feladata természetesen nem ez, hanem hogy a vakító monitor fényét mérsékelje. Nyilván a hátsó RGB LED a hangulatfelelős, és szerintem menőbb dolgokat is lehet vele csinálni, mint a BW-CML2-vel. Tud például lélegzés, villám és hasonló effeket is, amik nagyon jópofák. A ruhaujjba eldugott aduász ebben az esetben azonban nem ez, hanem az, hogy egy applikáció segítségével is állítgathatjátok a CML4-et, sőt a zene hangjára is képes változtatni az effekteket.

Ehhez nem kell mást letöltenetek, mint a BlitzWolf Home appot, de az eszköz a Tuya vagy a Smart Life alkalmazásokkal is működik, és integrálható okosotthon rendszerekbe is. De térjünk vissza a programhoz, hiszen tapasztalataim szerint kényelmesebb innen állítgatni a lámpát, mint nyomkodni a panelt, és nemcsak azért mert lusta vagyok, hanem mert ez a tartó kevésbé fogja meg a monitorkávát, mint más megoldások. Ez nem azt jelenti hogy rossz, de miért kockáztatnátok meg azt, hogy leesik, ha az appból is minden benyomkodható?

Nézzük mit konfigolhattok a szoftverből. Értelemszerűen a front LED színhőmérsékletét és fényerejét lehet egy fokozatmentes csúszkán, de ahogy néztem, ez csak látszólag fokozatmentes, inkább csak lépked az adott színhőmérsékleti értékek között. Ezt úgy oldották meg, hogy a meleg-fehér és a hideg-fehér LED-ek egy részét vegyesen le- vagy felkapcsolják. Van a „dimmer” funkció, ami a hátsó RGB LED-et vezérli, itt egy színpalettáról választhattok hozzá színeket. Ilyenkor a lámpa statikus módon világít, effekteket nem használ.

A „mode” menüből viszont elérhetők ilyenek, van egy rahedli, aminek a színét és a típusát is kombinálhatjátok, illetve vannak előrefediniált profilok is, mint a „get up”, a „night” vagy éppen a „party”. Természetesen itt is tetszés szerint belenyúlhattok a színekbe és a fényerőbe, ha akartok. Talán a „music” mód a legérdekesebb, ilyenkor a telefon mikrofonját figyeli a lámpa, és megpróbál különböző effekteket a zene ritmusára elvillogni. Ezt azért csak hellyel-közel abszolválja, sokszor összevissza villódzásba csap át a dolog, de amíg nem találják fel a szinesztéziát – bár állítólag egyes drogokkal kiváltható -, úgysem igazán fogjátok tudni, hogy melyik hanghoz milyen színnek kell társulnia. Ha pedig nem tetszik, átválthattok egy másik effektre, akkor majd máshogy villog majdnem random módon, és nagyjából ebben ki is merül ez a lehetőség.

A „timer” szintén egy érdekes funkció, a szokásos ébresztésre fűzték fel a lehetőséget. Képes adott időpontban ébreszteni fényeffekttel, de például ugyanez működik visszafele is, amikor a cucc egyszerűen kikapcsolja magát. Ilyenkor is vezérelhető az első és a hátsó LED, és mivel okosotthonba is integrálható a cucc, ebben látok még teret a fejlődésre. Természetesen mint minden ilyen eszköz, ez is kompatibilis Alexa és Google hangasszisztenssekkel, ami egy további lépés az okosotthonos integráció felé. A gyártó alapvetően gamer lámpának mondja, amivel most be is vezettem egy eddig nem létező kifejezést, de a funkciókat én nem annyira a játékhoz, sokkal inkább a mókázáshoz társítom, és mindenkinek ajánlom, akinek van ilyen irányú érdeklődése.

Forrás: Banggood

A végére pedig egy jó tanács: tegyétek ki a tápját egy hagyományos USB-s telefontöltőre és dugjátok a falba. 5 V 2 A kell neki, ami szerintem sok az USB 3.0-nak, de pl. egy Type-C 1.2-es szabványú csati már le tud adni 5 V-on 3 A-t is, szóval akár mehet direktben a laptopról is, ha nektek az a kényelmes és nem sajnáltok egy csatlakozóhelyet erre feláldozni.

Összegzés

A triumvirátus utolsó tagja is remek lámpa, igaz többe kerül, mint a másik két modell, viszont többet is ad, hiszen a két LED sor – egy sima fehér és egy RGB – széleskörűen beállítható, illetve a lámpa fényereje is kellően nagy és a színhőmérséklete is variálható. Ha ez nem lenne elég, többféle applikáció segítségével konfigolhatjátok, képes időzítve ki- és bekapcsolni magát, követi a lejátszott zene ütemét, effekteket imitál, szóval tényleg rengeteg mindent tud. Talán a tartója nem olyan stabil, mint a CML2-nek, cserébe szinte bármilyen monitorra felpattintható.

Engem meggyőzött, viszont aki nem szeretne 12 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kiadni egy monitorlámpáért – amit a a BGHU1679  kóddal érhettek el -, az választhatja az egyszínű LED-del ellátott CML1-et, ami nagyjából feleennyibe kerül, vagy a mágneses tartóval rendelkező, szintén RGB LED-es, de appból nem programozható CML2-t, ami durván 8000 Ft körül érhető el. Egyiket sem fogjátok megbánni, mindegyik remek lámpa, és az áfával sem kell foglalkoznotok, azt a Banggood fizeti a kiküldött termékek után.

Pro

 • Jó minőség
 • Két LED-et is tartalmaz, az egyik RGB
 • Nagyon sokrétűen állítgatható
 • Appból programozható
 • Okosotthon rendszerekbe integrálható

Kontra

 • Drágább az átlagnál

hirdetés