hirdetés

BlitzWill BWL-FL-0001 és FL-0002 állólámpák tesztje

Jól állnak a talpukon

teszt
BlitzWill BWL-FL-0001 és FL-0002 állólámpák tesztje 1

Forrás: RendeljKínait

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-01-26

Számtalan világító dekorációt, lakáskiegészítőt, mi több, lámpát teszteltem már, de szerintem álló megoldásokhoz eddig nem volt szerencsém. Most két, koncepciójában merőben eltérő, kivitelezésükben viszont nagyon hasonló BlitzWill terméket vettem górcső alá, az egyik inkább modern, appból vezérelhető és okosotthonba integrálható hangulatvilágításként szolgál, a másik pedig egy funkcionális háttérfény, olvasó funkcióval. Mindkét termék cseh raktárból érkezik ingyenes szállítás mellett, az árakat viszont szándékosan nem lövöm le a cikk végéig.

BlitzWill BWL-FL-0001

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

8.6

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:8
 • ár/érték arány:10

Forrás: Banggood

BlitzWill BWL-FL-0001 BWL-FL-0002

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A lakáskiegészítők minősége teljesen rendben van, nem kiemelkedő, de nem is tartalmaz bántó részleteket,

és talán ez a legfontosabb egy kvázi bútordarab esetében. Egy dolgot sajnálok, hogy nincsen belőle egy világosabb szín, csak fekete, emiatt nem biztos, hogy mindannyian kombinálni tudjátok majd a bútoraitokkal az FL széria darabjait.

Forrás: RendeljKínait

BlitzWill BWL-FL-0001 – Annyira bevált, hogy én is vettem egyet

Az alcímmel lelőttem a poént, egy korábban vásárolt IKEA MAGNARP rizslámpát váltott le a BlitzWill BWL-FL-0001, amit hangulatvilágításként használtam a lakásban. Ennek a problémája nem esztétikai, hanem funkcionális volt: 3 foglalatot tartalmazott az E14-es verzióból, elég macerás volt a kiégő „izzókat” cserélgetni, brutálisan gyűjtötte a port, illetve nem volt szabályozható sem a fényereje, sem a színhőmérséklete.

Az eddigi kínai lámpákkal a fő bajom az volt, hogy a legtöbbjét ugyan szerettem, de olybá tűnt, nem a funkciók, hanem a divat köré tervezték meg ezeket. Ez alatt azt értem, hogy leraktam az asztalra, jaj de szépen világít, lélegzik, effekteket szimulál, meg milyen jó a hangasszisztenses alapú kapcsolgatás, de ezek tipikusan azok a dolgok, amiket egyszer az ember kipróbál, aztán ennyi. Ellenben mindig kell valamennyi háttérfény a lakásba, hogy ne a sokat zabáló mennyezeti lámpa égjen, és az sem baj, ha az ember tud mellette olvasni.

Slusszpoén, ha van távirányítója,

mert akkor a szobába belépve még állítgatni is lehet, és nem a sötétben keresgélve kell valamilyen felületet megnyomni, ahol a hossz, az érintések száma is mind mást és mást csinál. Ezekhez különösen akkor nincs kedvem, mikor hulla fáradtan esek haza, helyette egyszerű, funkcionális, könnyen használható dolgokat szeretek magam körül tudni.

BlitzWill BWL-FL-0001 és FL-0002 állólámpák tesztje 23

Forrás: RendeljKínait

A BlitzWill BWL-FL-0001 pontosan ezt tudja, mintha direkt a mindennapi igények kielégítésére fejlesztették volna ki.

Két lámpatestből áll, egy magasabb LED-es tányérból, ami 28 W teljesítményből 1900 lument – ez 2-2,5 darab 100 W-os hagyományos izzó fényereje – állít elő, a színhőmérséklete pedig 10 lépcsőben 2700-6500 kelvin között változtatható, ez utóbbi számérték az olvasólámpára is igaz. A tányért arra fordítjátok, amerre akarjátok, és majdnem függőlegesbe is állítható, vagyis a falról visszaverhető a fénye, remek hangulat- és háttérvilágítást biztosítva. Mivel állítható a fényereje, különféle fényviszonyokhoz is remekül beállítható, szürkületben csak 500-600 lument kapcsoltok rá, este a teljes fényerőt, éjszaka meg csak éjszakai fényt biztosít.

A másik az olvasólámpa funkció,

amit egy másodlagos, flexibilisen hajlítható segédlámpa biztosít, 350 lumen fényerővel és 8 W-os teljesítménnyel. Mindent ugyanúgy lehet itt is variálni, mint a fő világítótestnél, csak ezt célzottan odafordíthatjátok, ahová akarjátok. Ez is képes melegfehér fényt kibocsájtani, szóval akár egy mini hangulatfény szerepét is betöltheti. A kedvencem azonban mégsem ez, hanem a vezérlés volt. A funkciók állítgatása megy a BWL-FL-0001 száráról és a hozzáadott távirányítóról is, ez utóbbit imádtam.

A kontroller Bluetooth-os, vagyis két szobával arrébb is használható, és mágneses is.

Miért ezt a két tulajdonságát emeltem ki? Azért, mert így akár egy másik szobából is lekapcsolható a villany, és ezt rendszeresen használtam is. Bepunnyadtam az ágyba, rácsattintottam a polc fém tartójára a távirányítót és onnan lekapcsoltam a 2 szobával arrébb lévő BWL-FL-0001-et, majd reggel ugyanígy fel. Aztán volt, hogy felraktam a távot az előszoba falára felfúrt kulcstartó szekrényre, és mikor elhagytam a lakást, egyszerűen lenyomtam a bent égve felejtett lámpát. Korábban emiatt levettem a fűzős bakancsot, becaplattam 20 métert, lekapcsoltam a villanyt, visszacaplattam újabb 20 métert, újra felvettem a bakancsot, közben sokat b@asszamáztam, szóval frusztráló volt a dolog.

Két érdekességet emelnék még ki, van egy-egy dedikált gomb az olvasáshoz és az éjszakai fényhez. Előbbi maximális fényerőre és hidegfehér színhőmérsékletre kapcsolja a kisebbik LED-et, utóbbi pedig beállítja minimumra és melegfehérre a nagyobbikat, ideális „pisifényt” generálva. Köszönöm funkcionalitás Istene, hogy ezt a lámpát a földre küldted közénk.

Ami az árat illeti, 28 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kértek érte eredetileg, ami szerintem teljesen rendben lenne egy 10-15 éves élettartammal bíró LED-es világító eszközért. Ha rádobjátok a BGba340c  kuponkódot, akkor ez az összeg lecsökken 20 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ra, ami több mint vállalható, főleg, hogy ingyenes a szállítás, és a termék a csehektől pár nap alatt megérkezik.

 

BlitzWill BWL-FL-0002 – Már a diszkólámpa is okos

Az FL-0002 bizonyos értelemben kevesebbet, más értelemben viszont többet tud az FL-0001-nél. Nincs olvasólámpa funkció, viszont a fő LED-es világítótest egy 25 W-os RGBW, 2000 lm fényerővel. Ez egyben azt is jelenti, hogy a spektrum minden színében használható, így ideális hangulatvilágítás és háttérfény is egyben. Ezt az gátolja meg, hogy csak 45 fokban állítható a tányér, amire szerintem semmilyen racionális ok nincsen, így nem lehet kellően előredönteni az olvasáshoz, de nem is erre találták ki.

Itt is van gombos vezérlés a száron és egy USB-A port töltéshez. Egyiket sem használtam, előbbit azért, mert appból is vezérelhető a WiFi-s FL-0002, a csatlakozó meg nem ad elég nagy teljesítményt modern telefonokhoz, szóval ez a van, de minek kategória. Az applikáció BlitzWolf cuccok esetében a már jól ismert Smart Life, ahonnan tényleg mindent lehet állítani, ez tulajdonképpen a testvérmodell távirányítóját váltja ki, annak mondhatjuk hogy a virtuális változata. Az alábbiakat vezérelhetitek innen:

 • fényerő és színhőmérséklet 2700-6500 K között, plusz az RGB színek
 • időzítés
 • előredefiniált effektek különböző hangulatokhoz (scene)
 • zenelejátszás alapú ritmuskövetés (gyakorlatilag ütemre villog)

Természetesen mint minden okosotthonos eszköz, ez is integrálható nagyobb rendszerekbe,

jó barátságban van Alexával és a Google hangasszisztensével, ez utóbbit ki is próbáltam a „Hey Google, turn on/off the light” típusú egyszerű parancsokkal. Működött, de sokkal egyszerűbb nyomkodni az appot, ha már kézben van a telefonotok. Dedikált távirányítója nincsen, de ezt kiváltja az alkalmazás.

Mi volt az FL-0002 vel a bajom? Őszintén? Semmi,

csak az FL-0001 annyira jól működő, kompakt egészet ad ki, hogy nem éreztem szükségét a WiFi-s extra adta előnyöknek, igaz, nincs is a lakásban okosotthon rendszerem. Ráadásul semmivel sem drágább, mint a testvérmodell, így tényleg mindenki kiválaszthatja azt a modellt, amelyik neki jobban tetszik. A 21 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os árat, amit a BGXIFD190  kuponkóddal érhettek el, így is nagyon jutányosnak érzem egy ilyen komplett és sokrétű megoldásért.

Összegzés

A január hónap meglepetése eddig a két BlitzWill lámpa. Remekül működnek, és funkciójukban kellően távol is vannak egymástól, hogy ne konkuráljanak és megtalálják a célközönségüket. Nekem az FL-0001 jött be jobban, olyannyira, hogy már a lakásom részét is képezi egy, de az FL-0002 is bőven megugrotta a lécet.

A kisebb sorszámmal kezdődő darab a BGba340c  karaktersorozattal 20 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, míg a BWL-FL-0002-ért a BGXIFD190  kuponkóddal 21 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek. Mindkettő a csehektől érkezik, ingyenes szállítással karöltve.

Pro

 • BWL-FL-0001: jó minőség, nagyon funkcionális, remek fényerő, kiváló BT távirányító, olcsó
 • BWL-FL-0002: jó minőség, széles színspektrum, remek fényerő, kényelmes app, okosotthonba integrálhatóság, olcsó

Kontra

 • BWL-FL-0001: sötétben a száron elhelyezett gombokat nehéz megtalálni
 • BWL-FL-0002: gyengusz teljesítményű USB töltés, a feje nem fordítható el majdnem függőlegesig

hirdetés