hirdetés

BlitzWill BW-NL1 flexibilis LED-szalag teszt

Üdítő érdekesség a BlitzWolf konyhájából

teszt
BlitzWill BW-NL1 flexibilis LED-szalag teszt 1

Forrás: Banggood

Ambient
írta: Ambient
2022-12-01

A BlitzWill BW-NL1 az újdonsült almárka első termékeinek egyike: egy három méter hosszú, flexibilis, okos RGBIC LED-szalag. Vezérelhető távirányítóról, de van hozzá applikáció is, könnyen hajlítható, szabadon programozható, és hangvezérelhető is, ezáltal tud zenére villogni. A kreatív hangulatvilágítás EU raktárból is megvásárolható, a BGXIFD095  kuponkódot beütve pedig cirka 18 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért a tiétek lehet. Most pedig lássuk, mit tud a neon világítást utánzó kütyü.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nézzétek el nekem, hogy nem fúrtam meg a falat több ponton a rögzítés miatt, és ezért nem annyira látványos, mint a valóságban lenne, ha a saját csatornáival rögzíteném mindenhol. A videón alább úgysem látszik, sőt, a távolabbi fotókon sem. Itt megjegyezném egyébként a technológia első 2 hátrányát: ahhoz, hogy ez egy minőségi valami lehessen, és valóban szép fényt adjon, kell, hogy meglegyen az előbb említett keresztmetszet, nem lehet olyan „nulla” vastagságú, mint egy mostani RGB LED-szalag. Emiatt pedig nehéz, és nem tud kétoldalú ragasztóval tartósan fent maradni sehol. Ez a három méteres darab például 400 gramm. Nem hangzik nagyon soknak, de kézbe véve azért van tömege.

A másik pedig, amivel érdemes számolnotok: a vezérlő és a tápkábel ott fog lógni valamelyik végén, szóval érdemes úgy odaképzelni a falra, hogy bizony látszanak, ami azért némileg eltér a sajtó fotóktól. Az esztétika érdekében valahogyan ezeket el kell tüntetni, de nagyon mégsem dughatók el, mert a távirányító ugye infrás, ergo ha használni szeretnétek azt is, akkor a vezérlőből kilógó infra szemre „rá kell tudni lőni”.

Első bekapcsoláskor pirosan villogott a szalag, ami a párosítás mód jelzése, és a Smart Life applikációval 1 perc alatt össze is lőttem. Még sosem használtam ilyesmit, így számomra tök

pozitív meglepetés volt, hogy mennyire intuitív, jól használható, és stabil az app felülete.

Mindent könnyen elértem rajta, amit szerettem volna, és nem kellett rajta matekolnom, mit hol érek el. A DIY résszel igazából nem is nagyon foglalkoztam, annyira lekötöttek az előre beállított „képek”. Elképesztően sok van, itt tényleg mindenki fog találni megfelelőt, ha pedig megunnátok, még mindig választhatjátok a jó öreg fix színeket. Nézzétek meg az alábbi videót, abból jól átjön, hogyan működik az applikáció, és mit csinál közben a LED.

Jól látható, hogy a lehetőségek tárháza végtelen. De az is, hogy

a hangvezérlés hagy némi kívánnivalót maga után.

Mondhatni, nem sok köze van az ütemhez a két mód egyikében sem, leginkább össze-vissza villogott, szóval ezt a dolgot nem erőltetném, de az előre beállított animációk nagyon jól néznek ki, azokat kifejezetten szívesen használtam.

A távirányító közepesen hasznos dolog, az applikáció ugye sokkal okosabb és jobban használható, de ha éppen nincs a közelben telefon, vagy macerás lenne arról bekapcsolni, akkor ott a kontroller, amivel még mindig elég sok mindenre rábírható.

BlitzWill BW-NL1 flexibilis LED-szalag teszt 12

Forrás: Banggood

A fényerő egészen alacsonyra vehető, és a színek még ilyenkor sem esnek szét.

A fogyasztása nem jelentős (maximum 36 W), főleg nem teljes fényerőn. A WiFi kapcsolat is tökéletesen működik (viszont sajnos kizárólag 2,4 GHz-en képes), így nem kell infrás telefon hozzá, hálózatról lehet kapcsolgatni bárhonnan. Meglepő érdekesség, hogy maga a szalag (a tápcsatlakozásig, azt már bele nem értve) megfelel az IP67-es szabványnak, így akár

kültéren is használható.

Más kérdés, hogy a tápolásra ez nem érvényes, azt is szigetelni kell ilyen esetben.

Egyetlen további problémát fogalmaznék meg. Egy darab, 3 méteres szalag talán még soknak is hangozhat, de a valóságban nem lesz belőle olyan dizájn a falon, mint a marketing fotókon. Sőt, a nagy büdös helyzet az, hogy ilyet, mint ez a bekezdés fölötti kép, nem is lehet megcsinálni vele. Ezer aprócska részt mutatnak, amik látszólag nem kapcsolódnak a többihez, ha meg igen, akkor felmerül a kérdés, hogy hogyan, például a tápolás sehol sem látható. Azt akarom ezzel mondani, hogy ez egy rettentő jó dizájnelem tud lenni, de helyén kell kezelni a dolgot, nem lehet belőle bármit „hajtogatni” a falra, főleg nem egy darabból. A marketingfotók pedig ordas nagy kamuk.

[yop_poll id=”3″]

Összegzés

A pontozásnál a következőképp jártam el. A megbízhatóság 10-es, mert nem találkoztam semmilyen működési rendellenességgel a használata során. A design és az anyagminőség szintén, mert itt semmit nem tudok kifogásolni. A felszereltség és funkciók sornál lett „csak” 8-as, mert ide soroltam be, hogy a zenére villogás meglehetősen hektikusan működik. Az ergonómia pontnál leginkább az appot vettem figyelembe, ami szerintem patika, az ár/érték aránya pedig szintén csak 8, mert annyira azért nem olcsó.

Mindent egybevéve, a BW-NL1 egy kiváló termék. Gyerekszobába, nappaliba, man-cave-ekbe, pincehelyiségben kialakított otthoni kiskocsmába, jacuzzi mellé, vendégeknek kiadott szállásra és hasonló helyekre tudom a leginkább ajánlani. Nagyon hangulatos, szép, egyenletes fényt ad, az applikáció is rettentő jól kigondolt megoldás, és összegészében azt érzem a terméken, hogy a fejlesztésére valóban pénzt és energiát fordítottak. A BGXIFD095  kuponkód felhasználásával 18 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül cseh raktárból, ingyenes szállítással, ami nem kevés nominálisan, de a termék van olyan jó, hogy azt tudjam mondani rá: ennyiért is megéri.

Pro

 • Rendkívül kreatív és szórakoztató
 • Kifejezetten szép, lágy a fénye
 • Nagyon jó az applikáció
 • Kültéren is használható (IP67)
 • Tényleg jól utánozza a régi neon fényeket

Kontra

 • A 3 méter elég rövid igazából
 • A zenére villogás funkció nem működik jól

hirdetés