hirdetés

Xiaomi Jimmy JV71 vezetéknélküli porszívó teszt

Multifunkcionális

teszt
Xiaomi Jimmy JV71 vezetéknélküli porszívó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-06-12

Bevallom, hogy a Xiaomi Jimmy JV71 tesztjének írásakor már túl voltam a Roidmi F8 és a Jimmy JV51 kipróbálásán is. Mindkettő kiváló eszköz, de funkcionalitásban azért tudtam volna még mit javítani rajtuk. Ezt a hiányosságot pótolja a JV71, hiszen toldható, szétszedhető, dupla tartályos és még morzsaporszívóként is használható, a 22XVFIZH kuponkóddal 84.000 Ft-ba kerülő jószág, amely a német raktárból extra gyorsan, vámolás nélkül érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

9.3

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9.3
 • ergonómia:8.7
 • ár/érték arány:9.3
Véleményt írok

Ami tip-top, az maga a kiemelhető, morzsaporszívóként is használható, motorral és porgyűjtő tartállyal ellátott belső egység, ami az egész szerkezet lelke, ahol jellemzően jó minőségű műanyagot használtak. Ez már majdnem Roidmi F8 szintű, a Jimmy JV51-et agyonveri, ellenben a többi cuccot inkább a JV51 alá lőném be, anyaghasználati szempontból. Nem mondom, kapta az ívet az alatt a bő 3 hét alatt, amíg végignyaltunk vele 4 lakást, mégis a kivehető részen elkezdett lekopni az arany festék, ehhez képest az 1 éves Xiaomi Roidmi F8-am – ami a saját hanyagságomból többször eldőlt – makulátlan.

Ami a dizájnt illeti, egy kicsit kusza, van egy bazi nagy, toldható szár, benne a morzsaporszívó motor, előtte még egy tartály, alatta a forgókefe és a támasztókerekek. Nem egy szépség na, de nem is Quasimodo ellette, kár hogy csak ebben a rajos arany színben érhető el, egy „Epölös” szolid fehér vagy egy “Tie Fighter fekete” jobban illett volna hozzá. Azt is hiányoltam, hogy a töltést nem jelzi vissza semmi, csak a működést mutatja egy zöld LED-del, ráadásul a töltőtalp – nem tudom máshogy nevezni – sem egy Carrarai márványból kifaragott dísztárgy.

Cserébe viszont iszonyatosan funkcionális minden, a kezelőszervek – bekapcsoló gomb és a kétfokozatú szívóerőállító – nagyon jó helyen vannak, könnyű kiemelni a testet a vázból, megáll a porszívó a saját szívófején – nem úgy mint a másik kettő – és a dupla tartály kétszer annyi szutyok felszívását jelenti, tehát ez a “tantárgy” csillagos ötös a bizonyítványban, csak azt a négyes alát kéne javítani minőségbiztosításból.

Kiegészítőkben olyan a cucc, mintha a komplett IKEA ránk szakadt volna, van kocsi pucoláshoz flexibilis cső, 3 fej mindenféle sarkok, bútorok és nem tudom milyen nehezen elérhető helyek pucolására, két motoros fej – egyik atkaeltávolító, pont olyan, mint a Roidmni F8-nak, csak más színű -, meg még néhány nem különösebben fontos extra. A töltőfejre felülről kell rátenni Jimmyt, így nincs szükség falra fúrásra, megáll a talpán, kifejezetten praktikus.

Xiaomi Jimmy JV71 vezetéknélküli porszívó teszt 12

Xiaomi Jimmy JV71: de jó használni

Bár a gép eleinte nem tetszett, menet közben jön meg az étvágy, szokták mondani. Az szinte tuti, hogy a Xiaomi Jimmy JV71 motorikusan ugyanaz, mint a Jimmy JV51, a szívóereje is megegyezik – vagyis kellően erős a 130 W és 18 kPa -, a forgófej szintén, szóval a műszaki tartalom szinte majdnem ugyanaz. “Ex hasra” azt mondanám, ez volt a legcsendesebb darab azok közül, amit teszteltem.

Annak ellenére, hogy ez a drágább modell, a takarító idő 45 perc gyengébb fokozaton, ami ugyanannyi, mint a kisebb tesónál, viszont az aksi fix, szóval ha kimaxoljuk a “játékidőt”, utána le kell ültetnünk a kispadra 3-4 órára, amíg feltölt. Viszont az a 45 perc milyen 45 perc kérem szépen. Először is, sokkal gyorsabban takaríthatunk vele, mint egy vezetékes porszívóval, másodszor nem kell folyamatosan átrángatni a fél lakáson, nincs kábel, csak kikapjuk a sarokból és már mehet is a takarítás.

Magasan a Xiaomi Jimmy JV71 vezetéknélküli porszívóval volt a legkönnyebb a munka, 1 perc alatt kiemeltem az 1.150 grammos porszívórészt, majd rámentem a polcokra, asztalokra, a felfordított székek lábára, illetve kipucoltam a sarkokat. Olyan könnyű, hogy nevetve tartottam a levegőben vagy nyúltam be vele bárhova. Mindig ki szoktam emelni, hogy a gyengébbik nem és az idősek esetében ez milyen fontos, de igazából nekem is jól esett kevésbé elfáradni, és ebben a műfajban Jimmy a király.

Ha visszahelyezzük a központi szívórészt, akkor a konzol egyben is mozgatható, ilyenkor “hagyományos” tologatós porszívóként funkcionál, dupla portartállyal, ami így 2×0,5 liternyi porcica felszedését teszi lehetővé. Nem nagyon van olyan retkes lakás, ami ezt egy takarításra megtöltené. Természetesen itt is munkálkodik a HEPA filter, tehát tényleg mindent benntart, amit kell.

Az viszont nem annyira tetszett, hogy a feje kevésbé fordul jól a Xiaomi Jimmy JV51-hez képest, és a fotoszenzitív csík is lemaradt róla, ami a Roidmi F8 sajátja. Amiatt, hogy megáll a saját szívófején, ha 90 fokhoz közeli állapotba emeljük, megakad a fej. Azt hittem, ilyen sosem lesz, de néhány vehemensebb húzás után azért takarítás közben is sikerült ezt az állapotot elérni, ami személy szerint engem idegesített.

Tetszett viszont a motoros fej hatékonysága, ami remekül felszívta a port az előre gyorsított levegővel, sőt a vékonyabb sörtéjű IKEA szőnyegeimből is kiszedte a dzsuvát. A technológiát egyébként a Dyson találta ki, ők ugyanezt adják nagyjából kétszer ennyiért, sokkal rondább köntösben. A rongyszőnyeg ennek is az ellensége, általában a torkán akad, ilyenkor lekapcsolja a védőelektronika a motort és megáll a szerkezet. Aki alaposabb tisztítást szeretne, mint amit az alap motoros fej tud, az használja a kisebbik atkaeltávolító véget, az való mindenféle drapériára, ágyra, kárpitozott bútorokra.

Van lehetőségünk arra is, hogy a nyelet megtoldjuk a flexibilis csővel, illetve kombináljuk valamelyik kefés fejjel, így kétkezessé téve a berendezést. Így a porszívó vízszintesbe is fordítható vagy rendkívül meghosszabbítható, gyakorlatilag az összes sarkot elértem vele a lakásban. Kicsit Szellemírtós feelinget áraszt, de nagyon hasznos, hogy több mint 2 méteres toldalékot rakhatunk össze.

Összegzés

Vicces jószág a Xiaomi Jimmy JV71, hiszen funkcionalitásban minden konkurensét leveri, még házon belül is. Morzsaporszívó, állóporszívó, vezetéknélküli porszívó, ezt mind tudja a Jimmy, a kivehető rész nagyon könnyű, tonnányi kiegészítő jár hozzá, erős, és egy hagyományos porszívóhoz képest nagyjából kétszer gyorsabb vele a takarítás.

 

Minimális szeplő a makulátlan arcán a kiegészítők gyengébb anyaghasználata és az eléggé magas ár, ennek ellenére ajánlott vétel, csak nem annyira, mint a majdnem fele ennyibe kerülő Jimmy JV51, és a minőségben az Apple-t szorongató Roidmi F8. Azért 4,5 csillagot még így is összehoz. A 22XVFIZH kuponkóddal 84.000 Ft-ba kerül és német raktárból extra gyorsan, vámolás nélkül érkezik.

Pro

 • Elképesztően jól variálható
 • Akár 3 méterre is elérünk vele
 • Erős, flexibilis
 • Morzsaporszívó funkció

Kontra

 • A konkurensek szebbek
 • Helyenként gyengébb festés

hirdetés