hirdetés

Ultenic TS1 önürítős robotporszívó teszt

Az új házvezetőnőd

teszt
Ultenic TS1 önürítős robotporszívó teszt 1

Forrás: Banggood

Raven96
írta: Raven96
2024-01-24

Az Ultenic TS1 egy önürítős robotporszívó, pontosabban 2 az 1-ben takarítógép, hiszen nemcsak porszívózásban, hanem felmosásban is egyaránt fejlett. Feltérképezi az egész otthonodat, kényelmesen ütemezhető a takarítás és merülés esetén a gép visszamegy a töltőállomásához, utána pedig onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta. Ezeken felül még számos meglepetést rejteget, így most a BGd772bd  kuponkóddal megéri lecsapni rá Banggoodon 74 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, hiszen még a szállítás is ingyenes, plusz cseh raktárból érkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

kiegészítőt pedig kellő mennyiségűt adnak mellé, így egyhamar nem kell keresni ezeket. Dobozbontogatás után az Ultenic TS1 robotporszívón és a töltőállomáson kívül érkezik még 4 db felmosókorong 2 db rögzítőkonzollal, amik az erőteljes padlótisztításért felelnek, ezt percenként 3000 rezgéssel és gyors forgással kivitelezve. Tartozék még 2 db oldalsó kefe, 2 db HEPA szűrő és 3 db porzsák, ezekből 1-1 már a helyére installálva érkezik, a masina gyakorlatilag használatra kész, legalábbis porszívózás szempontjából. Felmosás esetén szüksége van a felmosókorongjaira (na meg persze vízre), de erre figyelmeztet.

Mellékelve van még egy kis szikével ellátott takarítókefe, ami aranyat ér, ha a porszívó alján forgó hengerfejen fennakad néhány hajszál vagy kisállatszőr. Az ábrákkal teli használati utasítás hasonló módon tud áldás lenni kérdés esetén. A porszívónak távirányítója is van, aminek hatótávolsága 3-6 méter, így ezzel is irányíthatjuk, de alapvetően Bluetooth-ra, WiFi-re és az Ultenic applikációra lesz szükséged, hogy rengeteg extrához juthass.

Ami a minőséget és a dizájnt illeti, az Ultenic TS1 anyaghasználatra brutál masszív, szépek a részletek, gombjai érintősek. A töltőállomáson lévő 1-2 aranyszínű elemet leszámítva az egész fekete, jól mutat minden helyiségben. Mindhárom kereke finoman mozog, ebből egy minden irányba forog, a másik kettő meglepően jól rugózik. Ezekkel a robotporszívó maximum 15 mm magas akadályokat képes megmászni, ami nem rossz, de egy magasabb küszöbnél sajnos segítségre szorul.

A TS1 navigációs rendszere fejlett, LIDAR szenzoros, magyarul lézer alapú távérzékeléssel térképezi fel otthonodat. Folyamatosan tanul, intelligens útvonalakat hoz létre és több térkép kezelésére is képes, így egy többszintes ház sem akadály neki. Rengeteg szenzor kapott benne helyet, ebből 2 az oldalán peremérzékelő, míg 4 másik a gép aljáról figyeli a „szakadékokat”, hogyha például lépcsőhöz ér, ne zúgjon le.

Forrás: RendeljKínait

Az Ultenic TS1 műszaki paramétereit nézve szívóereje a középkategóriába sorolja, ez 3000 Pa-t jelent, de még így sem kell félteni a hosszú szőrű szőnyegektől, hiszen

vastagabb anyag érzékelése esetén automatikusan megemeli teljesítőképességét,

így szépen tűnteti el a koszt és a rejtett pornak is „viszlát”-ot lehet inteni. Portartálya 200 ml-es, ami ugyan nem sok, de nem is számít, mert minden porszívózás után önürítést végez az 1050 W-os töltőállomásában lévő 3 literes porzsákba. Ez átlagosan 60 nap alatt telik meg, így nem sokszor kell vele foglalkoznod.

Teljesítménye 35 W, akkumulátora 3200 mAh-s és a gyártói adatok alapján egy töltéssel kb. 2 órát bír, de ez attól függ, hogy a háromféleképpen variálható szívóképességét és vízmennyiség adagolását mikor, milyen mértékben használod. Az akku figyelése nem különösebben fontos, mert

ha merülőben van a porszívó, akkor visszamegy töltődni a dokkolójához,

majd onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta. Felmosásnál is tud okos dolgokat, ilyen az, amikor a szőnyegeket automatikusan elkerüli, hogy ne legyenek nedvesek, pedig nem sok folyadékkal mászkál, víztartálya 235 ml. Nézzük is meg milyen a valós használati tapasztalatok alapján!

hirdetés

Ultenic TS1 önürítős robotporszívó teszt – Magára hagyhatod, nem sértődik meg

Egy háziállatok lakta otthonban nagyon nem mindegy, mivel zajlik a takarítás, hiszen koszt fixen mindig találni valahol, legyen az egy guszta szőrcsomó vagy egy marék félrekapart macskaalom. A rohanó hétköznapok során nem igazán van ideje az embereknek ezzel foglalkozni, hétvégén meg már kedve nincs, de mindig muszáj. Az Ultenic TS1 kiváló alanynak ígérkezik ahhoz, hogy az egész porszívózós-felmosós bulit ráhagyd akár akkor is, ha huzamosabb ideig nem vagy otthon.

Az Ultenic TS1 pár perc alatt üzembe helyezhető, az összerakása még a macskáimnak is ment volna, de a doboza jobban érdekelte őket. A töltőállomást úgy kell elhelyezni, hogy mellette mindkét oldalon maradjon 60 cm, előtte 1,5 m, hogy a robotporszívó bármikor felállhasson rá gond nélkül. Ez egyben a dokkolója is, illetve ebbe végzi az önürítést, aminek szívóereje ütőképes 22 000 Pa, vagyis több, mint hétszerese a masina porszívózó erejének. Emiatt viszont az nagyon nem tetszik, hogy

ezt iszonyat hangosan csinálja, gyakorlatilag mintha egy repülőgép szállna fel a hálószobában,

pedig átlagos zajkibocsájtása csak 65 dB. Az viszont piros pont, hogy a porzsáknál található UV-C fénnyel nemcsak a felületeken, hanem a levegőben található baktériumokat és vírusokat is elpusztítja. Újabb piros pont jár neki, mert szorgalmasan tanul, folyamatosan térképezi a lakást. Kommunikációból is ötösre vizsgázott, mert sűrűn beszél hozzád és bejelenti, mire készül – önürítésre, visszamegy tölteni stb. -, de Do Not Disturb módban elcsendesedik.

Gondoltam jó fej leszek és a használati utasításra is hallgatok, ezért az Ultenic TS1 elindítása előtt elpakoltam minden kallódó apróságot, ami megnehezítette volna útját a hálószoba feltérképezésében. Eleinte rengetegszer megállt, forgolódott és nézelődött, én pedig az Ultenic applikációban követtem, mit csinál. Hamar meguntam a jófejséget és úgy határoztam, hogy inkább kicsit gonoszkodni fogok vele.

Elé dobtam egy nagyobb szem chipset, de simán átrongyolt rajta és bedarálta.

Bármerre ment, folyamatosan követtem és direkt az útjába álltam, de érzékelte, hogy nem állandó, hanem csak pillanatnyi akadály vagyok a térképen. 2-3 alkalommal megpróbált kikerülni, majd megunta és faképnél hagyott. Meglepő módon a szék 4 lábát is körbejárta kisebb-nagyobb fennakadásokkal és tisztességes módon megjelölte a térképen. Az applikáció nagyon egyszerű, folyamatosan mutatja a töltöttséget, a takarítással töltött időt és a tiszta négyzetméterek számát.

Automatikusan menti a térképet, amin no-go zónákat is be lehet állítani és naplózza a takarítást becsületesen.

Sajnos az ágyat is tiltott területnek kellett megjelölnöm, mert első dolga volt fennakadni alatta, persze a legkevésbé hozzáférhető részen, középen, így nem feltétlenül szerencsés beengedni az olyan bútorok alá, amik nem teljesen érnek le a földre. Egyesíteni és szétválasztani is lehet a térkép részeit, ami nagyban megkönnyíti az Ultenic TS1 dolgát is, mert így lehet személyre szabni a porszívózást és a felmosást, rendszeresség, szívóerő, vízmennyiség stb.  alapján. Tapasztalataim szerint, ha nagyobb erővel kell porszívóznia egy helyiséget, akkor egy negyedórás cirkálás során tud ám merülni 20%-ot.

A no-go zónán felül no-mop szektor is jelölhető, de a szobák felmosási sorrendjét is beállíthatod. Ez szép és jó, csak miután felmosta a folyosót, nem tudott visszajutni a hálószobában lévő töltőállomásához a magas küszöb miatt, ezért elveszve forgolódott, míg át nem emeltem.

Ekkor rám szólt, hogy tegyem le, mert így nem tud takarítani…

Na, szóval okozott néhány vicces pillanatot. Egyébként akkor is elakadt egy jó néhány másodpercre, amikor felrongyolt a macskabútor talapzatára, de az applikáción keresztül diszkréten jelezte, hogy egy kis segítségre lenne szüksége. Ezt leszámítva nem volt több olyan fennakadása, amit ne tudott volna megoldani egyedül, némi manőverezéssel. A felmosás minőségével sem volt gond, természetesen csodákat azért ne várjunk alig több, mint 2 dl víztől, de egy otthon tisztán tartásához bőven megfelel.

Összegzés

Az Ultenic TS1-től néhány nap után olyan feelingem volt, mint egy új házvezetőnőtől, akivel még nem igazán beszélünk egy nyelvet és néha nem árt leellenőrizni, mit hogyan csinált, de lényegében mindig korrektül elvégzi a munkáját. Ez a robotporszívó szerintem a nagyobb otthonokban hasznos igazán, amik akár többszintesek is és az alapvető bútorokat leszámítva kevés a földön lévő akadály, mint a szobanövény, a dekor cuccok, és így tovább. Ilyen feltételek mellett könnyebben közlekedik egymaga és minél letisztultabb a környezete, annál kevesebb segítségre szorul, neked pedig több szabadidőd és energiád marad.

Ha segítenél magadon egy ekkora tudású takarítórobottal, akkor most éri meg igazán lecsapni rá Banggoodon a BGd772bd  kuponkóddal 74 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért. Itthon kapható társaihoz képest ár/érték arányban szuper választás, hiszen jóval többet tud, mint a konkurencia ezen az árszinten. A szállítás ingyenes, cseh raktárból érkezik.

Pro

 • Önürít, „eltakarít” maga után
 • Kényelmesen beütemezhető a porszívózás és felmosás is
 • Merülés esetén visszamegy a dokkolójához töltődni, majd onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta
 • Egyszerű az Ultenic applikáció kezelése

Kontra

 • Max. 15 mm magas akadályokat képes megmászni, magasabb küszöbnél segítségre szorul
 • Az önürítés folyamata iszonyatosan hangos

hirdetés