hirdetés

Phaewo Scrubber elektromos takarítógép teszt

Markolni való takarítónő

teszt
Phaewo Scrubber elektromos takarítógép teszt 1
írta: molcsa
2019-06-27

A Phaewo Scrubber a magyar termékoldal szerint egy centrifugálókemence, bármit is jelentsen ez, de valójában egy mindenes takarítóeszköz, ami sokat segít az utált házimunkában, ha nagyobb területet kell fényesre nyalnunk. Működése pofonegyszerű, egy elektromotor által hajtott forgórészre tudunk különböző fejeket csatolni, amikkel az üvegtől kezdve a fürdőkádon át a padlóig mindenféle felületet tisztíthatunk. 22.000 forintért érhető el, tehát nem kell a fél életünket sem kifizetni az egyszerűbb takarításért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A gép feje 90 fokban elforgatható kézzel, ezzel is segít, hogy viszonylag kényelmesen minden felületet elérhessünk. A működtetése nagyon egyszerű, mivel egy darab gomb van csak rajta, ezzel tudjuk be- és kikapcsolni, valamit lassú és gyors fokozat között váltani. Egész nyomatékos a motor lassú fokozaton is, de ha jobban rányomtam a felületekre, átkapcsoltam a gyorsabb módba, így lényegesen egyszerűbb volt a gépnek is tartani a fordulatszámot. A működési sebességet egy zöld és prios LED jelzi a gomb mellett, az aksitöltöttséget pedig a fehér szegmenskijelzőn látjuk százalékosan.

Phaewo Scrubber elektromos takarítógép teszt 11

A géptest alja (a 90 fokos csuklótól lefelé) teljesen vízálló, így nyugodtan belenyomhatjuk vízbe, takarítószerbe. Ettől feljebb viszont csak fröccsenésálló a test, erre figyeljünk, ne koppanásig tegyük vízbe, különben nem fogja meghálálni. Négyféle fej jár hozzá, amikből egyelőre nem láttam megvehető utánpótlást, mondjuk túl hamar nem is fognak szerintem elkopni:

 • WC-kefe szerű íves
 • WC-kefe szerű korong
 • Rongykorong
 • Szivacskorong

WC-kefe szerű alatt azt értem, hogy olyan jellegű sörtékből áll össze a fej, tehát ez durvább, súroló-csiszoló jellegű munkákhoz való, mint a vízkőpucolás, csempe és metlaki súrolás, medencetisztítás, esetleg WC-pucolás (bár az után nem használnám már máson).  A rongykorong puha, mikroszálas jellegű, ezzel felületi sérülés okozása nélkül tudunk érzékenyebb felületeket tisztítani, például üveg, parketta vagy akár az autó. A szivacskorong suvickolásra a legjobb, főleg üveg és kermáia felületekre (padló, csempe, kádparaván, ablak). A marketing szerint autópolírozásra is jó, de ezt azért nem vállaltam  be.

Autót sem mostam vele, viszont a fürdőszobát alaposan kitakarítottam. Ehhez mind a négy fejet használtam. A kádat, a mosdót, a kádparavánt, a csempét és a metlakit is megtisztítottam, és az eredmény szép lett. Nagyobb felületekre kifejezetten hasznos a gép, mert sokat spórolunk időben és energiában is, viszont például csaptelepet és bonyolultabb formákat nem gyorsabb és nem is alaposabb vele tisztítani, mint kézzel. Bizonyos munkafázisokat felvettem videóra is, így egy kézzel használtam, és azt kell mondjam, így nem az igazi, ez kétkezes gép. Ha bele van téve a hosszabbítószár, erősen fejnehéz lesz a gép, tehát alá kell támasztani a fejhez közel is, nem tudjuk a 120 centis rúd végét fogni csak. A fejeket használat után az állvány fém tartóira helyezhetjük megszáradni.

Egy töltéssel nagyjából másfél óra működést értem el, ebben lassú és gyors fokozat egyaránt volt, ami szerintem nagyon szép eredmény. Tölteni a géptest hátoldalán lévő gumi dugó alatti töltőcsatlakozón keresztül tudjuk, kb. 2,5 óra volt nekem a töltési idő.

Összegzés

Összességében elégedett vagyok a Phaewo scrubberrel. Ha nagyobb, egyszerűbb felületeket takarítunk, sok időt és energiát megspórol, viszont bonyolultabb alakzatokat, mint pl. a csapok nem tud sem jobban, sem gyorsabban megtisztítani. Autómosásban is sokat segít, és igazából a fantáziánkra van bízva, hogy mi mindenre fogjuk még be. Használata pofonegyszerű, a hosszabbító szár és a 90 fokban elhajló vége miatt nehezen hozzáférhető helyeken is tudjuk használni. A mellékelt fejkészlet nagyon sokrétűvé teszi az eszközt, szinte bármit tisztíthatunk vele. Az üzemidő nagyon jó, és nem is tart sokáig feltölteni. Egy gondom van csak vele, hogy egyelőre nem lehet hozzá tartalék fejeket venni, de ez lehet, hogy változni fog. Az ára a 3ZQYXBVY kuponkóddal 22.000 forint áfamentes EU Priority Line szállítással együtt, szerintem ez nem egy nagy összeg ilyen tudásért, csak előre találjuk ki, hogy mire fogjuk használni, hogy érdemes legyen megvenni. Aki pedig nem akar rá várni, EU raktárból is megveheti 4-5000 forinttal drágábban.

Pro

 • Hosszú üzemidő
 • Sokféle fej
 • Egyszerű használat

Kontra

 • Kis területre nem gyorsabb, mint kézzel
 • Nem prémium az ergonómia
 • Egyelőre nem kaphatók hozzá tartalék fejek

hirdetés