hirdetés

Liectroux I7 állóporszívó teszt

Francia kisnemes

teszt
Liectroux I7 állóporszívó teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2024-01-15

A Liectroux első tesztelt terméke egy robotporszívó volt G7 néven, ezt a sort folytatva érkezett meg a Liectroux I7, ami a széria állóporszívója. Az olcsó anyagokkal dolgozó, mégis pofás kinézettel rendelkező eszköz rengeteg olyan tulajdonságot vonultat fel, amit korábban a konkurensek prémium szegmensébe árazott eszközeinél találhattatok csak meg. Ennek ellenére a BG0d3d1f  kóddal csak 41 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ingyenes, EU raktáras szállítás mellett.

 

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Egy dolgot hiányoltam, az atkaeltávolító motoros fejet, amivel bútorokat és az ágymatracot lehet tisztítani.

Mint látható, a levehető akku és az állítható hosszúságú szívócső vagy éppen a LED-es fej is ott van a repertoárban, amiért korábban a Roidmi és a Jimmy is súlyos ezreseket kért el, mint extra, szóval a Liectroux I7 állóporszívó leendő tulajdonosai igazán nem panaszkodnak. Tologatni kifejezetten könnyű a szerkezetet, a motoros fej jól fordul és könnyen is siklik a felületen.

A két hengerkefe közül az egyenletesebb puha való padlóra, a sörtés pedig szőnyegre.

A korábbi Roidmi F8-amhoz 6000 forint egy sörtés darab, szóval szemmel látható pénzt ér, ha van egy ilyen a dobozban, és még a takarítás hatékonyságát is növeli. A géptesten felül van egy nagyon egyszerű kijelző, ami mutatja a töltöttséget és a működési módot, amit a MIN/MAX szavak jelölnek. Ezek a Liectroux I7 állóporszívó szívóerejét és a takarítás idejét változtatják meg. A kisebbik esetében 12 kPa és 30 perc, a nagyobbiknál pedig 22 kPa és 15 perc szívóerő és működési idő áll rendelkezésre. Ezek az adatok azt jelzik, hogy a Liectroux I7 állóporszívót egy nagyobb garzonra – biztosan nem több, mint 80-100 négyzetméter – méretezték, még a nagyon alaposan takarítók is végig fognak érni egy töltéssel, nagyjából 50 négyzetméteren.

 

A vezérlés először becsapott, azt hittem, a hátulján lévő gombot kell nyomkodni, de nem, a ravasz meghúzására indul el a takarítás, utóbbi csak a módok között váltogat.

Használat közben sem éreztem kellemetlennek a tologatását, pedig azért ez nem egy prémium termék.

Szépen feltakarít mindent, ebből is látszik, hogy laminált padlóra bőven elég a 12 000 pascal is. Ahol meg kellett emelnem a szívóteljesítményt – hiszen magától ilyet nem tud, mint a drágább modellek -, az a padlócsempék közötti fugák – ahol nem ér le a felületre a hengerkefe -, illetve a szőnyegek, de ez teljesen normális, nemcsak a Liectroux I7 állóporszívó esetében, hanem a konkurenseknél is így teszek. Az állítható szívócső hossz jól jön, mikor létráról kell például a szekrény tetejét vagy a függönykarnist leporszívózni. Erre a tömege is alkalmassá teszi, minden toldalékával együtt kb. 2 kilogramm, de ha betoljátok a csövet, kisebb lesz az erőkar, amivel dolgozni kell.

Két dolog viszont zavart, az egyik a töltöttségkijelzés.

3 nyamvadt kis csík jelzi, sokkal jobban szeretem a százalékos megjelenítést. A másik, a zaj, amivel dolgozik. Erre a leírás kevesebb mint 80 dB-t ad meg, ami egy elég tág fogalom, hiszen lehet 0 és 79,9 között bármi. Megmérve 63 és 70 decibelt kaptam a Liectroux I7 állóporszívó esetében, ami hozza a konkurensek szintjét, de sok benne a vonyító magas, így egy fokkal zavaróbb, mint a konkurenseké.

 

hirdetés

És ha már konkurensek, megnéztem, hogy 40 000 forint körül mit lehet kapni.

Nem sok mindent, a brandeletlen termékeket nem számolva főleg iLife, Proscenic és Ultenic cuccok akadnak ebben az ársávban. Ezek minősége és kinézete nagyon hasonló a Liectroux I7 állóporszívóhoz, sőt helyenként még rosszabb is. Nagy sláger a Proscenic P11, veszik mint a cukrot, de az Ultenic H11 Pro sem különbözik tőle sokban. Az iLife H11 pedig egy hasonló termék, de két forgófej van benne, illetve szuperkönnyű. A Proscenic Vactidy Blitz V9 meg majdnem egy ugyanaz, mint a Liectroux I7, csak más köntösben.

Ezektől semmiben nem marad el tesztalanyunk, szóval akinek kisebb garzonba kell egy egyszerű megoldás, annak a Liectroux I7 egy ajánlható termék. Egyetlen sirámom van csupán, a Banggoodon nem találtam hozzá kellékanyagokat, de feltételezem, hogy a közeljövőben ezeket is listázzák majd.

 

Összegzés

Tizenkettő, 1 tucat, ahogy mondani szokták, a Liectroux I7 tulajdonképpen belefér ebbe a halmazba. Azt leszámítva persze, hogy adnak hozzá remek kiegészítőket, jó a dizájnja, szóval egy kicsit talán mégis csak felfelé lóg ki a kategóriájából. A töltöttség kijelzése nem tetszett, nincs szívóerő állítás és egy hangyányit hangosnak éreztem. Cserébe kárpótol a hibamentes működés, az egyszerű használat, és a kifejezetten alacsony ár.

A BG0d3d1f  kóddal csak 41 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ingyenes, EU raktáras szállítás mellett. Azt azért érdemes tudni, hogy ez egy garzonlakásba való porszívó, de ezt a 30 perces üzemidejéből már kitalálhattátok.

 

 

Pro

 • Pofás kinézet
 • Néhány érdekes extra, amit csak magasabb kategóriában lehetett eddig megtalálni
 • Olcsó
 • Sok kiegészítő

Kontra

 • Kicsit hangos
 • A töltöttség kijelzés eléggé egyszerű

hirdetés