hirdetés

Xiaomi Qingping CGD1 ébresztőóra teszt

Okosabb, mint egy kínai ötéves

teszt
Xiaomi Qingping CGD1 ébresztőóra teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-03-13

Ma már szinte nincs is olyan eszköz a Xiaomi kínálatában, ami valamilyen formában nem viseli magán az okoseszközök tulajdonságait. A Qingping terméke sem csak egy sima óra, applikációból vezérelhető, paraméterezhető a fényereje, az ébresztés dallama, az idő kijelzésén túl visszaadja a hőmérsékleti és páratartalom értékeket is. A legjobb viszont a kijelzője, ami tökéletesen pixelmentes. 4500 Ft-ba kerül a BGcab2a kuponkóddal, és ebben már a szállítás is benne van. Annak tükrében, hogy okosotthonba illeszthető, ez nagyon nem vészes összeg.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 10
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Áramforrásként 2 db AA elemet használ a termék. Én jobban szeretem az akkumulátoros megoldásokat, de mivel nem túl valószínű, hogy sűrűn kell majd cserélni, ezért ez is megjárja. A kijelző egy órához képest nem szokványos módon az időn kívül mutatja a dátumot, a hőmérsékletet és a páratartalmat is, illetve a Bluetooth kapcsolatról is kaptok információkat a jobb felső sarokban.

 

Xiaomi Qingping CGD1 ébresztőóra – Két appal is működik

A nagy truváj természetesen az applikációban van, amiből kettőhöz is csatlakozhattok. Működik Mi Home-mal, mint sok Xiaomi ökosztisztémás eszköz, de a Qingping saját alkalmazása is használható. Van néhány különbség a két program között, a gyári app kevésbé macerás, de ha van más Xiaomi eszközötök, a Mi Home jobban adja magát. Próbáljátok ki mindkettőt, hogy lássátok, nektek melyik jön be jobban.

Az óra ahhoz képest, hogy mit vártam tőle, meglepően jól konfigurálható. Állítható a fényerő, az ébresztés dallama és ereje, de sajnos tetű lassan másolja fel BT-n keresztül a számokat. Ezt leszámítva viszont minden gördülékeny, mindent szépen beállíthattok. Az ébresztésekhez nagyon kellemes hangokat biztosít a Qingping szoftvere, és elég hosszan is csörgeti a CGD1, hogy felébredjetek rá. Bár én nem szeretem a szundi funkciót, de például barátnőm imádja, és tényleg egyszerű egyetlen lenyomással aktiválni. Az is jó ötlet, hogy kétszer kell lefele megnyomni az órát, ezt annyira nem egyszerű megtenni félálomban, szóval elég működőképesnek tűnik a módszer.

Szintén nagyszerű ötletnek tartom, hogy van éjszakai módja, ezt azonban csak a Mi Home-ból lehet beállítani. Lényege, hogy egy adott időszakban – például 22:00 és 7:00 között – visszaveszi a fényerejét az órának, így éjszaka sem zavaró a fénye. A pontosságát a Blitzwolf BW-IS4 hőmérséklet és páratartalom mérővel teszteltem, gyakorlatilag azonos értékeket mutatott a két óra.

Mivel a CGD1 okosotthonos eszközökkel társítható, ezért az általa kijelzett érték alapján lehet vezérelni párásító berendezéseket is, de ezt sajnos eszköz hiányában nem tudtam kipróbálni. Viszont kinyomoztam nektek, hogy pontosan melyek azok az eszközök, amelyekkel kompatibilis:

Több fórumban is olvastam, hogy az emberek azon vitatkoznak, hogy a levegőtisztító gépek pontosan vagy pontatlanul mérnek-e, és ez a mérési hiba abból is fakadhat, hogy melyik ország szabványai alapján számolják például a „ppm” értékeket. Nos, a Xiaomi Qingping óra arra is lehetőséget ad, hogy kiválasszátok, amerikai vagy kínai határérték szerint jelenítse meg az értékeket, illetve, hogy a kijelzett adatok metrikus vagy angolszász mértékegység rendszerben legyenek megadva.

Összegzés

Nem gondoltam volna, hogy egy sima ébresztőórából ennyi mindent ki lehet hozni, de a Xiaomi Qingping terméke minden várakozásomat felülmúlta. Nem nagyon tudok belekötni, minőségi cucc, az appok kezelése nincs túlbonyolítva, jól használható, okosotthonba integrálható, és aki szeretne párásítót is vezérelni, annak nincs ennél jobb eszközre szüksége.

Mivel az eszköz csak 4500 Ft-ba kerül a BGcab2a kuponkóddal, és ennyiért semmit nem lehet kapni, nem hogy okosotthonba illeszthető eszközöket.

Pro

  • Remek minőség, kiváló kijelző
  • Okosotthonba integrálható
  • Két appal is vezérelhető
  • Állítható fényerő és dallam

Kontra

  • Kupon nélkül drága

hirdetés