hirdetés

Welock Touch41 ujjlenyomat-olvasós okoszár teszt

Felettébb okos és jól zár

teszt
Welock Touch41 ujjlenyomat-olvasós okoszár teszt 1

Forrás: Welock.com

Norbi
írta: Norbi
2022-08-25

A Welock termékeiről már többször írtunk nektek, mert a cég izgalmas megoldásokkal van jelen a piacon. Most végre sikerült a kezünk közé kaparintani egyet a termékeik közül, hogy kipróbáljuk, mennyire használható a mindennapokban. Tesztelésre már az innovatívabb ujjlenyomat-olvasóval rendelkező példányt kaptuk meg, de létezik belőle egy 10 számot és 2 speciális karaktert tartalmazó nyomógombos változat is. Az újabb modell árából most 20 százalékot tudtok faragni, ha használjátok a get20  kuponkódot, így 57 900 Ft-ért már be is tudjátok zsákolni az okoseszközt.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 7

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A felszerelés jelenthet némi gondot, a gyár szerint minden modern cilinderzáras ajtóra felrakható, aminek a vastagsága 50 és 100 milliméter között van, illetve az ajtó szélétől 40 mm távolságra helyezkedik el a zártest. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a két nyitó gomb egy 70 milliméteres cilinder betétet fog közre, aminek a leosztása 30×40. Ugyan a benti „kilincs” kicsit kintebb rögzítésével lehet picit játszani, de azért ez a mozgástér nem túl nagy, így egy vastagabb ajtóra már nem lehet feltenni, hiába szerepel ez a gyári ajánlásban. Én végül a kertkapura tettem fel, ahova mindenféle gond nélkül fel is ment.

A felprogramozás nagyrészt magán a készüléken történik,

mégpedig azon a módon, hogy a bekapcsológombot 5 másodpercig nyomvatartva be lehet jutni egy szervizmenübe. Itt első körben meg kell adni egy admin ujjlenyomatot, ennek felvitele nem volt bonyolultabb, mint egy mobiltelefon feloldáshoz szükséges beállítása a lenyomatunknak. Ezután, csak az admin jogosultság igazolásával lehet bármilyen változtatást eszközölni. Elég csak a kis LCD kijelzőt figyelni, azon folyamatosan nyomon követhető merre jártok a felprogramozásban.

De nézzük mik azok a dolgok, amire itt lehetőség nyílik:

 • Új admin ujjlenyomat hozzáadása
 • Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása
 • Ujjlenyomatok törlése
 • Új RFID kártya hozzáadása
 • RFID kártyák törlése

Ha az eszközön hozzá lettek adva a felhasználók, akiknek az ujjlenyomatával nyílik a zár, illetve a szükséges számú RFID kártya is regisztrálásra került, akkor a finomhangolásra már a Welock applikáció használatával van lehetőség. Ehhez először össze kell párosítani a zárat az alkalmazással, ezt a QR kód bescannelésével, illetve a zártesten található 8 jegyű ID megadásával tehetitek meg. Eme viszonylag egyszerű folyamat után megjelenik a zárunk azonosítója az elérhető eszközök listájában. Ezután már az alkalmazással is tudunk nyitást eszközölni, be lehet állítani például, hogy a rögzített kártyák mikor legyenek alkalmasak nyitásra. Az összes nyitást nyilván is tartja pontos idővel, dátummal ellátva, illetve az is kiderül a listából, hogy mivel történt a nyitás, ujjlenyomattal, alkalmazással, vagy kártyával. Az alkalmazásban pontosan százalékosan nyomon követhető az elemek töltöttsége, ha a lemerülés küszöbén vannak, arról értesít is az app. Erről egy fokkal kevésbé pontos infót a készülék kis LCD kijelzője is ad, egy akku szimbólumon mutatja a nagyjábóli töltöttségi szintet.

Lehet a készülékhez WiFi dongle-t is rendelni, amivel a világ bármely pontjáról nyitható a zár, ennek hiányában ez csak Bluetooth közelségből működik. Ha rendelkeztek ezzel a kiegészítővel, akkor további lehetőségek is megnyílnak, úgy mint a telefonszámhoz rendelt jogosultságok kiosztása, elvétele. 

Összegzés

Alapvetően elégedett voltam a termékkel, ha az ajtóra, amivel rendelkeztek felszerelhető a készülék, akkor jó választás lehet, megbízhatóan teszi a dolgát, amire hivatott. Az ujjlenyomat-olvasás is megfelelően pontos, 10-ből 9 alkalommal felismerte az adott lenyomatot, fordítva viszont 100 próbálkozásból egyszer sem adott jogtalanul nyitási engedélyt. Az eszköz nyitási módtól függetlenül csendben működik, csak egy halk mormogásszerű hang hallható és már nyitható is a zár. A termék nem olcsó, de az itthon talán legismertebb márkának számító Danalock termékeinél jóval kedvezőbb áron rendelhető meg.

A Welock okoszárát most 57 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért tudjátok megrendelni, ha használjátok a get20  kuponkódot. A terméket európai raktárból küldik, a szállítás ingyenes, az áfa is az ár részét képezi. Nekünk pontosan egy hét alatt érkezett meg a feladástól számítva, szóval nagyjából ezzel lehet számolni.

Pro

 • Egyszerű beállítás
 • Jó anyagminőség
 • Több lehetőség a nyitásra
 • Energiatakarékos
 • Csendes működés

Kontra

 • Nem minden ajtóval kompatibilis
 • Drága

hirdetés