hirdetés

Reolink Duo 2 és Argus 3 Pro IP kamerák tesztje

teszt
Reolink Duo 2 és Argus 3 Pro IP kamerák tesztje 1

Forrás: Reolink

Atika
írta: Atika
2023-04-24

A Reolink kamerái mindig üde színfoltjai voltak a piacnak, mind megjelenést, mind pedig tudásukat tekintve. Most a Duo 2 és Argus 3 Pro modelleikre sikerült szert tennünk, amik tulajdonságaikat tekintve egész hasonlóak, de teljesen más ligában versenyeznek. Az előbbi dupla szenzorral és egy érdekes szoftveres fejlesztéssel érkezik, míg a másik egy kompakt, akár beltéri használatra is megfelelő kamera. Mindkettő WiFi-s, akkumulátoros, de ami a legjobb, hogy kaptunk melléjük 1-1 Reolink napelemes panelt is, így már saját tapasztalattal rendelkezünk ennek a használatáról is. Az Argus 3 Pro 47 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, a Duo 2 aksis verziója 78 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolható meg az ytb10feub  kuponkód felhasználásával.

Reolink Duo 2 (battery)

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Reolink Argus 3 Pro

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Természetesen a napelem mellé is jár egy konzol, amivel akárhová felcsavarozhatjuk, a kábele pedig egy 4 méteres, fixre kötött darab.

A kamerákra visszatérve, teljesen jó anyagokból építkeztek a Reolinknél, nem érződik olcsónak egyik sem, ami ebben az árkategóriában azért már bőven elvárható, viszont kialakításban és felszereltségben bőven akadnak eltérések. Az Argus 3 Pro egy bel- és kültérre is alkalmas, filigrán modell. Egyaránt adnak hozzá falra rögzíthető konzolt és egy egyszerű talpat is, amivel akár egy polcra is lerakhatjátok. Az elején láthatjátok a mozgásérzékelő szenzor dómját, fölötte a mikrofont, a kamera lencsét és egy fényérzékelőt, még feljebb pedig az IR és a hagyományos LED-eket.

Az Argus 3 Pro hátulján található a micro USB port, egy gumitakaró mögött – IP65 szabvány szerint por és vízálló a kamera – és egy szabványos, menetes furat. A talpán egy újabb gumi ajtó látható, e mögé került egy kapcsoló, amivel be- és kikapcsolható az eszköz, egy reset gomb és a micro SD kártya foglalat, ami 128 GB-ig fogad kártyákat.

A Duo 2 ennél már egy kicsit nagyképűbb modell, rögtön látszik, hogy miért Duo a neve, hiszen kettő optikát is kapott, amiket LED-ek vesznek körül. A mozgásérzékelő szenzor a kamera aljára került, egy viszonylag nagy gombóc mögé, ezenkívül viszont szabadon már csak a két antenna csatlakozóját és a rövid kocsányon lógó Type-C portot látni. És akkor itt jön képbe a korábban említett csavarhúzó, ugyanis kizárólag ezzel lehet hozzáférni a kamera hasán elhelyezett micro SD kártya foglalathoz, a reset gombhoz és a power kapcsolóhoz. Ez egyrészt üdvözítő, mert a rosszindulatú, avatatlan szemek és kezek nem férnek hozzá könnyen, így kikapcsolni és ellopni a bizonyítékot elég nehéz, másrészről viszont elég macerássá válik a kártyához való hozzáférés, ha szükség lenne rá. Szerencsére megoldható az applikációból is a készített anyagok böngészése és letöltése.

Reolink Duo 2 és Argus 3 Pro IP kamerák tesztje 17 Balra az Reolink Duo 2, balra Argus 3 Pro

Forrás: RendeljKínait

hirdetés

Reolink Duo 2 és Argus 3 Pro – Na, de mire képesek?

Hogy máshogy is lehetne kezdeni egy ilyen tesztet, mint a felszereléssel? Jól fel is raktam a hátsó kertbe, a sufni oldalára mindkét kamerát, a napelemekkel együtt. Ez egy rendkívül egyszerű művelet volt, csak arra kell figyelni, hogy a Duo 2 konzolját jó irányba rakjátok fel a kamerára, különben később, a leszerelése nélkül nem fértek hozzá a microSD kártyához, ha szükség lenne rá. A napelemek és az Argus 3 Pro is gömbfejes tartót kaptak, tehát viszonylag nagy szögben lehet őket állítgatni, hogy a megfelelő pozíciót vegyék fel.

Hogy könnyebben értelmezhető legyen ez a teszt, először beszéljünk kimondottan a kamerák képességeiről, aztán majd később megtárgyaljuk a szoftveres feature-öket is. Kezdjük az Argus 3 Próval, ha már ő a kisebbik modell. Ez egy beépített akkumulátorral rendelkező, WiFi-s – pontosabban WiFi 4-es, de az 5 GHz-es hálózatokat is látja – IP kamera. Viszonylag kis méretű, hiszen csak 121x90x56 mm-es és a 6000 mAh-s akkumulátor ellenére is mindössze 330 grammot nyom a mérlegen, nem mintha ez bármelyik felületet nagyon érdekelné, amire rögzíteni tudjátok. IP65 minősítéssel rendelkezik, így ellenáll az esőnek, tehát kültéren is gond nélkül használható, illetve van rajta hangszóró és mikrofon, tehát kétirányú kommunikációra is alkalmas. A mozgásérzékelője maximum 10 méterig lát el, 100 fokos szögben, tehát egész nagy területen képes a mozgásfigyelésre.

A lényeg viszont a kamera, amiben egy 1/3″-os CMOS szenzor van, maximum 2560×1440 pixeles felbontással és 15 FPS-es videórögzítéssel.

A lencse fix, tehát nincs optikai zoom vagy hasonló nyalánkságok, de 122 fokos látószöget kapunk. A 6 darab IR LED-del 10 méterre lát el fekete-fehérben éjszaka, emellett pedig ott van 2 hagyományos LED is, amik összesen 230 lumen fényerőt biztosítanak, hogy színesben is „élvezhessétek” a műsort. Szóval kaptok mindent, amit csak el tudtok képzelni, de hát ilyen áron, ez ne is legyen kérdés.

A Reolink a specifikációk alapján nem fukarkodott a hardverrel, papíron egy kimondottan jó kamerát dobtak össze, azonban, amint azt a lenti videóban láthatjátok, ennél a képminőségnél bőven láttunk már jobbat. A felvételek iszonyúan zajosak, az éjszakai videók könnyen elmosódnak még a megvilágított, színes anyagoknál is, ha gyorsan mozog valaki/valami, de az elvitathatatlan tőle, hogy nagyon éles a képe, már-már túl éles is. Gyanítom pontosan azért, hogy az arcok minél könnyebben kivehetők legyenek, így egy betörő sem lesz rajta felismerhetetlen paca, mint a pár évvel ezelőtti biztonsági felvételeken. Az éjszakai videókkal kapcsolatban is hasonlókat tudok elmondani, csak ott még hozzájön az a tény, hogy a képkockasebesség leesik 15 alá is a kevés fény miatt.

Összességében nem igazán voltam elégedett a képminőséggel, habár még így is bőven jobb, mint a legtöbb kínai IP kamera esetében, csak hát azok nem kerülnek ennyibe. De ti magatok is megnézhetitek az alábbi videón a tesztfelvételeket:

A Reolink Duo 2 már egy egészen más ligában játszik, ami az árán is érződik, hiszen közel 100 euróval kerül többe. Ez is egy vezeték nélküli, akkumulátoros, WiFi-s biztonsági kamera, csak mindenben egy kicsit több, mint az Argus 3 Pro. Az aksija 10 400 mAh-s, ez már Type-C csatlakozóval szerelt, ugyanúgy megtalálható rajta a mozgásérzékelő, viszont itt már 8 darab IR LED került a szenzorok köré, és 30 méteres látótávolságot ígérnek éjszaka, de a 8 sima LED-je is 440 lumenes fényáradatot csinál, ha arra lenne szükségetek. Természetesen a Duo 2 is használható kültéren, mivel IP66 minősítéssel rendelkezik és az Argus 3 Próhoz hasonlóan szintén van benne mikrofon és hangszóró egyaránt. Mivel ezt már két darab szenzorral vértezték fel, ezért a horizontális látószöge 170 fokos, tehát éppen csak azt nem látja, ami közvetlenül mellette van. Ezzel arányosan a felbontása is változott , itt már a megjegyezhetetlen 4608×1296 pixellel találkozhattok, de a 15 FPS itt is megmaradt. A kétirányú kommunikáció itt is adott, illetve a külső WiFi antennák miatt a vezeték nélküli kapcsolat távolabbról és stabilabban tud működni.

Hogy a Duo 2 mennyivel jobb videókat készít, azt egyből kiszúrhatjátok. Sokkal gazdagabb a képe, főleg a füves területeken látszik, hogy itt már nem mosódnak el annyira a részletek, miközben az az élesség, amit az Argus 3 Prónál láthattatok, megmaradt. Az éjszakai felvételek is sokkal részletesebbek és az FPS számot is jobban tartja a Duo 2, viszont a 30 méteres látótávolság fekete-fehérben akkor sem lenne meg, ha kettő ilyen kamerát raknátok egymás mellé, ez inkább csak marketing bullshit. A felvételeken látható kerítés nagyjából 10-12 méterre van a Duo 2-től, azon túl pedig az ember már a saját édesanyját sem ismerné fel egy ilyen videón.

hirdetés

Mivel mindkét kamerához kaptunk Reolink napelemeket, így ezekkel használtam őket, és várakozáson felül teljesítettek. Az akkumulátorok nagyjából félig voltak feltöltve, amikor felszereltem őket, így tökéletesen indult a februári borongós időben a tesztüzem. Mivel a két tacskónk és egyetlen szem macskánk elég sokat mászkáltak a kamerák előtt, így készült bőven felvétel, illetve éjszaka is rendszeresen felkapcsoltak a LED-ek, így vártam, hogy a felhők által megszűrt fény majd kevés lesz az aksik feltöltéséhez, de pár nappal később már 100%-os töltöttségeket láttam. Azóta csak éjszaka merülnek a kamerák, de délelőtt 10-re már ismét mindkettő maximális kapacitáson van, szóval a napelem bőven megéri a pénzt, én biztosan nem vennék nélküle aksis kamerát.

Reolink Cloud szolgáltatásokat is kínál, hogy minden felvételetek biztonságban legyen. Alapvetően két részre bontották az előfizetéseiket az első a Classic a másik pedig az Upgraded kategória. Az árak és a feltételek kimondottan sokszínűek, de szerencsére készítettek egy 7 napos próbaelőfizetést is, amelynek segítségével kipróbálhatjátok a szolgáltatást. Ebben a csomagban 1 kamerát köthettek a felhőbe és 1 GB-nyi felvételt tudtok így tárolni. Ez bőven elég arra, hogy megismerkedjetek a kezelőfelülettel és eldöntsétek szükségetek van-e erre. Az előfizetések havi 3,59 €-s ártól egészen 35,59 €-ig elérhetők, így bőven van miből válogatni, ha megtetszik nektek a Reolink Cloud. További információkért látogassátok meg a cloud.reolink.com oldalt.

Az élőkép körül megjelenik jó néhány opció is, amivel megállíthatjátok a képet – így nem merül az aksi, ha csak a beállításokkal babrálnátok -, bekapcsolhatjátok a hangátvitelt, hogy mindent halljatok, készíthettek screenshotot és videót manuálisan, állíthatjátok a stream minőségét két lépcsőben – ez befolyásolja az elkészített videók letöltési minőségét is -, bekapcsolhatjátok a landscape módot, hogy teljes képernyőn nézhessétek a streamet, indíthattok riasztást, bekapcsolhatjátok a LED-eket, válthattok nappali és éjszakai mód között és még kép a képben mód is van.

Néhány fontosabb funkciót érdemes kiemelni, amik tényleg rendkívül hasznosak. Mivel az Argus 3 Pro és a Duo 2 is akkumulátoros, ezért kizárólag mozgás érzékelésekor rögzítenek. Ezt megspékelték különböző beállítási lehetőségekkel is, mint például a területek kizárása a képből vagy a méret és sebesség alapú figyelés. További érdekesség, hogy míg az Argus 3 Pro felismeri a személyeket és a járműveket, addig a Duo 2 béta állapotban ugyan, de képes a kisállatok detektálására is, amit a mentett videóknál piktogramok is jeleznek. A funkció szinte tökéletesen működik, nagyjából 90%-osnak mondanám, de csak azért, mert ha gyorsabban kifut a képből egy állat, minthogy elindulna a felvétel, akkor egyszerűen csak nem tippel a szoftver és nem mondja meg, hogy mit észlelt. Természetesen mindenről kérhettek push és email értesítést is, tehát nem maradtok le semmiről, ha elmentek nyaralni vagy csak kiteszitek otthonról a lábatokat.

hirdetés

Összegzés

Összességében rendkívül elégedett voltam a Reolink kameráival, bár az Argus 3 Prótól egy kicsit többet vártam. Ennek a képminősége nem vett le a lábamról, inkább beltérre, kis területekre ajánlanám, hiába időjárásálló. A Duo 2-be viszont nem tudok belekötni, óriási a látószög és jó képminőséget nyújt nappal és éjszaka is. A szoftveres környezet és a funkciók mindkét kameránál parádésak, ilyennek kell lennie egy jó rendszernek. Az Argus 3 Pro remélhetőleg később megkapja majd az állatfelismerést, ha kilép a béta fázisból, de ezen kívül semmilyen panaszom nem lehet. Hogy hova ajánlanám ezeket? Az Argus 3 Prót beltérre, ahol maximum 5-6 méterre kell ellátnia, esetleg olyan helyre, ahol fontos, hogy nehezen észrevehető legyen. A Duo 2 egyértelműen kültérre való cucc, a nagy látószöge miatt egész kerteket beláthat, szóval ha valaki az udvarát akarja megfigyelni, akkor ez egy tökéletes választás lehet, már csak a szoftveres képességei miatt is.

Az árakat tekintve nehéz a helyzet, mert az egyszerű kínaizó nem ilyenekhez van szokva. Már az Argus sem mondható olcsónak, a Duo 2 pedig aztán még rátesz arra egy lapáttal. Az egyetlen, ami nem fáj, az a napelem ára, mondhatni aprópénz, ha ilyen kamerákat vesz az ember. Az Argus 3 Pro 47 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, a Duo 2 aksis verziója 78 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vásárolható meg az ytb10feub  kuponkód felhasználásával. A napelemre is ugyanez a kód érvényes, én semmiképpen nem hagynám ki a megvásárlását, a micro USB-s 11 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., míg a Type-C csatis 13 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető. Az árak már tartalmazzák az áfát, szóval nem kell tartani extra költségektől sem.

Pro

 • Argus 3 Pro: Kis méret; könnyen „elrejthető” a kíváncsi szemek elől; kiváló szoftveres funkciók
 • Duo 2: Remek képminőség; tökéletesen működik minden funkció; még egy kis extrát is felvonultat az állatfelismeréssel

Kontra

 • Argus 3 Pro: A képminőség nem a legjobb, főleg éjszaka; elég drága
 • Duo 2: Iszonyú drága, főleg, ha beleszámoljuk még a napelemet is

hirdetés