hirdetés

Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera teszt

Ha unod a Xiaomit

teszt
Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera teszt 1
írta: Don Kartács
2019-06-26

A Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera egy remekül összerakott, jó szoftverrel megtámogatott eszköz. Memóriakártyára rögzít, ahogyan a többi, hasonló termék, de cloud szolgáltatás is elérhető hozzá, mindössze havi 1.300 Ft-ért. A nagy ellenlábas, a Xiaomi Dome is hasonló áron kapható, innentől kezdve csak ízlés kérdése, hogy melyik mellé teszitek le a voksotokat. Számomra nagy pozitívum, hogy a BGHU255 kuponnal 8.700 Ft-ért megvásárolható Blitzwolf kamera a Smart Life appba is integrálható.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

7.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az IP kamera marha jól néz ki, praktikus ez a forma, mert nagyon kis alapterületen elfér, illetve az első benyomást is megcáfolta: nem fejnehéz, simán megáll a talpán. Alul menet, tehát akár állványra is tudjátok rakni, de ide csatlakozik a gyári konzol is. Hátul található a bekapcsológomb, a micro USB aljzat, illetve a hangszóró.

Szintén pozitívum a rejtett memóriakártya, ugyanis az avatatlan kezek elől rejtve, az optika műanyagháza alatt helyezkedik el. A mozgatást remekül megoldotta a Blitzwolf, elsőre nem triviális, hogy 355 fokban forgatni is lehet.

Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera teszt 2

A Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera tesztje

A Blitzwolf BW-SHC1 beállítása rémesen egyszerű: vagy a saját appjukat vagy a Smart Life-ot kell letölteni első lépésként. Én az utóbbit javaslom, hiszen ezen keresztül elérhető sok más termék is, nemcsak a Blitzwolf gyártmányai.

Nálam az említett cég eszközein kívül Alfawise is leledzik az appban, és tök jól elférnek egymást mellett, de rendkívül bosszantó például az, hogy a Xiaomi kameráimat nem tudom ugyanide integrálni. Ez szerintem elég nyomós érv a Blitzwolf mellett, az pedig még jobban tetszett, hogy sokkal gyorsabban betölti a kamera képét, mint a Xiaomi. Sajnos szinte az összes ilyen eszköz a 2,4 GHz-es sávot használja, bár nem forgalmaznak olyan vészesen sok adatot, úgyhogy a nagyobb hatótáv miatt akár előnyként is felfogható.

Az applikációban találunk riasztást, mely mozgásra aktiválódik, itt szerencsére beállíthatunk érzékenységet és időszakokat is, tehát nem kell egész nap aktívnak lennie, azt viszont hiányolom, hogy a napokat nem lehet külön kezelni, a Xiaomi tudja ezt. A képet megoszthatjuk bárkivel, ennek az előnyeit azt hiszem kár ecsetelni. A cloud szolgáltatás a következő csomagokból áll:

 • Basic: 14 napig őrzött felvételek, csak a mozgást tárolja. Ára: 4,49$/hónap
 • Elite: 30 napig őrzött felvételek, csak a mozgást tárolja. Ára: 9,99$/hónap
 • Premier: 14 napig őrzött felvételek, folyamatos rögzítés. Ára: 9,99$/hónap
 • Ultimate: 30 napig őrzött felvételek, folyamatos rögzítés. Ára: 19,99$/hónap

Éves csomagban némileg olcsóbb, 10 hónap áráért vásárolhatók meg. Szerintem a Basic tökéletesen elég, hiszen, ha bármi történik, egyből tölti a felhőbe, a 14 napnak pedig elégnek kell lennie, hogy lementsük onnan a kényes és fontos tartalmakat. A Xiaomi 15 napos csomagja egyébként 3,40$/hónap – a Basic-nek felel meg -, de ott elérhető a 7 napos csomag is, amit szintén elégnek tartok, ennek az ára 2,30$/hónap, így én az ő megoldásukat kedvezőbbnek találom.

Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera teszt 9

Kicsit többet időztem a cloud szolgáltatásoknál, mint szerettem volna, de szerintem igazán hasznos ezzel lesz a kamera, már ha bevetésre küldjük. Ez esetben érdemes úgy elhelyezni, hogy ne lehessen könnyen áramtalanítani. Ennél egyszerűbb dolgokra is képes, akár babamonitornak is használható, hiszen alkalmas a kétoldali kommunikációra. Arra figyeljetek, hogy hálószobában, gyerekszobában ne essen rá szórt fény, mert hajlamos nem eltalálni, hogy most nappal vagy éjszaka van – a Xiaomi is ilyen -, ilyenkor pedig jön a kattogás, ez elég zavaró tud lenni.

A végére hagytam a másik dolgot is, ami miatt nem mindenkinek lesz megfelelő. Hiába írta ki, hogy mentette a felvételt a galériába, sem ott, sem a fájlkezelőben, sem a memóriakártyán nem akadtam rá. AVS kiterjesztésű fájlokkal dolgozik, de 0 kB-os volt mindegyik, egyet kivéve, amit pedig nem játszott le semmi. Sajnos így azt kell mondanom, hogy megfigyelésre jó, de rögzítésre nem igazán. Egy lehetőséget tudok elképzelni, ha visszanézés közben nem a saját szoftverét használod mentésre, hanem képernyővideót csinálsz.

Összegzés

A Blitzwolf BW-SHC1 IP kamera tele van hasznos kis apróságokkal, nagy könnyebbség a Smart Life integrálás. A képminősége nagyon jó, a Xiaomi kameráihoz képest is, az ára pedig versenyképes. Azoknak lesz jó választás, akik egy appban akarnak látni mindent, de nem kell nekik a rögzítés, csak a valós idejű megfigyelés, az esetleges cloud szolgáltatással kombinálva. Ha viszont szeretnétek felvételt is, akkor a Xiaomi Dome kameráit ajánlom helyette.

Pro

 • Jó képminőség
 • Versenyképes ár
 • Kellemes anyaghasználat

Kontra

 • Nagyon macerás a felvételeket lementeni
 • Fizetős tárhellyel az igazi
 • Szórt fénytől meg tud zavarodni

hirdetés