hirdetés

Xiaowei/Zhiya W1 automatikus szappanadagoló teszt

Megosztó a kinézete, de remekül működik

teszt
Xiaowei/Zhiya W1 automatikus szappanadagoló teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-06-08

Egy faék egyszerűségű tesztcuccot fogok ma kielemezni, egy falra szerelhető szappanadagolót a Xiaowei műhelyéből. Előnye, hogy Type-C porton keresztül tölthető és az is állítható, hogy mennyi szappant adagoljon a kezetekre, sőt, még a hőmérsékletet és a töltöttségét is mutatja. 7000 Ft-ot kérnek érte a BGHU2108  kóddal, az áfát a Banggood fizeti, a szállítás ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

9.8

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az egyik funkciója, hogy képes kijelezni Celsius fokban és Fahrenheitben is a hőmérsékletet.

Ennél sokkal izgalmasabb, hogy három lépcsőben is képes szappant kinyomni magából, itt a habosítás idejét lehet szabályozni 0,6/1/1,5 másodperces intervallumokban. Én gyakorlatilag minden hagyományos szappanadagolón két adagot nyomok ki, mert sosem elég az első adag mennyisége  – és nyilván az olyan helyek, mint a plázák is igyekeznek spórolni ezen -, szóval kifejezetten örültem ennek a lehetőségnek. Aki esetleg azon aggódna, hogy gyorsan kinyuvad a Xiaowei berendezése, azt megnyugtatom, hogy 50 000 adagolást bír ki az élettartama alatt. Ez nagyjából napi 5 kézmosással is 10 000 napot – 27,4 évet – jelent, de még egy három fős család is 9 évig használhatja a fenti kézmosásszám mellett.

A másik kedvencem, hogy van beépített akkumulátora, nem kell vacakolni az elemcserével,

ami azon túl, hogy eléggé környezetkárosító, még macerás is. Helyette itt ez az akkus megoldás, amivel egy feltöltéssel akár 10 800 adagolást is tud a Xiaowei, amit nehezen hiszek, hiszen ez vagy 3-4 évre elég lenne, ennél sokkal hihetőbb a 3-6 hónapos standby idő, és azt is elfogadom, ha negyed-fél évenként fel kell dobni a Type-C végére. Ráadásul százalékosan ki is írja a töltöttséget, így nem nagyon kell tippelni azzal kapcsolatban, hogy mikor merül le. És ha már töltögetés, a cég 12:1 arányú hígítást ajánl a szappanhoz – én inkább 4-5:1-et olvastam -, ezzel elvileg 50 napig nem kell újrateltölteni a 300 ml-es tartályt. Nyilván, a fentieket nem tudtam élőben tesztelni, de nagyjából hihetőnek tűnnek a számok, de majd az idő eldönti, hogy igazak-e.

Ami a falra szerelést illeti, ez meglehetősen egyszerű, egy ragadós, „sínekkel” ellátott műanyagtartót kell a csempére nyomni.

Levenni pont ugyanilyen könnyű, csak felfele kell tolni, és már le is ugrik a szerkezet. A szappannal feltöltéshez még ennyit sem kell tenni, a tetején van egy szilikon sapka, ezt kell eltávolítani, és már mehet is bele a cucc. Egy baja van ennek a megoldásnak, nem lehet látni, hogy a 300 ml-es tartály tele van-e, ezért én már előtte bekevertem 12:1-es arányra a matériát. Az érzékelője tökéletesen működött, 3-6 centis távolságot ír a leírás, ezt valóban tudja is. Bár szerintem túl sokszor egy falon lévő szappanadagoló nem lesz vizes, a Xiaowei W1 IPX5 szabvány szerint áll ellen a folyadékoknak, szóval emiatt sem nagyon aggódnék.

Összegzés

Nehéz belekötni a Xiaowei W1 adagolójába, maximum a kinézet lehet véleményes, egyébként a cucc rendben működik. Különösen jó, hogy nem kell babrálni az elemekkel, illetve, hogy állítható a kinyomott szappan mennyisége. Ráadásul extra ritkán kell hozzányúlni, sokkal higiénikusabb így, mint nyomogatni egy kézi szappanadagolót. Slusszpoén, hogy USB porton keresztül tölthető, ha tényleg kihúzza azt az időtartamot, amit a gyártó ígér, akkor kb. a megspórolt elemekből bejön az ára.

Ha tetszik nektek a kinézete – van feketében és fehérben is -, akkor bőven megér 7000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, amit a BGHU2108  kóddal érhettek el, az áfát a Banggood fizeti, a szállítás pedig ingyenes.

Pro

 • Takarékos
 • Állítható mennyiség
 • USB-ről tölthető
 • Ennyiért nem drága

Kontra

 • A kinézete szerintem megosztó

hirdetés