hirdetés

Xiaomi Deerma HX 10 cipőszárító teszt

Le a büdös lábbelikkel

teszt
Xiaomi Deerma HX 10 cipőszárító teszt 1
írta: Don Kartács
2019-11-12

A mostani pocsék novemberi időjárás jól tükrözi, hogy miért van létjogosultsága az olyan termékeknek, mint a Xiaomi Deerma HX 10 cipőszárító. Ebben a nyálkás, esős időben minden nedves lesz, a cipő bebüdösödik, lehet szárítgatni a radiátornál. Vagy, felcuppantjuk a Deerma duális megoldására, ami egyszerre két párral is elbán, a szagok elűzése miatt pedig ózont bocsájt ki, és hagyjuk, hogy leküzdje a feladatot, potom 11 500 Ft-ért, amit a BGDER100 kuponnal érhettek el. Természetesen itt is van EU Priority Line, ami áfa- és vámmentes.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 7
  • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Plusz egy hajszárító, egy cipő, ennél a berendezésnél meg kapásból két párat felfűzhettek a csövekre, vagyis gyorsabb, kényelmesebb és praktikusabb lesz a szárítási folyamat. Úgy voltam vele, hogy amennyiben a fenti feladatot képes a cipőszárító teljesíteni, szinte lényegtelen, milyen a minősége. Azt tudjuk, hogy a Deerma hagyományosan a Xiaomi olcsó márkája, úgynevezett „cooperative brand”, vagyis egy viszonylag normálisan összerakott, értelmes dizájnnal ellátott, de nem különösebben minőségi anyagokból építkező termékek körét jelenti. Ezt tapasztaltam a gőzölőjüknél vagy a felmosójuknál is, tisztességes cuccok, de semmi extra, és ebből a vonalból a HX 10 sem kivétel.

Túl sok kiegészítőt ne várjatok, leírás, a berendezés, 220-as adapter, és ennyi. Felhívnám a figyelmet, hogy mivel US dugós a vezetéke, adnak gyárilag hozzá egy átalakítót, de helyette én egy normális minőségű, ámbátor drágább Bull GN megoldást használtam. Sajnos abból a szempontból sem lóg ki a sorból a HX 10, hogy a gombokat és a leírást sem voltak képesek angolra fordítani, de nem kell megijedni, kemény 3 gomb van rajta, aminek a funkcióira akár véletlen nyomogatással is rá lehet jönni. Azért, hogy ne így legyen, csináltam nektek egy táblázatot, ami a gép elején elhelyezkedő panelt szimbolizálja, és lefordítottam nektek, hogy melyik kínai felirat mit takar:

Mint látható, viszonylag egyszerű az üzemeltetése, jobb oldalon bekapcsoljátok, beállítjátok a középsővel az időtartamot, majd a funkciót. Szerintem a bal oldali oszlopból az ózonos szagtalanítás a legérdekesebb, ilyenkor érzitek is, hogy olyan fura „illat” lengi be a levegőt a gép környékén. Mivel a cipőben lévő szagokat az ott felgyülemlő baktériumok okozzák, honnan tudom, hogy mennyi az a mennyiség, ami még nem ártalmas?

Természetesen a Deerma azt állítja, hogy amit a gép kibocsájt – 100 mg/óra -, az nem az, és más neves gyártók is használnak ilyen megoldást, mégsem haldokolnak cipőszárítás közben az emberek. Megnéztem néhány itthon is forgalomban lévő terméket, és ugyanennyi az ózonkibocsájtásuk, ami azért megnyugtatott. Az viszont biztos, hogy hatékony, egy „1 órás kezelés” után teljesen szagtalanná tette a cipőmet, így a továbbiakban nem égek majd be masszív lábszag miatt.

Egyszerre két pár lábbelit is rá lehet illeszteni a kihúzható flexibilis csövekre, de ezt például magas szárú cipőknél elég macerás megtenni, viszont sneakereknél könnyedén abszolválható. A csizmit felülről is rá lehet szúrni, de van egy kihajtható panel a Deerma HX 10 hátoldalán, amivel meg is lehet dönteni, így még kényelmesebb a használat. Ügyeskedjétek ki a számotokra optimális megoldást, nekem az 1 cső-1 cipő technika vált be a legjobban.

Meglepve tapasztaltam, hogy kikapcsolás után nem áll le egyből a berendezés, az elektronika ennél okosabb, és hűti magát még pár percig, amennyiben ez szükséges. Ha erőszakosan ki akarjuk kapcsolni, akkor pedig csipogással ellenkezik, szóval nem tűnik egy buta eszköznek. Bár eddig az okos-cipőszárító szóösszetételt sehol nem láttam, de én ezennel akkor bevezetem, mivel állandó hőmérsékletszabályzást is tud, mindig kb. 64 fokot bocsájt ki, ami cipőink épségének megőrzése szempontjából kifejezetten előnyös. Van normál módja is, ami tulajdonképpen előmelegítésére jó, ezt a síelők biztosan értékelik majd, hiszen kevés rosszabb dolog van, mint ráhúzni a jéghideg sícsukát a sípcsontotokra.

Összegzés

Egy igen zavarba ejtő probléma ellenszere a Deerma HX 10, nincs többé kellemetlen szagú cipő. A használata egyszerű, praktikusak a kihúzható csövek, ráadásul egyszerre két pár csukát is száríthattok. A minősége ezért az árért elfogadható, és alig van néhány dolog, amit a negatívumok közét fel tudok sorolni.

Ilyen hogy nem a magyar szabvány szerinti villásdugóval érkezik, emiatt egy jó minőségű adapter nem árt mellé, a másik pedig, hogy még mindig nem képesek lefordítani a gombokat angolra. Ez azonban a használatot érdemben nem befolyásolja, így az őszi-téli etapra érdemes a BGDER100 kuponnal elérhető 11 500 Ft-os áron betárazni egy Deerma HX 10 cipőszárítót.

Pro

  • Egyszerre 2 pár lábbeli is rárakható
  • Flexibilis cső segít a használatban
  • Szagtalanítja a cipőket

Kontra

  • Középszerű anyaghasználat
  • Nincs angol felirat a gombokon

hirdetés