hirdetés

Xiaomi automatikus szappanadagoló teszt

Egyik felén spórol, másikon költ

teszt
Xiaomi automatikus szappanadagoló teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-11-11

Számtalan modern lakásban találkozhattatok már az automata szappanadagolóval. Kifejezetten praktikus tud lenni akkor, amikor koszos a kezetek, nem kell mindent összefogdosni, illetve az újabb típusok már habot nyomnak ki, amivel egyben spórolni is lehet. A Xiaomi Youpin webáruházban is található ilyen termék 5000 Ft alatt, ezt vettem ma górcső alá.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

7.8

Népítélet

6.6

 • megbízhatóság:6.7
 • design és anyagminőség:6.3
 • felszereltség, funkciók:7
 • ergonómia:6.7
 • ár/érték arány:6.3
Véleményt írok

És ezen van a hangsúly, hogy ha nincs meg a megfelelő minőség, akkor ne is nevezzük „Sáominak”, ennél a kütyünél pedig azért tudok kötekedni, ha akarok. Az illesztések nem a megszokott mikron pontossággal elhelyezett műanyagok, és a szappantartály sem úgy cuppan a helyére, ahogy azt néhány, minőségibb terméknél megszokhattuk. Nem rossz, de semmi különleges. A doboz tartalma is pont ilyen, angol leírás, tartály, kinyomó. A 3 db AA elem például már nem fért bele a szettbe.

Ezt a megoldást azért nehezményezem egy kicsit, mert így minden lemerüléskor kikukáztok majd 3 db telepet, szóval azt, amit a szappan felhabosításával nyertek „környezetvédelmi oldalon”, azt az elemhasználattal annulláljátok. Természetesen az újratölthető AA akkumulátor itt is jó megoldás. Miért nem lehetett akkusra megcsinálni és USB porton keresztül tölteni, mikor annyira adja magát a dolog? Perverzek kiszámolhatják, hány kinyomásra jut egy szett elemcsere, persze a képletből hiányzik pár adat, de a kinyomott szappan mennyiségét tudom, alacsony beállításnál 0,6, magasnál 1 gramm.

Az üzembehelyezés nagyon egyszerű: elemet bele, szappant a tartályba, hátul bekapcsolni az egyetlen gombbal, és kész is. Vagyis kész lett volna, ha barátnőm miatt nem lenne alacsonyra szerelve a tükör, és beférne a mosdókagyló és a polc közé. A méretei 116×88,5×203,5 mm, szóval először mérjétek meg, nektek van-e ott annyi hely. A második meglepi akkor jött, amikor beletöltöttem a szappankoncentrátumot, ami a verandán lehűlt a kinti 8 Celsius fokra, azt ugyanis nem tudta felszívni. Felhígítottam vízzel – a fórumok szerint 5:1-ben kell -, és így már tökéletesen működött, újabb spórolási tipp Skót-felföldi olvasóinknak.

A szappanadagoló felénk eső része egy átlátszó panel, ahol fehér mosolygós és szomorú piros arc is megjelenhet, attól függően, hogy be- vagy kikapcsoljátok, ez egy nyomást jelent. Ha hosszan, 3 másodpercig masszírozzátok, akkor vált a kisebb és a nagyobb kinyomott adag között. A kezünket 5-7 centiméterről érzékeli egy infravörös szenzor segítségével. És ezzel most mindent el is mondtam, amire ez a szerkezet képes, hiszen tökéletesen működik a világ végéig – de a gyári leírás szerint legalább 15 000 kinyomásig –, használjátok egészséggel.

Összegzés

Életem egyik legegyszerűbben tesztelhető terméke volt a Xiaomi Youpin webáruházban fellelhető szappankinyomó. Túl sok mindent nem tud, de azt jól, nem csúnya, de nem is extra a minősége, egy közepesen szép tárgy, ami hab formájában szappant nyom. Nem tetszett, hogy elemes, az viszont igen, hogy még a kis adag kinyomott anyag is bőven elég a kézmosáshoz. Az ár dönt, 4400 Ft-ért szerezhetitek be a AFfbG10 kuponnal, ez nem túl magas, de nem is annyira alacsony, ha lesz rá egy jobb akció, érdemes rámenni a cuccra.

Pro

 • Kevés szappant nyom ki
 • Egyszerű a használata

Kontra

 • Elemet kell cserélni benne
 • Lehetne jobb a minősége

hirdetés