hirdetés

Laifen Swift Special hajszárító teszt

Ősrégi megoldás tökéletesre hangolva

teszt
Laifen Swift Special hajszárító teszt 1

Forrás: Geekbuying

írta: Don Kartács
2023-05-16

A Laifen Swift Special nem más, mint egy ionos technológiát használó hajszárító. Ezek a megoldások elvileg gyorsabban szárítanak, kímélik a hajat, csendesebbek, és a funkcionalitás mellett a dizájn terén is jeleskednek. Cserébe viszont az átlagos megoldásokhoz képest könnyfakasztóan drágák. 58 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az NNNRendeljkinaitlss kuponnal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Lássuk, ér-e ennyit ez a technológia a hagyományos variánsokhoz képest!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezek a haj gyökerébe szivárognak, így a haj természetes nedvességtartalma jobban megmarad, nem lesz annyira töredezett, cserébe fényes és csillogó marad,

illetve a technológia csökkenti a kreppesedést, amitől a haj élettelen, fénytelen lesz. Mondja ezt a nagy könyv, mert az én 12 mm-re, géppel letolt hajamon a hatás kevéssé érzékelhető, mintha ugyanezt egy 1 méteres hajkoronán próbálgatnátok. Ez persze csak az elv, a gyakorlati észrevételeket és következtéseket lejjebb olvashatjátok, de kezdjük a kinézettel, mert az elég bomba.

Minden drága terméknek van egy pofás doboza, mert többet kell adni a magas árért, és így könnyebb megfogni a fogyasztót. Itt a gyártó a széthajtogatható csomagolásra szavazott, ezért egy kicsit keresgélnetek kell, mire előkerül a kézikönyv, a három mágnesesen felcuppantható szűkítő fej és diffúzor – ez az a tüskés kiegészítő, ami a hajat a tövénél emeli meg – és persze maga a Laifen Swift Special, aminek annyira jó neve van, hogy akár egy limitált szériás, angol roadster is lehetne. A minőség pazar, nem tudok belekötni, szépek az illesztések az anyagok nemcsak prémium hatást keltenek, hanem azok is, és még több színben is kapható a cucc. Azt azért megjegyzem, hogy teljesen „véletlenül” úgy néz ki, mint a Dyson Supersonic, csak az majdnem 200 000 Ft, ez meg csak 58 000.

A bekapcsolás után a fej hátoldalán egy LED jelzi, hogy milyen működési hőmérsékleten működik a hajszárító,

aminek így nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szerepe is van. Ami még laikusként is feltűnt, hogy milyen csendesen működik, simán beszélgettem mellette barátnőmmel, az 59 dB tényleg nem sok. Ehhez képest a hagyományos megoldások szabályosan ordítanak, a hangterhelés ugyanis nem lineáris, hanem logaritmikus mértékegység, tehát 50 dB-nél a 60 dB nem 20%-kal, hanem SOKKAL hangosabb. A zajforrást ráadásul a fületekhez közel tartjátok, így érdemben a távolság sem tudja tompítani a hangokat, sőt, tehát a Super Swift ezen előnyét nagyon nem becsülném alá. A teljesítménye 1600 W, vagyis egy klasszikus hajszárító, benne egy 110 000-et forgó kefementes motorral, de ez nem annyira izgi, mint a működés, ezért haladjunk is tovább.

hirdetés

Laifen Super Swift – A gyakorlatban is működik

Megszárítottam vele a saját hajamat, éreztem, hogy hát jól van, megszáradt, de ebből férfiként olyan sok következtetést nem tudok levonni. Így odaadtam a páromnak, hogy birkózzon vele ő is, akinek középhosszú haja van, ott hasznosabbnak tűnt a szerkezet. És egyből mondott egy csomó életszerű példát, amivel nem tudtam vitatkozni, ebből is látszik, hogy a rutin meg az évek kiválóak az érdemi tapasztalatok összegyűjtésére.

Első dolog, hogy mivel alulról szívja a levegőt, a felső rész zárt, így nem kapja be a hajat,

mint azok a hajszárítók, amelyek a fejen keresztül teszik meg ugyanezt. Minél hosszabb a haj, ez a veszély annál inkább fennáll, és utána elég macera kiműteni a szálakat a gépből, szóval 1:0 a Swiftnek. A másik a tömege, 407 gramm, és egy meglehetősen vékony fogantyúval kell tartani, amit egy kisebb női kéz is átér, vagyis könnyű a használat, ami persze nem a Swift egyedi funkciója, de ebből a szempontból is egy jó termék lett. Ami a diffúzor fejet – ez a tüskés adapter a képeken – illeti, ez már nem nyerte el maradéktalanul a tetszésünket, ugyanis a hengeres megoldásokkal könnyeb a haj alá nyúlni, mint ezzel. Nem használhatatlan, de a galériában látható lila-fekete cucc ebből a szempontból jobb.

Forrás: Geekbuying

Az viszont tuti, hogy brutálisan gyorsan szárít a Swift,

ez még nekem is feltűnt. Rövid hajra 1 percet adnak meg, ezt tényleg tudja, félhosszúra 3-at – ez a vállig érő –, ez is összejött, míg derékig érőre 5-öt, ez azért túlzás. A haj tényleg nem lesz annyira töredezett, viszont így is száll, a hajszárító nélküli szárítás még mindig jobb, ha van rá 2-3 órátok, hosszabb haj esetén meg még több. A Laifennek is intelligens a hőmérséklet szabályzása, másodpercenként százszor! ellenőrzi az elektronika, minden rendben van-e. Nem tudom, hogy ez igaz-e, és hogy ennek mi értelme van, de a konkurencia is hasonló értékekkel dobálózik. Ez mind a haj védelmében történik, szóval csak ér valamit.

Az viszont gyanús, hogy nem gyilkolja annyira a hajkoronát, mint a sima forró levegős „égetés”,

és elhiszem, hogy az ionokat is kibocsájtja, mert mintha tényleg selymesebb lenne tőle a haj. Persze ez nagyrészt hit kérdése is, hiszen nincs 10 évünk meg néhány tesztalanyunk, akiken kipróbálhatnánk, mennyit romlik a hajuk minősége egy hagyományos és egy ionos hajszárító használata során.

Végezetül pedig álljon itt először egy igazán hosszú hajú, majd utána egy rövidebb hajú családtagunk rövid beszámolója:

„Kipróbáltam a hajszárítót, szerintem elég hatásos. A két kisebb fej nagyon jó, halk. A nagyobbikra még nem jöttem rá hogy kell használni, illetve zavaró a hangja ha a fülem fele néz. Az nagyon tetszett, hogy alul szívja a levegőt, és nem kell a hajszippantás miatt aggódnom. Ötletes a LED világításos megoldás a hőmérséklet jelzésére. Megfelelően erős a légáramlat, nagyon gyorsan megszáradt a hajam.”

„A hajszárító jó, nagy pozitívum, hogy nagyon könnyű. Én rövid hajú vagyok és emiatt a hajamat minden alkalommal be kell szárítani. Nem úgy, mint a hosszú hajúaknak, hogy csak lehajtom a fejemet és megszárítom. A Laifen szinte olyan, mint a fodrászoké. Jó a zsinór, hogy hosszú és vastag, stabil és az is remek, hogy a különböző fejek mágnesesen cserélhetők. Kényelmes és gyors, nem idegesítő a fel-le szerelgetés, mint a többinél. Nagyon jó az, hogy rendkívül csendes. Ha vendégek vannak, akkor nem gond, hogy hajat szárítok reggel a fürdőszobában és esetleg zajt csapok. Rendkívül kényelmesen lehet a hőmérsékletet változtatni, akár folyamatosan is és azt is szerettem, hogy nagy teljesítményű. Viszont, csak két fokozat van, amik között nem túl nagy a különbség. Mivel nekem nagyon kevés és vékony szálú hajam van, így jól jönne a szárításnál még egy gyengébb fokozat is. Szerintem a középkorú és idősebb nőknek is hasonló haja van, már nem olyan erős és szép, így sokan szárítják be maguknak a hajukat. Ilyen esetben pedig szükség lenne még egy fokozatra.”

Összegzés

Bajban vagyok az értékelés kapcsán, mert ez nem az a termék, amit rövidhajú férfiként megvennék magamnak, így a hosszúhajú segéderőim véleményére fogok hagyatkozni. Alapvetően mindenkinek nagyon tetszett a Laifen Super Swift, amit ígér, azt tudja. A diffúzoránál vannak jobb megoldások, de másba nem nagyon tudtunk belekötni, szépen teszi a dolgát. Az árán azért lehet egy kicsit kattogni, hogy egy hagyományos 20 000 Ft-os hajszárítóhoz képest megéri-e háromszor annyit elkölteni erre. A válasz az, hogy ha rövid a hajad vagy csak simán nem érdekel, hogyan néz ki, akkor nem. Ha viszont hosszabb a hajad, és azt egyszer tönkreteszed, utána elég macerás az egészet visszacsinálni, márpedig az egészséges, hosszú haj nemcsak szép, hanem szexi is, erről minden bizonnyal a hölgyek tudnak többet mesélni.

Ha ideveszem, hogy a kínálat tetején csücsülő Dyson közel 200 000 Ft, akkor nem olyan vészes az a 58 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., amit a Laifenért kérnek az NNNRendeljkinaitlss kuponnal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Azért persze nem olcsó, és ezt meg is jelenítettük az ár/érték pontszámban, hiszen ugyanezt tudja például a Xiaomi Mijia H700 a MIJIAH700 kóddal 40 900-ért vagy a Xiaomi Jimmy F6 is – igaz, ez nem alulról szívja a levegőt – az NNNRendeljkinaitjf6 kuponnal 37 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért.

Pro

 • Remek dizájn és anyagminőség, viszonylag sokféle szín
 • A mágneses kiegészítők nagyon jól működnek
 • Sokkal halkabb, mint egy hagyományos hajszárító
 • Végre van értelme a LED-es világításnak
 • Nem tudja bekapni a hajat a ventilátor, mert zárt a felső rész
 • Kis tömeg, vékony fogantyú, egy kis kezű felhasználónak is kényelmes

Kontra

 • Megkérik az árát

hirdetés