hirdetés

KERUI KR-X9 ajtócsengő teszt

Lehet-e egy noname cucc jó?

teszt
KERUI KR-X9 ajtócsengő teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-12-13

A Banggoodon X9 néven elérhető ajtócsengő képes videóképet és hangot is közvetíteni, és grátiszként az eszközt nyomkodó delikvens arcát is rögzíthetitek. Sőt, akár 37 dallam közül is válthattok, mindezt 7000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ingyenes szállítás mellett, és az ár már az áfát is tartalmazza. Túl jó vétel lenne ennyiért vagy ez egy teljesen használhatatlan cucc? Lássuk!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 5
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8

Népítélet

6.6

 • megbízhatóság:5
 • design és anyagminőség:7
 • felszereltség, funkciók:6
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:6
Véleményt írok

KERUI KR-X9 ajtócsengő – Túl szép, hogy igaz legyen

Elég nehezen találtam meg a termék eredeti nevét, mert a Banggood nem tünteti azt fel. A KERUI oldalán viszont felbukkant a csengő KR-X9 néven, ami pont ilyen, sőt még videó is van róla, szóval ezt fogadtam el „hivatalosnak”, de mivel ez egy white label produktum, más nevek alatt is megtalálható. A doboz az árnak megfelelően puritán, a beltartalomban 2 fő egység, egy hibákkal és félrefordításokkal terhes leírás és egy Type-C kábel van a töltéshez. A termék minősége rendben van, semmi bántó hibát nem fedeztem fel, az árnak megfelelő az anyaghasználat, sőt, még ennyit sem vártam.

A kétrészes szett egyik fele maga a kamera, amit egy falra fúrható profillal lehet felszerelni – de fel is ragasztható –, tölteni pedig alul, a Type-C porton keresztül lehet. Ezt nem is kell túl sűrűn megtenni, 1 év a standby, a valós üzemidőt, nyilván a megnyomások száma jelentősen csökkenti. A kamera felbontása 640×480 pixel, szóval sokat ne várjatok tőle, de arra elég, hogy lássátok, egyáltalán ki áll az ajtó előtt. Persze ez önmagában kevés lenne, ha nem lenne egy USB csatlakozós ellendarab.

Forrás: Banggood

Ez nem más, mint egy hangszóró, ami a dallamokat játssza le, és bármilyen töltőbe vagy eszközbe – akár egy power bankba is – bedugható, ami rendelkezik USB-A csatlakozóval. Ez egyben azt is jelenti, hogy a lakásban bárhová elhelyezhető, vagyis ha a kertben dolgoztok, de rárakjátok egy hordozható telepre – és jel is van –, akkor akár ott is értesülni fogtok mások érkezéséről. Kettébontottam a cikket, és kezdem a hangszóró résszel, mert ennek a működését egyszerűbb megértenetek.

 

KERUI KR-X9 ajtócsengő teszt 3

Forrás: Banggood

KERUI KR-X9 hangszóró – Zenebona

Hogy el tudjátok képzelni a dolog működését, leegyszerűsítem egy kicsit a képet. Ez egy hangszóró, egy USB porttal a hátoldalán, az oldalán 3 gombbal. Az USB portról kapja a tápot, így nem kell hozzá külön áramforrás, például elem. A 3 nyomkodó sorban az alábbi: az első vált a 37 különböző nóta között – kb. a 8 bites midi hangokat képzeljétek el –, a középsővel lehet hangerőt állítani, a harmadik pedig a párosításhoz kell, de azt alapból elvégezte a gyártó. Ha kihúzzátok, és elmegy a táp, akkor viszont elfelejti a beállításait, és alapból a leghangosabb állásban kezd el üvölteni, szóval ezen ne lepődjetek meg. Ez számszerűsítve 75-80 decibel közötti értéket jelent, dallamtól függően, szóval a lakás másik oldalán is meg fogjátok hallani.

A melódiákról a korábbi Digoo csengő tesztje jutott eszembe, ahol videóban örökítettük meg, milyen is egy ilyen szerkezet.

A 37 melódiából mindenki talál magának megfelelőt, vagy legalábbis kevésbé idegesítőt.

 

Az X9 dolgait a „device setup” menüben állítgathatjátok át, ilyenek az automatikus éjszakai mód, a push üzenetek kiküldése telefonra, illetve egy-két csip-csup dolog, például az eszköz átnevezése, és hasonlók.

A kis talp ikon alatt érkeznek be az értesítések,

ami tulajdonképpen egy naptár, semmi más. Ami nem túl szimpatikus, hogy csak 3 napot lehet visszanézni, utána törli az adatokat és nem találtam semmilyen felhő tárhelyre utaló szolgáltatást sem – pedig a leírás említi –, ahol ezek hosszabb távon megőrizhetők lennének. Szerencsére le lehet menteni a telefonra a kamera képét és a videót, szóval ez is egyfajta megoldás.

Helyenként egyébként bosszantóan primitív a progi,

vannak olyan menüpontok, ahol összesen egy opció van, és ott se magyarázza el, hogy ott mit kéne csinálni, szóval érződik rajta a low budget mentalitás. Ennél viszont nagyobb bajom volt a kamerával. Normális esetben a következőképpen kell(ett volna) működnie:

 • megnyomja a delikvens a csengőt
 • bekapcsol a kamera (illetve átvált éjszakai módra, ha a fényviszonyok olyanok)
 • leadja a csengetés jelet, és egy push üzenetet küld az appba
 • ha elfogadjátok a hívást, akkor több dolog történhet:
  • videóhívás hanggal vagy nélküle
  • csak hanghívás
  • elutasítás

És ez utóbbival kezdődtek a problémák, ugyanis a kamera fókusza hihetetlenül életlen volt a tesztkészülék esetében. Azért fogalmazok így, mert a netes videók alapján másnak nem jött elő ez a probléma, így valószínű, hogy egyedi hibáról van szó. Így viszont csak egy pacát láttam a kijelzőn, mintha Photoshopban direkt a „blur” effekttel elhomályosította volna valaki a képet. Ha a kamera részt nem használjátok, csak a hangsávot – ami kétirányú –, akkor több lehetőség közül is választhattok. A mikrofont és a hangszórót is lehet külön-külön némítani, illetve meg tudjátok a hangotokat változtatni. Ilyenkor mélyít az orgánumon az X9, ami elvileg arra jó, hogy egy hölgy is tud férfit imitálni, ha éppen arra van szükség. „Kicsit rekedtes, kicsit nehezen érthető, de a mienk”.

Volt viszont két zavaró szoftveres tulajdonsága a csengőnek, ami nagyban nehezíti a távoli használatot.

Az egyik, hogy az appnak értelemszerűen futnia kell ahhoz, hogy a push üzenetek megjöjjenek, különben azok nem kerülnek be az értesítési sávba. Akárhogy próbálkoztam, nem tudtam az Androiddal automatán elindíttatni a progit, de szerintem ez nem az alkalmazás hanem az oprendszer hibája. A másik, hogy jó pár másodperc késéssel jelenik meg a gomb megnyomáshoz képest a pici piros jelzőpötty az appban, ami élesben lehet zavaró, hiszen ennyi idő alatt lehet, hogy még kétszer megnyomják a csengőt.

Összegzés

KERUI KR-X9 egy nagyon olcsó, mégis nagy tudású kamerás csengő, amit érdemben nem tudtam tesztelni a fókuszhiba miatt. Nagyjából semmit nem lehet látni rajta, így nem tudom, milyen a hibátlan kamera képe. Ami még nem tetszett, hogy a naptárat túl gyorsan kiüríti a szoftver, 3 nap semmire sem elég, persze le lehet menteni kézzel is az eseményeket, de azt egyrészt elfelejti az ember, másrészt pedig macerás. Ezt leszámítva viszont bejött a cucc, sok mindent tud, vannak jópofa funkció, kellően hangos, szóval csengőként maximálisan megállja a helyét.

Ha a kamera is úgy működött volna, ahogy kell, 7000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért egyszerűen nevetségesen olcsó lett volna, ekkora tudást ekkora összegért máshol nem kapni. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az ár tartalmazza az áfát és a szállítás is ingyenes.

Pro

 • Sok mindent tud
 • Jó hangos
 • Sok dallam
 • A hangtorzító funkció vicces és hasznos
 • Ritkán kell tölteni
 • Olcsó

Kontra

 • A kamera fókusza borzalmas volt (egyedi hiba)
 • A hangminőség nem az igazi

hirdetés