hirdetés

Jimmy ETB301 szónikus fogkefe teszt

TV Maci jóbarátja

teszt
Jimmy ETB301 szónikus fogkefe teszt 1
írta: SonkaMod
2019-08-12

A Xiaomi egyik almárkája a Jimmy, tehát ennek megfelelően most is remek minőségre számítottunk, ahogy az eddig tesztelt fogkefék esetében is tapasztaltuk. A Jimmy ETB301 (nem hiszem el, hogy nem lehetett normális nevet adni neki) viszonylag egyszerű kütyü, nem tartozik hozzá telefonos applikáció meg hétnyelven beszélő pótfejek regimentje, de az alap funkciókat nagyon szépen teljesíti, és igazi élmény vele a fogmosás. A 11 700 forintos vételárát egy kissé azért sokallom, bár tényleg nem lehet rá panasz.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A minőséggel semmi probléma nincsen, szépen kidolgozott termék, nincsenek rajta illesztési pontatlanságok, öntési hibák, tehát élvezet kézben tartani. Az egyetlen kis hiba, hogy a módok angol nyelven vannak rajta feliratozva, de a bekapcsoló gomb alá már kínai írásjelek kerültek. Ezt talán a tervezők sem tudják megindokolni, hogy miért, de minden esetre elég furcsa. Gyakorlati hátrány természetesen semennyi sem fakad belőle.

Leírást is tartalmaz a dobozka, de egyrészt teljesen kínai, másrészt pedig annyira egyszerű a kütyü működése, hogy nincs is rá egyáltalán szükség.

A TV Maci megirigyelné

Jómagam is több elektromos fogkefét kipróbáltam és hosszú távon használtam is, így meglehetősen erős tapasztalati alappal tudom tesztelni ezeket a termékeket. Sokat látott felhasználóként vetettem hát magam a tesztelésbe, rögtön behajítva a mélyvízbe. A töltőnek kellett keresni egy EU dugós átalakítót, mert alapból kínaival adják, de ez nem okozott problémát. A töltő bölcsője indukciós elven működik, és annyira erős, hogy már 2 centis magasságból, mikor még hozzá sem ér az egységhez, akkor is tölt. Ilyenkor egy LED világít zölden, hogy lássuk, épp szívja magába az energiát a fogkefe.

A használathoz gyorsan csatlakoztattam a fejet a szárra, és az egyetlen, rajta megtalálható gombbal bekapcsoltam. Ha egyszer nyomjuk meg, akkor normál módban tisztít, ha gyorsan, duplán kattintunk, akkor a ’white’ funkció aktiválódik, ami igazából erős működési módot jelent. A harmadik fokozat a ’sensitive’ névre hallgat, tehát elméletileg ez a legenyhébb, legkímélőbb használati beállítás.

Természetesen mindhárom fokozatot kipróbáltam, alapvetően a normál volt a legmeggyőzőbb, a ’white’ már számomra túl erős volt, de azért még mindig bőven használható. Aki szereti erősebben dörzsölni a fogait, annak abszolút megfelelő lesz. A kímélő mód kissé máshogy működik, mint a másik kettő beállítás esetén. Ilyenkor periodikusan rezeg a fej, tehát gyorsan váltakozva rezeg, illetve nem.

Használat közben félpercenként egy pillanatra megáll a rezgés, így figyelmeztet az idő múlására. Úgy hírlik, hogy az alapos fogmosás azt jelenti, hogy legalább 30 másodpercet szánunk egy-egy fogsor negyedére, tehát összesen 2 percen keresztül kell sikálni a fogainkat. Ennek ellenére a Jimmy 3 percre teszi ezt az időintervallumot, ugyanis az után automatikusan kikapcsol.

A számos fogmosás során, amit a teszttermékkel végeztem, eléggé beleszerettem. Végtelenül egyszerű a működése, és tisztára mossa a fogaim. A különbség megkérdőjelezhetetlen a hagyományos és a forgófejes eszközökhöz képest, mivel alaposabb ez a szónikus kefe. A többi hasonló elven működő kütyühöz képest viszont hasonló, talán picivel jobban rázza a kezet használat közben, de ez nem igazán zavaró.

Viszont az nagy előnye, hogy hihetetlenül vékony és könnyű, ahhoz képest, hogy szónikus fogkefe. Emiatt a használata egyszerűbb, később fáradt el a kezem az alkalmazása közben. A fényes felülete néha zavart, mert a lefolyt fogkrémhab extrém csúszóssá teszi a kütyüt, nem hiába, hogy a konkurens termékek 90%-a gumibevonattal rendelkezik.

Egy töltéssel akár két hétig is kibírja, ami azért nagyon jó, mert utazásokra nem kell magunkkal vinni a töltőegységet, illetve a fürdőszobában sem kell feltétlenül tartani. Ha lemerült, akkor 6-7 óra alatt újra fel lehet tölteni.

Összegzés

Nagyon jó fogkefe a Jimmy ETB301, amit olyanoknak ajánlok, akik nem kíváncsiak a statisztikákra és nem akarnak rengeteg okosfunkciót próbálgatni, csak akarnak egy remekül működő szónikus fogkefét. Negatívumot alig találtam, míg pozitív hatását nap mint nap éreztem a használata során. Egyetlen egy nagyobb feketepontot kap tőlem a termék, azt pedig az árazása miatt. A Geekbuyingon 11 700 forintért tudjuk megvásárolni, ami a hazai árakat tekintve baráti, de Kínából azért lehet kapni hasonló tudású fogkeféket olcsóbban is. Mindenesetre még így is tiszta szívből ajánlom, mert nagyon jó vele fogat mosni.

Pro

 • Könnyű, vékony
 • Félpercenkénti visszajelzés
 • 3 féle tisztítási mód
 • Indukciós töltés
 • Hosszú üzemidő

Kontra

 • Kicsit drága

hirdetés