hirdetés

Deerma és Xiaomi elektromos mixerek tesztje

Már az egészséges életmód is hordozható

teszt
Deerma és Xiaomi elektromos mixerek tesztje 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-11

Tombol a világban az egészséges életmód mánia, a trendet pedig mindenki igyekszik meglovagolni. Ezért a Deerma és a Xiaomi is előállt egy-egy hordozható shakerrel, amiknek a lényege, hogy közvetlen áramforrás nélkül is összedobhattok egy smoothie-t vagy shake-et. Ezek a cuccok viszont annyira nem olcsók, előbbiért a BGHU1437  kóddal 11 500-at, míg utóbbiért a BGHU1438  kóddal 11 900 Ft-ot kérnek, de ez az összeg már tartalmazza a szállítás árát is. Mindkettő kínai raktárból érkezik, az áfát pedig a Banggood fizeti a termékei után.

Deerma DEM-NU90

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Xiaomi Mijia BXZZJ01YM

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 4
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 6

6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Ami még érdekes, hogy milyen kiegészítőket adnak a fent említett árért, mert általában az egyik csaló faktor az szokott lenni, hogy a dobozban nincsen plusz fedél, kulacs, kiegészítő kés és hasonlók, ezeket vagy sehogy, vagy pedig külön lehet megvenni. Ebből a szempontból mindkét termék meglehetősen hasonló, semmi különöset nem adnak hozzájuk, a töltéshez szükséges Type-C és micro USB kábel, a leírás, a motor és a ledarált matériát tartalmazó tartó van a dobozban. A Deerma ezt annyival fejeli meg, hogy van még egy kupak a pakkban, amiben nincsen motor, így nem kell azt magatokkal cipelni a munkahelyetekre, tehát ennek a csomagba mellékelése egy teljesen logikus lépés volt a cég részéről.

 

Deerma és Xiaomi elektromos mixerek tesztje 3

Xiaomi Mijia BXZZJ01YM – Hordozható mixer

A két konkurens közül szerintem ez az arányosabb, és dizájn szempontból is jobban megalkotott aprító, viszont egy kicsit uncsi már, hogy mindig ebbe az egyen színbe és anyaghasználatba erőszakolják be a termékeiket. Engem az Audi Single Frame vonalára emlékeztet, ott sem tudtam, melyik modell melyik, és a Xiaominál is elakadtak a kreativitásért felelős fogaskerekek, szerencsére már annyi almárkájuk van az ökoszisztéma ernyője alatt – Redmi, Trouver, Roborock, Dreame, Viomi stb. -, hogy ez az esetek nagy részében fel sem tűnik. A minősége a mixernek pazar, az viszont már nem annyira, hogy minden felirat kínai, és a leírás is az.

Nem tudom miért nem képesek még legalább az angolt beletenni a kézikönyvbe,

ez majdnem nulla plusz költséget jelentene. Szerencsére a műszaki paramétereket európai szemnek sem szokatlan karakterekkel vetették papírra, a mixer teljesítménye 10 watt, az IP54 szabvány követelményeit teljesíti és az űrtartalma 350 ml, ami majdnem megegyezik a Deerma belső méretével. Az elindításhoz a felső átlátszó záróelemnek az alsó részen kell lennie, különben nem forgatja meg a kést a motor, ami igencsak dicséretes védelmi funkció. Egy aprítás 40 másodpercet vesz igénybe, feltölteni az oldalán elhelyezett micro-USB csatlakozóval – ami már egy kicsit oldschool – lehet, ez 2 órát vesz igénybe, a 2000 mAh-s akkumulátor egyetlen feltöltéssel 15 pohárnyi narancslevet képes elkészíteni.

A kezelése pofonegyszerű, az oldalán egyetlen gomb van, dupla nyomásra elindul az aprítás,

illetve, ha csak sima vizet töltötök bele, akkor kitisztítja önmagát. Hozzá kell tennem, hogy sokkal egyszerűbb elmosni, szóval ez a lehetőség szerintem felesleges. A belsejében egyből találtam egy nagy hiányosságot, a pengét nem tudtam eltávolítani, lehet, hogy komolyabb megbontással leműthető, de ezt egy átlagos felhasználó nem fogja megtenni. Vagyis gyakorlatilag nem cserélhető, ha kicsorbul, akkor lehet kukázni a szerkezetet.

A gyakorlati használat közben inkább csak csalódást, mint örömöt okozott az eszköz. Elvileg a LED-je pirosan villog, ha nem üzemkész és fehéren, ha igen. Akkor használható, ha a tároló részt megfelelő erősséggel rászorítottátok, de hogy ez pontosan mennyi, az gyakorlatilag kitalálhatatlan, mert nem jelöli semmi, meddig kell forgatni az átlátszó burkolatot. Ebből következően hol működött, hol nem, pedig volt, hogy annyira megszorítottam, hogy a párom nem is tudta letekerni a tetejét. Aztán volt, mikor elindult, de ugyanebben az állapotában legközelebb már nem. Négyen agyaltunk rajta, mi lehet a titka, de 20 perc szenvedés után feladtuk a projektet. Ráadásul ezzel a teljesítménnyel meglehetősen gyengén aprít, darabos maradt a smoothie, kicsit olyan volt, mintha valami híg bébiételt ittam volna. Nincs benne „nutripod”, ami a fehérje és egyéb porok bekeverésére lenne alkalmas, szóval ez kizárólag zöldség-gyümölcs aprítására való.

Ez nem egy kifejezetten edzéshez kitalált termék, és a hőt sem tartja meg, akkor viszont meg minek vinném magammal bárhová? Sokkal egyszerűbb vásárolni egy Xiaomi Ocookert és leaprítani 3 kulacsnyi gyümi levet vagy smoothie-t készíteni, és azokat magatokkal vinni, így nekem a koncepció megbukott, még akkor is, ha biztosan vannak olyan élethelyzetek, amikor hasznos egy hordozható mixer, ahhoz viszont megbízhatóan kellene működnie.

 

Deerma és Xiaomi elektromos mixerek tesztje 16

Deerma DEM-NU90 – Inkább dizájntermosz

A Deerma DEM-NU90 merőben más logikát valósított meg mixer témában. Valójában ez inkább egy termosz, ami úgy mellékesen mixer funkciókat is betölt. A duplafalú edény 6 órán át megtartja a hőt vagy a hideget, így ezt már érdemes magatokkal vinni. Főleg, hogy adnak hozzá egy pengét és motort nem tartalmazó kupakot is, vagyis sima hőtartó kulacsként is használható. Ráadásul van rajta ivónyílás, ami a Xiaomin nincs, ott mindig el kell távolítani a felső részt, emiatt lecsöpög róla a ragacsos dzsuva, szóval közel sem olyan praktikus mint a Deerma megoldása. A dizájnja nekem nagyon bejött, ez a lila-kék átmenetes összhatás jól néz ki, de a Xiaomi anyaghasználata azért jobb. Valahogy az arányokat is jobban eltalálták a Mijia kapcsán, de a DEM-NU90 sem rossz, csak ha a két terméket egymás mellé állítjátok, akkor látszik rajta, hogy az egyik Xiaomi, a másik meg…hát nem az.

Az űrtartalmához képest elég vaskos, a 300 ml-es belméret 50 milliliterrel kisebb, mint a konkurensének,

mégis nagyobb nála a Deerma termosza. Feltölteni a motorral ellátott kupak Type-C portján keresztül lehet 3 óra alatt az 1500 mAh-s akkumulátort, ami azért érdekes, mert a Xiaomi a nagyobb kapacitású telepet is gyorsabban pumpálja tele. A pengéje ennek sem cserélhető, vagyis ha kicsorbul, viszlát mixer rész, de így is marad egy termoszotok. Ez is rendelkezik biztonsági funkcióval, a működtető gomb körüli LED-del jelzi, hogy éppen milyen állapotban van a gép, bekapcsolható-e vagy sem, kell-e tölteni, stb.

Ami a műszaki paramétereket illeti, a motor 50 W-os, 40 másodpercig tart egy aprítás,

de a jeget már nem képes ledarálni – bármennyire is sugallja ezt helyenként a sajtóanyag -, illetve összesen 8 pohárnyi folyadékot képes elkészíteni. A képeken vannak krémlevesek is, de szerintem nem nagyon van értelme 300 ml-es adagokban ilyesmit készíteni, erre vannak sokkal jobb konyhai megoldások is. Ehhez sincsen nutripod, vagyis fehérjepor tartó, persze ezt bele is lehet szórni a vízbe, akkor is összekavarja a penge valamennyire, de ez ettől még nem egy edzőtermi cucc. Az azért érződik rajta, hogy inkább a forró kávé-jeges shake vonalon erős a termék, és ez alapból elég széles réteget lefed

Amitől majd kihullott a hajam, az a sajtóanyag „angolsága”,

vagy inkább angoltalansága? Nem hiszem el, hogy egy világcég még mindig itt tart, hogy nem képesek egy embert felvenni, aki megfelelő szinten beszéli ezt a nyelvet. A leírás itt is teljesen kínai, de a fentiek alapján lehet jobb is, hogy kimaradt az angol. Ami a Xiaomira igaz, az itt is megáll, a műszaki paramétereket le tudjátok olvasni az oldaláról a kínai nyelv ismerete nélkül is.

A gyakorlati használatban azért kijött néhány érdekesség, például, hogy a belsejében alig vettem észre a jelölést ami mutatja, meddig lehet feltölteni. Emiatt a felső résszel sikerült többször kinyomnom belőle az adagot, jól összedzsuvázva a konyhát. Az aprítási teljesítményére nem lehet panasz, tényleg krémes smoothie-t lehet vele készíteni, nagyon apróra leaprítja a gyümölcsöket. Nekem az vált be, ha megfordítottam a cuccot, ilyenkor a késre ráhullanak a gyümölcs darabok és így sokkal hatékonyabb a szeletelés. Mivel van rajta ivónyílás, ezért egyből az aprítóból is fogyasztható a lé, illetve a levegőt is ki lehet engedni egy szelepen keresztül, így elvileg tovább megőrzi a folyadékban lévő vitaminokat, mert később indul be az oxidáció.

Összegzés

A teszt alatt végig azt éreztem, hogy a Deerma DEM-NU90 praktikusabb, mint a Xiaomi terméke, és megértem, hogy valaki egy ilyet magával hurcol, hiszen tartja a hőt, tehettek bele kávét és shaket is, van rajta ivónyílás, és még jól is néz ki. Ellentétben a Mijia aprítója nekem egy kicsit koncepciótlannak tűnik, nem igazán látom azt a piaci rést, amit szándékozik kitölteni. Egy teljesértékű mixernek kicsi és gyenge, nincs hozzá zárókupak és kulacs, vagyis szét kell szedni, hogy inni lehessen belőle, és még hektikusan is működik. Ráadásul az egész gépezetet magatokkal kell cipelni, ami fölöslegesen nagy és nehéz, ez pedig nekem nem ér meg 11 900 Ft-ot, amit a BGHU1438 kóddal érhettek el, így ezt a terméket senkinek nem ajánlom.

Ritka pillanat, hogy egy Deerma termék megver egy Xiaomit, de most pont ez a helyzet. Nem mondom, hogy a DEM-NU90 hibátlan, kicsit ormótlan, és lehetne az űrtartalma is nagyobb, de viszonylag jól használható ennek ellenére is. Az ára nekem a so-so kategóriája, nem nagyon drága, viszont annyira nem is kevés az érte kért 11 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., amit a BGHU1437  kóddal érhettek el, de biztos vannak olyan gyümi, smoothie és shake imádók, akik hajlandók ennyit fizetni egy hordozható mixerért. Bármelyik terméket is választjátok, mindkét termék kínai raktárból érkezik, az áfát pedig a Banggood fizeti utánuk.

Pro

 • Deerma mixer: jól néz ki, tartja a hőt vagy a hideget, és adnak hozzá egy külön kupakot is, ha a motort nem akarjátok magatokkal cipelni
 • Xiaomi Mijia mixer: remek dizájn és minőség, egyszerű kezelhetőség

Kontra

 • Deerma mixer: elég vaskos; a pengéje nem cserélhető
 • Xiaomi Mijia mixer: nem igazán jött át, hogy mi ennek a terméknek a koncepciója

hirdetés