hirdetés

Deerma DEM-HS011 gőzölő teszt

A vasalásnak vége?

teszt
Deerma DEM-HS011 gőzölő teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-03-24

Mi történik akkor, ha a gőzölős vasalót szétválasztjuk egy gőzölőre és egy vasalóra? Létrejön az előbbi félből a Deerma DEM-HS011, ami pont a vasalást, mint műveletet hivatott megkönnyíteni vagy éppen teljesen feleslegessé tenni. A gyűrött ruhákat kisimítja, ráadásul maga a gőzkezelés is gyorsabbnak tűnik, mint a vasalás. Itt a házimunka új csodafegyvere a robotporszívók és a mosogatógépek után? Meglátjuk, 9 600 Ft-ért megoldható-e ez a probléma, ezt az árat a BGHUD150111  kóddal érhetitek el.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 7

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A gépet nem különösebben nehéz használatba lenni, ki kell fordítanotok a nyelét – egy sárga szalag fel is hívja rá a figyelmet, hogy nem 90, hanem 110 fokban kell hátrafelé állnia -, és a felső tartályba vizet kell öntenetek a gyári mérőedény segítségével. Kábelt a konnektorba, és gyakorlatilag kezdődhet a használat.

A bekapcsolástól számított 20. másodpercben már ömlik is a gőz, az átlátszó plexi miatt pedig látjátok, hogy mikor kell feltölteni a berendezést.

A hátoldalon van egy visszajelző LED, ami három állapotot képes jelölni. Ha pirosan villog, akkor éppen felfűti magát, ha konstans pirosan ég, akkor indítható a gőzölés, kéknél pedig maga a vasalási folyamat történik, nem igazán lehet őket eltéveszteni.

 

Deerma DEM-HS011 gőzölő – Jó ez, csak lassú

Azt azért már érdemes az elején eszetekbe vésni, hogy ha függőlegesen tartjátok a gőzölőt, akkor csak addig fog működni, amíg a víz szintje a beszívónyílás fölé esik, és ez bizony a teljes kapacitásnak csak egy kicsi része. Vagyis a megfelelő használathoz 45 fokban vagy gőzölési irány szempontjából teljesen vízszintesen kell tartani a Deerma HS011-et, így a vasalódeszka nem a legjobb terep a szerkezet használatához.

Több opció is létezik a mángorlás kivitelezéséhez, ami a ruhák elhelyezését illeti. Vállfán lógatva, esetleg szárítóra téve a legegyszerűbb használni a Deerma-t. A sörtével tudjátok lehúzni a ruha felületén a fejet, ami egyrészt eltávolítja onnan az oda nem illő dolgokat – például hajszálak -, másrészt az anyagot is simítja. Legalábbis ez az elmélet, és attól olyan nagyon sokban nem is tér el a gyakorlat, a gond csak az, hogy ez nem egy olyan nagyon gyors folyamat.

Nem tudom, hogy a vasalás sebességét miben mérik – talán négyzetméter/perc? -, de ha mondjuk az egy húzásra kivasalható felületet veszem alapul, akkor a vasaló szélessége határozza meg a vasalható felület nagyságát. Legyen, mondjuk 12 centiméter ez az érték, ehhez képest a Deerma DEM-HS011 durván 10 centi széles, vagyis többször kell áthaladni ugyanazon a felületen, szóval szerintem egy kicsit macerás az egész.

Ha a vasaló kellően felmelegedett, akkor ezt a tevékenységet folyamatosan csinálhatjátok, sőt a jobbak gőzt is képesek kibocsájtani magukból. Ennek nagy előnye az, hogy a „makacsabb” ráncokat és a nehezebben kezelhető anyagokat is simává teszi – kivéve ha béléssel rendelkeznek, mint például az öltöny -, viszont egy picit nedvesek maradnak, tehát utána vállfára aggatva szárítani kell őket.

Ebből a műveletből a vasalást a Deerma-val kihagyhatjátok, csak a gőzölés marad, de mivel ez a két folyamat egyébként is egyszerre történne, ezért nem nyertek vele túl sok időt, sőt.

Van még néhány speciális dolog, amit érdemes tudni a használattal kapcsolatban. Egyik, hogy a masszívabb anyagok redői – pl. farmer – le tudják lökni a sörtefejet, ami kissé idegesítő. A másik a víztartály mérete, ami sajnos eléggé kicsire sikeredett. Ez nálam – aki nem egy nagy vasalás nindzsa – kb. 2 pólóra elegendő, a gyakorlottaknak 4-re. Ugyanez a mértékadó szám alsógatyára 4 és 8, míg egy nehezebben vasalható farmerre 1-2. Viszont olyan dolgok is gőzölhetőek, mint például a béléssel rendelkező blúz és zakó, hiszen itt az anyagot sokkal kevésbé gyűritek meg.

Szóval a folyamat nem éppen gyors, sőt, állítom, hogy semmivel se lehet jobban igyekezni vele, mint egy vasalóval. Van azonban egy további előnye: könnyedén össze lehet csukni, és elcsomagolni, ha esetleg nyaralni mentek vagy üzleti útra, akkor nyilván sokkal egyszerűbb elpakolni a Deerma-t, mint egy dög nehéz vasalót. Az ára viszont összemérhető vele, de inkább egymás kiegészítői a készülékek, mint vetélytársai, de pl. a gőzölőgéppel biztosan nem tudjátok megégetni a ruháitokat.

Összegzés

A Deerma DEM-HS011 tökéletesen alkalmas arra, amire kitalálták, gőzzel vasalni a ruhákat. Egy jó minőségű, könnyen használható – összesen egy gomb van rajta – berendezésről van szó, ami ráadásul hordozható is, így aki sokat utazik, annak kiváló választás a hagyományos és egyben dög nehéz vasalók helyett. Azért még tudnék mit alakítani rajta, egy nagyobb víztartály és egy stabilabb sörte felfogatás például jó haladási irány lenne.

A megvásárlásának szerintem két akadálya van: egyrészt kinek nincs már otthon vasalója, másrészt mivel a Deerma 13 000 Ft-os ára összemérhető egy márkás gőzölős vasalóéval, ezért nehéz indokot találni arra, hogy miért vegyétek meg ezt a kütyüt egy hagyományos megoldás helyett. Azért én mondok rá egyet: a frankó BGHUD150111 kuponnal az ára 9600 Ft-ra vihető le, ami bagatel ezért a cuccért, így pedig már nagyon is elgondolkodnék behúzásán, amíg ki nem fogynak a készletek. Így ráadásul vámhatár alá esik, vagyis az olcsóbb szállítással sem lesz áfa- és vámköteles a termék.

Pro

 • Jó minőség
 • Egyszerű használat
 • Összecsukható, hordozható a kivitel
 • Macerásabb ruhák – blézer, zakó – is könnyen vasalhatóak

Kontra

 • Nem EU csatlakozós, adapterezni kell
 • Ha nincs hozzá kupon, akkor drága
 • Kicsi a víztartály, sűrűn kell tölteni
 • Ha túl erősen nyomjátok oda, leesik a sörtefej
 • Szerintem körülményesebb, mint a vasalás

hirdetés