hirdetés

BlitzWolf BW-WTR01 okos öntözésvezérlő teszt

A növények meghálálják

teszt
BlitzWolf BW-WTR01 okos öntözésvezérlő teszt 1

Forrás: Banggood.com

SonkaMod
írta: SonkaMod
2022-07-04

A fejembe vettem, hogy idén a Budapesti kertemben csinálok egy kis veteményest, és ez nagyon úgy tűnik, hogy sikerült is, az öntözést pedig kínai termékekkel oldottam meg, teljesen automatán. A teszthez vettem egy mikro csepegtetőrendszert is, valamint a BlitzWolf okos öntözésvezérlőjét, így pedig teljes a boldogság. A paradicsomok nőnek, az öntözés pedig hibátlanul működik, amiért nagyon hálás vagyok a kánikulában, és nemcsak én, hanem a növények is. A vezérlő egy igen ajánlott vétel, bár 18 200 Ft-ba kerül a hubjával együtt, de még így is megéri az árát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A vezérlő már ismerős volt valahonnan

A BlitzWolf BW-WTR01 okos öntözésvezérlő már ismerős lehet a kedves Olvasó számára is, hiszen ez valójában nem saját fejlesztés, hiszen noname-ként is fenn van Aliexpressen, de érdekes módon a BlitzWolf jellemzően olcsóbb, pedig valójában ugyanaz.

Többféle kiszerelésben is árulják, mert meg lehet vásárolni csak a vezérlőt, vagy a vezérlőt a hubbal, illetve olyan is van, amihez tartozik egy föld nedvességmérő szenzor is. Én azt választottam, amihez csak a hub és a vezérlő tartozik, tehát a dobozban is ezek voltak, valamint egy kis angolnyelvű leírás.

Az eszköz nagyon jó minőségű, nem tudok belekötni, nagyjából ezt vártam, de nem is kellett csalódnom. Bár műanyag borítású, de kellemes a tapintása és az illesztések is rendben vannak, ami nem is árt egy vízálló kütyü esetében. A vezérlőt 1/2 és 3/4 colos csatlakozóra lehet feltekerni, és egy előszűrő is van rajta, ami a nagyméretű szennyeződéseket nem engedi tovább a rendszerbe. Az alján szintén egy 3/4-es menet található, amire feltekerhetünk gyorscsatlakozót, vagy közvetlenül slagot, illetve az én esetemben a mikro öntözőrendszer csatlakozóját. Az alján található egy kis fiók, amit kihúzva feltárul az elemtartó rekesz, amibe négy darab AA méretű ceruzaelemet kell tenni.

Csatlakoztatás, beüzemelés

Az öntözésvezérlő háromféle mobiltelefonos applikációval is megy, amik közül az egyik a BlitzWolf app, a második a Smart Life, de még a Tuyával is használható. A csatlakoztatás elég egyszerű, a hubot be kell dugni egy konnektorba, hosszan kell nyomni rajta a gombot, és magán a vezérlőn is. A telefont csatlakoztatni kell a WiFi hálózatra, és az alkalmazásban először hozzá kell adni a hubot, majd magát a vezérlőt. Csak az okozott egy kis fejtörést, hogy milyen eszközt kel kiválasztani a listából, mert persze az alkalmazásban más kép szerepel, de a „Vízszelep vezérlő (WiFi)” opciót választva simán sikerült a párosítás.

Itt jött az első kellemes meglepetés, mert egyből hozzáadódott az eszközlistához a vezérlő, a hub és egy okoskonnektor is.

Ez utóbbi azért, mert a hub egyben egy okoskonnektor, amit távolról lehet vezérelni és időzíteni.

Az app egyszerű, és közepesen nagyszerű

Első ránézésre teljesen átlagos az applikáció, nem is tűnik rossznak, és valójában nem is az, de azért nem hibátlan. Az első, amit meg kell említeni, hogy egy kicsit lassú. Ez nyilván azért van, mert folyamatosan kapcsolódik az eszközhöz, ezért bármit csinálunk, mindenre kell várni egy tizedmásodpercet. Simán együtt lehet élni vele, csak az élményből vesz el egy kicsit.

A kezdőképernyőn egyből mutatja, hogy az előző öntözés alkalmából mennyi víz fogyott el, ami inkább csak becslés, mint valódi mérés. Lehet rá alapozni, de literre pontosan azért nem szabad hinni neki. Alatta mutatja az elemek töltöttségét, a működési státuszt és azt, hogy mikor esedékes a következő öntözés. Jobbra lépve a menüben találkozunk a manuális móddal, amikor 1 és 60 perc között állíthatjuk, hogy mennyi ideig menjen az öntözés, és alatta pedig ott van a bekapcsológomb. Ez a funkció arra jó, hogy ellenőrizzük a rendszer működését, valamint bármikor ad-hoc locsolhatunk vele.

A fő funkció a következő menüpontban elérhető, mert itt található az időzítés. Összesen háromféle tervet állíthatunk be, kevesebbet igen, de többet sajnos nem. Amelyeket nem használjuk, azokat egy gombnyomással inaktiválhatjuk. Felül mutatja a hét napjait, és kis pöttyel jelzi, hogy mely napokra van beállítva aktív program. Kétféle mód között választhatunk az egyik az öntözés, a másik pedig a csepegtetés. A kettő között az a különbség, hogy az elsőnél kezdeti időpontot, időtartamot és napokra lebontott ismételhetőséget állíthatunk be, a másiknál pedig kezdeti időpontot, időintervallumot és csepegtetési időt. Tehát beállíthatunk olyat, hogy 12 órán keresztül csepegtessen úgy, hogy egy percet folyik a víz, és 10 percet pedig nem, és ez ismétlődik a megadott intervallumban a beállított napokon.

Ezzel a kétféle módszerrel nagyon sokrétűen állíthatjuk a rendszert, és valójában elég is a három különböző profil, nem volt szükségem többre.

Ha esik az eső, akkor nyilván nem kell fogyasztani a vezetékes vizet, és érdemes kikapcsolni a vezérlőt egy kis időre. Ehhez az appban találunk három gyorsgombot, amikkel 24, 48 és 72 óráig tudjuk szüneteltetni a programokat, majd ha letelik ez az idő, akkor minden megy tovább a megszokott kerékvágásban. Nagyon hasznos funkció, és többször is kellett használnom, mert nem kímélte a veteményest egy-két nagyobb zuhé.

BlitzWolf BW-WTR01 okos öntözésvezérlő teszt 29

Forrás: Banggood.com

Eggyel jobbra lapozva látható a föld nedvesség szenzorhoz tartozó grafikon, de mivel ilyen nem volt a tesztszettben, így nyilvánvalóan nem mutatott semmit sem. Ha viszont ezen a fülön átkattintunk arra, hogy mennyi vizet fogyasztottunk, akkor napi bontásban látjuk az eredményt, de csak 10 napra visszamenőleg.

Ha elindul egy öntözés, akkor rögtön kapunk a telefonunkra egy értesítőt, és ezt akkor is megkapjuk, ha leáll a program. Nem másodpercre pontos a rendszer, ami a hálózat lassúsága miatt érthető is, de egy percnél nagyobb késleltetést nem tapasztaltam. Az értesítések az appon belül visszanézhetők, így pedig tökéletesen lekövethető, hogy mikor ment aktívan az öntözés.

Összegzés

A BlitzWolf öntözésvezérlő elnyerte a tetszésemet, és mivel szépen növögetnek a paradicsomok és a paprikák a kertemben, én pedig legfeljebb hetente nézek rájuk, így minden szempontból csak dicséret illeti. Ha nagyon kukacoskodni akarnék, akkor megemlíthetném, hogy egy kicsit lassú az app, a locsolás is kicsit késleltetett, és lehetne még egy fokkal okosabb az alkalmazás, de kár lenne ilyeneket felhánytorgatni, mert nem igazán lényeges, és eltörpül a pozitívumai mellett. Az ára változó, jelenleg csak a vezérlő 12 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGHU2252  kuponkóddal, a hubbal együtt már 18 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba a BGHU2254  kóddal, és ha még a nedvességszenzort is akarjuk hozzá, akkor az 25 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a BGHU2253  kuponnal. Nem annyira olcsó, hogy eldobjuk tőle az agyunkat, de itthon ennyiért csak sokkal fapadosabbakat kapunk, tehát szerintem megéri a pénzét.

Pro

 • Remek anyagmiőség
 • A hub egyben egy okoskonnektor is
 • Megbízhatóan működik
 • Jól használható az app

Kontra

 • Kicsit lassú az applikációs, és az öntözés is késlekedik
 • Lehetne olcsóbb, de így sem vészes

hirdetés