hirdetés

BlitzWolf BW-VB1 multifunckiós robotgép teszt

Ma én leszek a szakács

teszt
BlitzWolf BW-VB1 multifunckiós robotgép teszt 1
írta: Don Kartács
2021-09-11

Újabb BlitzWolf konyhagép, a mindent megoldó kategóriából. Felveri a habot, ledarálja a húst, smoothie-t készít, és még vagy 29 másik dolgot is tud. Ennek a legfontosabb hozománya, hogy nem kell 10 db különböző konyhai kisgéppel teletöltenetek a konyhaszekrényeket, hiszen a BW-VB1 az összes feladatot elvégzi. De vajon a gyakorlatban ez a sok az egyben megoldás tényleg működik? Nagyon nem mindegy, ugyanis a robotgép 46 700 Ft-ba kerül a BGHU0957 kuponnal, ami már egy szemmel látható összeg, szerencsére a szállítás ingyenes és cseh raktárból érkezik, így a vámmal és az áfával nem kell foglalkoznotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 7

8.6

Népítélet

10

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Ez ugyanis egy igazi rekorder, olyan brutális mennyiségű dolgot adnak hozzá,

hogy még leírni is fáj. Nem biztos, hogy mindegyik precíz megnevezését tudni fogom, mivel nem vagyok szakács, így ezt nézzétek el nekem:

 • turmix rész, az üveg turmixpohárral és a záróelemmel
 • habverő tál, záróelemmel
 • háromféle habverő vég
 • húsdaráló, annak pengéjével, a rácsokkal és tésztaformázókkal, amin átnyomja a húst, toldócsővel, hústálcával és egy húslenyomóval
 • legalább 10 darab egyéb “izé”, amikkel a fenti alapfunkciókat lehet kiegészíteni, kisebb-nagyobb szűkítők, sűrűbb és ritkásabb lyukú rács a húsdaráláshoz, stb.

El lesztek látva mindenfélével, amivel lehet a kaja készítéshez szükséges alapanyagok méretét, állagát, formáját változtatni.

Ezeket viszont tárolni is kell valahol, különben el fognak kavarodni a lakásban, így érdemes rendszeresíteni egy műanyag tárolódobozt nekik, ebből az IKEA “végtelen mennyiséget árul, végtelen méretben”. A gép kifejezetten jó minőségűnek tűnik, masszív monolit tömb – főleg fémet használtak -, olyan brutális tappancsokkal, hogyha egyszer lerakjátok a konyhai munkalapra, akkor utána kisebb feladat azt onnan lebűvészkedni, viszont, hogy nem mozdul el, az tuti. Azt gondolom, ennek ilyennek kell lennie, mert mikor daráltok vele, azért van némi rázkódás.

És ezzel át is térnék a hangra, mert a berendezés azzal igazán nem vádolható, hogy csendes lenne, hiába írja azt a leírás, hogy 75 dB az bizony az. Szerintem meg hangos – mérve 80 dB -, főleg ha percekig kell hallgatni az 1500 W-os motort, de hát a klopfolás sem éppen a hulló falevél hangját idézi, és úgy általában a turmixok és darálók is zajosak. Szóval ezt nem vettem hibának, csak megemlítem a miheztartás végett. A másik dolog a vezérlés, lehet nekem vannak sztereotípiáim ezzel kapcsolatban, de egy ekkora gépnél azt vártam, hogy több dolgot lehet állítani, mint amit. Van rajta egy tekerőkapcsoló, ami a motor sebességét vezérli, egy plusz és egy mínusz az időtartam beállításához, megy egy “ok”, a dolgok fixálására és ennyi. Ez egyébként tökéletesen működik is, nincs túlbonyolítva a szerkezet.

Az ilyen típusú kombinált robotgépeknek van egy sajátos tulajdonsága, hogy az összes funkciót egyszerre végzi, hiszen egyetlen motor van benne.

Vagyis, ha smoothie-t készítetek, akkor is forog a húsdaráló és a felverőtál, szóval érdemes eltávolítani az ilyen kiegészítőket biztonsági szempontból. A csatlakozó nyílásokhoz adnak takaróelemeket, vagyis le is fedhetitek őket, ha éppen használaton kívül vannak. Nyilván meg lehetne oldani valamilyen mechanikával, hogy ne egyszerre forgassa őket, de az sokat bonyolítana – és drágítana – a terméken. Cserébe egy kicsit oda kell figyelni a használatnál, nehogy valamilyen kellemetlenség érjen benneteket.

 

BlitzWolf BW-VB1 multifunkciós robotgép – A lényeg a funkciók

Ahogyan feljebb is már említettem, ez egy kombinált konyhai robotgép. Ez azt jelenti, hogy mindent egyszerre csinál, függetlenül attól, hogy nektek éppen mire van szükségetek. Ennek ellenére három területet viszonylag jól el lehet különíteni: a húsdarálást, a növények és a gyümölcsök turmixolását és a különböző keverhető dolgokat, például süti, tojásrántotta vagy sodó. Vagyis, ha ezeket külön kezeljük, akkor tulajdonképpen egy 3 az 1-ben gépet kaptok, de azért a funkciókat egy picit érdemes külön kezelni, az egyszerűbb érthetőség miatt.

Turmixgép funkció – Nem rossz, de én nem így csináltam volna

Alapvetően két dolgot szoktunk itthon turmixgéppel csinálni: krémlevest és smoothie-t. Mindkettőre van céleszközünk, az előbbire egy Bosch turmixot, utóbbira a Xiaomi Ocookert használjuk, erről korábban tesztet is írtam. Ez utóbbinak az a hatalmas előnye, hogy magába a kulacsba kell beleturmixolni a gyümölcsöket, és gyakorlatilag egyből elrakható a cucc a művelet végén. Nyilván ilyen spéci dolgokat a BB-VB1 nem tud, és ami szintén furcsa, hogy nagyon vastag üveg turmixkancsót használnak, ellentétben a műanyaggal.

Ez azért “jó”, mert ha elejtitek, tuti eltörik és nem is nagyon lehet pótolni,

ráadásul baromi nehéz is. Az, hogy ez törékeny, nemcsak az én félelmem, a Banggood oldalán vannak is fent képek leamortizált kancsókról. A kapacitása 1,5 liter, szóval jó sokat lehet vele aprítani, de például a barátnőm azt mondta, hogyha tele van, már nem annyira kellemes emelgetni a dolgot. A teteje ráadásul nem csavaros, hanem egy szilikonos fedőt kell rányomni, amit elég nehéz leszedni, és ha tele van, akkor még ki is löttyenhet a cucc. Plusz, mivel hermetikusan kell zárnia, nehogy turmixolásnál fröcsögjön a nedű, ezért a kiöntéshez nem lehetett nagyon öblösre megcsinálni a száját, így volt, hogy melléfolyt. Egyébként a banán és az eper smoothie is pont ugyanolyan lett benne, mint a Xiaomi Ocookerben, szóval a feladatát maximálisan betölti, csak kényelmesebb lenne egy kisebb és könnyebb cucc.

A kések elég bikák, durván leaprítottak mindent, ami az útjukba került. Az viszont biztos, hogy egy eper smoothie-ért nem venném elő az egész masinát, mert ezt megcsinálni egy maximum 5 perces művelet, és nem szívesen emelgetnék egy 11 kilós konyhai hodályt az aprítás miatt.

BlitzWolf BW-VB1 multifunckiós robotgép teszt 24

Keverő funkció – Jól működik, és tényleg sok mindenre jó

A keverő funkció rengeteg étel elkészítéséhez kell. Még egy sima rántottához is be lehet dobni a tojásokat a tálba és felverni a géppel, de például a sütikhez tipikusan tojásfehérje és sárgája kell, illetve a különböző mázakat, a tésztát, a sodót és minden egyebet is keverve készítenek el vagy elő. Ráadásul a BW-VB1 tálja eléggé mély és széles ahhoz, hogy tisztességes adagokat lehessen legyártani a „nagyi kedvencéből”.

Ahhoz, hogy fejet cseréljetek, egy kallantyút kell meghúzni, ezzel elemelkedik, majd kb. 45 fokban hátradől a gép felső része és hozzáférést enged a motor tengelyéhez. Ide tudjátok bepattintani a különböző szerelvényeket és habverőket, majd a BW-VB1-et lecsukva kezdődhet a munka.

Ezzel kapcsolatban viszonylag bőbeszédű a kézikönyv, ad tippeket tojás, különböző sodók és tészta kikeverésére is, ami azért nagy segítség, mert nem kell végigpróbálgatni, hogy mihez mennyi időre és milyen fokozatra van szükség.

Elmosni a részeket egyszerű,

és mivel a tál brutál űrtartalmú – szerintem több, mint 5 liter – ezért gyorsan nagy tételben lehet benne dolgokat előállítani. Egyik reggel csináltam vele tojásrántottát, belecsaptam 10 tojást, ami egyszerűen eltűnt az edény aljában, szerintem 40-50-et is simán fel lehet benne verni. Utána pedig maga a folyamat nem tart 30 másodpercnél tovább, 1500 W nem viccel, szóval ha egy nagyobb társaságnak kell reggelit készíteni, az is pikk-pakk megy.

Összességében azt gondolom, hogy ez a legérdekesebben használható része, és igazából nem is nagyon lehet kiváltani semmi mással, mint pl. a turmix részleget. Erre tökéletes a BW-VB1.

BlitzWolf BW-VB1 multifunckiós robotgép teszt 31

Húsdaráló funkció – Kell vagy felesleges?

Még a szerkesztőségben is sikerült egy kis vitát kiváltanom azzal, hogy 2021-ben van-e értelme egy modern konyhában a húsdarálónak. Azt gondolom, hogy nagyvárosban kevésbé, vidéken, ahol sokkal jellemzőbb az állattartás, inkább. Személy szerint én nem darálok húst, hanem ilyen formában megveszem a boltban, mint ahogy csirkemellet sem filézek, egyszerűen azért, mert munkaigényes, és késztermékként megkapható csont nélkül is. Szerintem sokaknak ez a funkció ki fog esni, az összes kiegészítőjével együtt. Pedig számtalan rács, hústömő, töltőtálca meg egyéb cucc jár a géphez, kicsit vissza is hozta a gyerekkori disznóvágások feelingjét, csak modernebb köntösben.

Kezdem azzal, hogy iszonyatos mennyiségű szerelvényt lehet variálni, kis- és nagylyukú rács, különböző tésztaformázók, kolbászkinyomók és még ki tudja mi jár a daráló részhez. A tálca kellően nagy, simán ráfért 500 gramm marha, majd ugyanennyi csirke, amiből a bolognai készült.

A kezelés pofonegyszerű, bedobáljuk a húst, a tömködővel lenyomjuk,

majd a csigarendszerű tengely nekinyomja a késnek, az meg a rácsnak, és már jön is a hús. Itt egy dolgot lehet elrontani, a vágórészt fordítva behelyezni. Kipróbáltam mindkét oldalával, de érdemi különbséget nem vettem észre, mindegy melyik oldalával állt kifele.

Azt, hogy a gép hogyan darál, elég nehezemre esett megítélni, ugyanis, ha egy picit véres vagy vizes a matéria, az egész konyhát televágja a daráló, még a legalacsonyabb fokozaton is, még a falról is szedtem le cafatokat. Így folyamatosan a kármentéssel voltam elfoglalva, és hevesen szidtam a megváltót és az égben lakókat, amikor a rostok és ínak rátekeredtek a tengelyre, és szedhettem szét az egészet, majd műthettem le a darabokat a tengelyről, lassítva ezzel a munkát. Természetesen egymásután többször eltömődött, és a pucolás – ami az egész művelet legutáltabb része – újrakezdődött, vagyis ezt az egy dolgot a BlitzWolf gépezete sem tudta megoldani. Szűk helyekről kell a zsíros, csúszós matériát kiszedni, majd a szerelvényeket elmosni az egész procedúra végén, amit az ellenségemnek sem kívánnék.

Ez nemcsak macerás, hanem utálatos feladat is,

úgyhogy arra a következtetésre jutottam, hogyha az élet úgy hozná, hogy ingyen hozzám vágna valaki egy BW-VB1-et, én akkor sem használnám a daráló részt, inkább lesétálnék a boltba, és megvenném a cuccot, a megfelelő módon előkészítve.

Összegzés

A BlitzWolf BW-VB1 egy eszményi konyhagép azoknak, akik szeretik a sok az egyben megoldásokat, viszont mivel elég nagy és hangos, ezért nem azoknak készült, akik a tojásrántotta elkészítésén és a mirelit hamburger hús kisütésén túl nem akarnak mást főzni. Ők a filézett csirkemell és az előre ledarált hús vonalán mozognak, és semmi szükségük a BW-VB1-re. Ez a vérbeli háziasszonyoknak és azoknak való, akik nagy társaságnak főznek, és egyszerre több berendezést is ki akarnak váltani. Arra alkalmas, de legnagyobb előnye egyben a hátránya is: nehezen tudok elképzelni egy 11 kilós szörnyet egy 50 négyzetméteres lakás konyhájában.

A minőségre és a funkciókra viszont nem lehet panasz, lehetne csendesebb, de az ilyen teljesítményű és kapacitású gépek mind ilyenek. A robotgép 46 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGHU0957 kuponnal, cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett. Tulajdonképpen pont az ár a trükkös része az egyenletnek, ennyiért ugyanis itthon nem kapható ilyen szett. Ha kivesszük a képletből a húsdarálást – amit szerintem sokan nem használnának -, akkor ennél olcsóbb és kompaktabb cuccok is vannak a piacon, vagyis szerintem a vásárlási szándékot az dönti majd el végül, hogy erre nektek szükségetek van-e. Ha igen, a BlitzWolf BW-VB1 a nyerő választás.

Pro

 • Mindent tud
 • Kegyetlen mennyiségű kiegészítő
 • Jó minőség, nagyon masszív cucc
 • Nagy befogadóméret, ebben fel lehet verni 40 tojást, vagy leturmixolni másfél liter bármit
 • Egyszerre több dolgot is végezhettek vele

Kontra

 • Brutális nagy méretek és tömeg
 • Nem biztos, hogy mindenkinek szüksége lesz minden funkcióra
 • Nem túl csendes
 • A húsdarálás még mindig az egyik legmacerásabb konyhai munka

hirdetés