hirdetés

BlitzWolf BW-SC4 Pro konyhai okosmérleg teszt

Jó cucc, ha éppen működik

teszt
BlitzWolf BW-SC4 Pro konyhai okosmérleg teszt 1
írta: Don Kartács
2021-05-27

A BlitzWolf a mostanában nagyon divatos egészséges életmód és táplálkozás szegmensbe is belekotnyeleskedett a BW-SC4 Pro konyhai mérlegével. A kütyü leglényegesebb funkciója, hogy képes egy app segítségével gyűjteni a kalória és egyéb adatokat, így az étrendetek finomítható tetszés szerint. Ez támogatja a fogyást, de akár az edzést is, és alig kérnek érte 6700 Ft-ot, ráadásul áfahatár alá esik, így elég az olcsóbb, 500 Ft-os szállítással rendelnetek.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 1
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 1
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 10

6.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A mérési tartomány 0-tól 5 kg-ig terjed,

a legkisebb mérhető egység az 1 gramm. Tapasztalataim szerint elég pontos, gyakorlatilag ugyanannyinak mérte a telefonom tömegét, mint a gyári érték. Az üvegfelület ráadásul azért is jó, mert ha összekoszoljátok, akkor könnyű letakarítani, vagyis ebben az esteben a szépségnek funkcionális előnye is van. Az értékeket egy LED panel jelzi ki a mérleg alsó részén grammban, ha pedig leveszitek róla a mérendő cuccot, akkor 60 másodperc után automatikusan kikapcsol.

A rendszer lelke a BlitzWolf appja, amivel az összes okoseszközüket lehet vezérelni,

ide kell felvennetek a BW-SC4 Pro-t is. Alapesetben úgy működne a dolog, hogy rárakjátok a lemérendő terméket a mérlegre, az app pedig a beírt ételtípus alapján kiírja az adatait – kalória, tápanyagok stb. -, majd hozzáadja aznapi étkezéshez. Ezt egy gomb megnyomásával -„add to dinner plate” – tudjátok megtenni, legalábbis elméletileg. Ez viszont nekem egyszerűen nem működött, ami ultragáz egy ilyen eszköznél, hiszen pont a lényegét veszti el a BlitzWolf BW-SC4 Pro.

Elméletileg kezeli a céljaitokat is, itt több dolgot is beállíthattok, például fogyást, szinten tartást vagy edzést.

Ezt ráadásul tudja párosítani az életmódotokhoz is – pl. ülőmunka, átlagos, amatőr sportoló stb. -, csak sajnos a program itt is elvérzik, ugyanis képtelen megjegyezni a beállított alapadatokat. Többször megpróbáltam felvenni két telefonon is, próbálkoztam a Smart Life progival, de nem jutottam előbbre, pedig a cucc tök jó lett volna, ha működik. Remélem ez változni fog a közeljövőben, mert így kb. használhatatlan a BlitzWolf terméke.

Viszont ha már eddig elolvastátok a cikket, visszautalnék a Yazio alkalmazásra. Szerintem ebben a fogyási/étkezési adatok gyűjtögetése témakörben a két legfontosabb dolog a mögöttes adatok pontossága és azok gyorsan a programba juttatása. A Yazio app úgy működik, hogy a termék vonalkódját a telefonnal beszkennelve szépen kikeresi nektek az adatbázisából a terméket és a hozzá tartozó adatokat. Tökéletesen ez sem működött, mert nem ismer fel minden ételt/italt, ilyenkor marad a kézi bevitel, de ezt a BlitzWolf app is tudja. A Yazioban az is baromi jó, hogy van a bevitt élelmiszerekről statisztika, viszont nyilvánvalóan nem tudja megmérni a tömegüket.

És itt kötnék át a BW-SC4 Pro-ra, ami megcsinálja a mérést, amit a Yazioval külön meg kellene tennetek.

Vagyis mindenképpen kell egy mérőeszköz, ezzel a BlitzWolf egyszerre két problémát is megold, és nincs éves, 3000 Ft-os díja sem. Tehát elméletben ez egy jobb megoldás, már csak működnie kellene a BlitzWolf appjának.

Összegzés

A BlitzWolf BW-SC4 Pro pont ott gáncsolta el magát, ahol a legjobban kellett volna igyekeznie. Az app fontosabb része nem működik, így nincs mit értékelni a terméken. Szerencsére ez csak szoftverfrissítés kérdése, szóval miért ne változhatna ez meg rövid időn belül? Addig viszont nincs értelme megvenni a terméket, még akkor sem, ha csak 6700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül.

Pro

  • Remek minőség
  • Nagyon egyszerű kezelhetőség
  • Olcsó
  • Nemcsak a BlitzWolf appal, hanem a Smart Life-fal is képes együttműködni

Kontra

  • Az app egyes részei nem működnek, így legfontosabb feladatát nem képes ellátni

hirdetés