hirdetés

BlitzWolf BW-FLT1 hangulatfény teszt

Fényorgia

teszt
BlitzWolf BW-FLT1 hangulatfény teszt 1
írta: Don Kartács
2021-08-06

A lakást sokan szeretik feldobni különböző hangulatelemekkel, ehhez asszisztál most a BlitzWolf a másfél méter magas RGB LED-jével, amit a TV mögé, de akár egy IKEA-s rizslámpába is elrejthetitek. A távirányítható fényforrás 68 különböző effekttel képes feldobni a hangulatot, és a fényerejét is változtathatjátok. A hangulatfelelősért a BGLIG12 kuponkóddal 25 000 Ft-ot kérnek lengyel raktárból, ingyenes szállítás mellett, és nyilván az áfával és vámmal sem kell foglalkoznotok.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 8
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 7

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nyilván véletlen egybeesés, de pont olyan magas, mint az IKEA terméke, így tulajdonképpen rá lehetne húzni a rizslámpa papírtestét is, és ezzel egy picit diszkrétebbé tenni a belőle áradó fényt. Meg el is takarja a vázat, mert például a mi lakásunkban a Kádár korszak mesterei nem ismerték a derékszöget és a vízszintest, vagy lehet belekalkulálták a Föld görbületét is, de hogy nem egyenes a padló az tuti. Emiatt bebólint a BW-FLT1, és ez már annyira nem nézett ki jól, így a rizslámpa testét arra használtam, hogy jótékonyan elfedje a vázat. Ezzel egyébként azt is felfedeztem, hogy még menőbbé lehet tenni a dolgokat azzal, hogy annyira elrejtitek a LED-et, hogy az úgy világít, mintha a tárgy széle fénylene, és szerintem ez jól néz ki.

Ami a variálhatóságot illeti, ez eléggé széleskörben állítható a távirányító segítségével,

ami egyébként nem egy nagy minőség, és egy kicsit zavaros lehet eleinte a használat is, így fussunk végig a gombokon. A bal felső a ki- és a bekapcsoló, a jobb felső a mozgó fényeket kezdi el futtatni. Alatta egy “tárcsa” található, amin az ujjatokat húzva lehet léptetni a színeket és azok árnyalatait. Ez lehetne érzékenyebb, ha már RGB a cucc, akkor állhatna több lépésből is a skála. Balra lent az intenzitást lehet állítani, a majdnem nem láthatóról a durván vakítóig, azért 20 W LED-ben nem kevés, viszont a gyártó nem adja meg, hogy hány lument képes kibocsájtani, így én sem tippelnék.

Alul középen az effekt intenzitását lehet szabályozni, ez akkor érdekes, ha a jobb felső gombot korábban megnyomtátok, ugyanis az “aktívan” változó minták képesek más sebességgel “lélegezni” – ez angolul a breathe effektus -, vagy alulról felfele feltöltődni, és hasonlók. A jobb alsó módválasztó kapcsoló pedig ezek között léptet, vannak nagyon jópofák, például az oldalról Tetris játék gyanánt bepotyogó elemek az egyik kedvencem. Ezeket a mozgó hatásokat a jobb felső “A” gombbal fixálni is tudjátok, ilyenkor tartják a pozíciójukat. Mint látható, a 68 különféle variáció elég sok, órákig el lehet játszani a cuccal.

És akkor jöjjön az, ami nem tetszett, ha valahová, ide pont tökéletes lett volna egy applikáció alapú megoldás.

Abban ugyanis nem kell elemet cserélni, mint itt a távirányítóban, nem kavarjátok el sehova, mint általában ahogyan az a távkapcsolókkal lenni szokott, illetve nem kell 10 fizikai gombot nyomkodni, mindent szépen ki lehet tenni a kijelzőre, és ha egyszer lesznek új funkciók, egy sima szoftverfrissítéssel azt is rá lehetett volna tolni a BW-FLT1-re. Furcsa, hogy egy olyan cég, mint a BlitzWolf, amelyik jeleskedik az okosotthon kiegészítőkben, ezt itt nem érezte szükségesnek. A másik bajom vele az ára. A 28 500 Ft-ot a BGLIG12 kuponnal 25 000 Ft-ra lehet mérsékelni, viszont pont most csináltattam egy ugyanilyen LED lámpát a csocsóasztalomra, itthon, és koppra ennyibe került. Vagyis én ezt így túlárazottnak érzem, 20 000 Ft alatt kicsivel lenne reális az ára.

Összegzés

Érdekes termék a BW-FLT1, nem mondom hogy hiánypótló, de fel tudja dobni az ember hangulatát a kellemes háttérvilágítás, amit ad. Egy dolgot nehezményeztem, hogy miért nem applikáció alapú a cucc, teljesen fölösleges ehhez távirányítót nyomkodni. A BGLIG12 kuponnal 25 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő árba bele kellene férnie egy BT modulnak. Ezt leszámítva viszont máshol fogást nem találtam rajta, nem rossz a minősége, brutálisan lehet variálni és tényleg hangulatos. Az árcédulán azért jobban örültem volna, ha egy 20 000 Ft alatti számot látok, de aki szeretne a lakása hangulatán változtatni, annak a 25k sem lesz sok. Lengyel raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett, ilyenkor nyilván az áfával és vámmal sem kell foglalkoznotok.

Pro

  • Nagyon sok kombinációt tud
  • Diszkréten elrejthető
  • Nagy a fényereje

Kontra

  • Azért ez nem egy “must have” termék
  • Ennyiért drága

hirdetés