hirdetés

BlitzWolf BW-FL1 LED hangulatvilágítás teszt

Olcsón is kiadja

teszt
BlitzWolf BW-FL1 LED hangulatvilágítás teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-10-11

Egyre divatosabbak a lakáskiegészítők, ezek közül pedig kiemelt szerepet töltenek be a különböző hangulatfények. Ennek szerintem a Govee termékei képviselik a csúcsát, de a BlitzWolf sem akart kimaradni a piaci szegmensből. Nem ez az első produktumuk a témában, sőt, egy nagyon hasonlójuk volt már, de a BW-L1 többet tud. 16 millió színben játszik, 15 féle módon képes villogni, és távirányítóról is vezérelhető. 24 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGHU2650  kóddal, cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

8.8

 • megbízhatóság:8
 • design és anyagminőség:8
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:9
Véleményt írok

Ezzel nem lenne önmagában baj, ha a részegységeken nem látszanának körkörös foltok, emiatt nem teljesen homogén módon világít a LED oszlop, és ez nem annyira szép. Mikor pulzál rajta a fény, akkor ez egyáltalán nem zavaró, de amikor egy színben ég, akkor egy kicsit igen. Ez viszont a gyakorlatban nem lesz mérvadó, ugyanis ez egy sarokba való hangulatvilágítás, tehát alapvetően a falat világítja meg, felétek a feketére fújt rész fordul, elmaszkolva ezt az esztétikai hibát.

A vezérlést már részben említettem, lehet 3 gombbal a tápegységről is, de sokkal valószínűbb, hogy az old school távirányítót vagy az appot fogjátok használni.

Előbbin, most kapaszkodjatok meg, 40 különböző gomb van, ennek ellenére mégsem bonyolult kiismerni, mert viszonylag logikus csoportokba rendezték el a funkciókat. Az alap dolgokat, mint a fényerőállítás külön piktogramok jelölik, a színek pedig, értelemszerűen a színek. Ezeket lehet mindenféle módon variálni a különböző lüktető, villogó, futó effektekkel. Természetesen időzíteni is lehet a lámpát, illetve változtatni a viselkedés sebességét, sőt, egyedi színeket is fel lehet venni, ezeket a 3 darab DIY gombról lehet előhívni. A távnak egyetlen limitációja van: hogy nem lehet a tizenhatmillió színárnyalat között fokozatmentesen léptetni, ami érthető, ennyit úgysem lát az emberi szem. Az appból viszont egy gyűrűn keresztül ez is állítgatható az ujjatok húzásával, szóval már csak ezért is megéri leszedni a Smart Life applikációt.

Forrás: RendeljKínait

Tulajdonképpen innen indul be a parti, ugyanis 9 dinamikus és 6 klasszikus effekt közül választhattok,

aminek a sebességét a fényerejét is átállíthatjátok, sőt, például a gradiens effektbe belekeverhettek újabb színeket is. Ez gyakorlatilag végtelen lehetőséget biztosít az önmegvalósításhoz. Természetesen nem kell ennyire elmélyedni a dolgokban, lehet csak simán egy színnel használni, és beállítani a már említett digitális „forgótárcsa” segítségével. A legviccesebb rész viszont a zenefelismerés, ami 5 különböző profilt jelent, és a tápegységbe rejtett mikrofon segítségével megpróbálja lekövetni a muzsika ütemét. Úgy vettem észre, hogy a mélyekre érzékenyebb, ezért ha nagyon ványadék hanggal – például telefonról lejátszott zenével – próbáljátok a funkciót, akkor sokkal rosszabb hatást lehet elérni, mint egy normális hangrendszerrel. A legélethűbb profil a diszkó, ilyenkor egész jól és dinamikusan követi a zenét, tényleg tud szórakoztató lenni a kibocsájtott fényár. Innen is elérhető az időzítés, ami sokkal értelmesebben beállítható, mint a távirányítóról, javaslom innen a használatát a praktikum miatt.

És akinek a három különböző vezérlési mód nem elég– tápegység nyomógombjairól, távirányítóról és az appból -, annak még van a teljesen felesleges hangutasítás is, hiszen maga a Smart Life app is egy okosotthonos megoldás. Próbálkoztam vele, de nem tudtam sem Alexát sem a Google üdvöskéjét életre lehelni, viszont mindenféle scene-eket, előre programozott utasításokat be tudtam állítani, és ezek rendben működtek is, így arra tippelek, hogy a hiba bennem lehetett. Az appban helyenként találkoztam más hibákkal is, például egyes témák kiválasztása után nem volt elérhető a custom gomb, át kellett lapoznom egy másik témára, hogy újra aktív legyen. Ettől még persze jól használható, de azért lett volna még mit csiszolni ezen a gyémánton.

Összegzés

A BlitzWolf BW-FL1 egy hangulatfény, és ezt a tulajdonságát tökéletesen teljesíti is. Ami kevésbé tetszett, az a minősége, nem egy formatervezési bravúr, helyenként kicsit retró megoldásokkal dolgozik, de akit ez nem zavar, az kap egy jól variálható, kellemes hangulatfényt. Ránéztem a Govee kínálatára is, hogy hasonló cuccokat mennyiért adnak, a Lyra körülbelül 51 000 Ft, az RGBICW Smart Corner Floor Lamp pedig nagyjából 38 000 Ft, szóval sokkal drágábbak, minta BW FL1, igaz az appjuk és a minőségük is vélhetően jobb. Ennek ellenére a BlitzWolf terméke a BGHU2650  kóddal 24 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért nagyon nem tűnik drágának, főleg hogy ingyenesen szállítják ki cseh raktárból.

Pro

 • Olcsóbb, mint a konkurencia termékei
 • Nagyon sokrétűen variálható
 • Háromféle módon is vezérelhető
 • Könnyű kezelhetőség

Kontra

 • A Govee termékei jobb minőségűek
 • Az appban helyenként találtam hibát

hirdetés