hirdetés

BlitzWolf BW-DB1 ajtócsengő teszt

Hasznos lakáskiegészítő

teszt
BlitzWolf BW-DB1 ajtócsengő teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-01-09

A BW-DB1 tipikusan egy olyan hiánypótló eszköz, amit fillérekért lehet beszerezni, egyszerű, mint egy szög, kb. sosem romlik el, és még nagyon vicces dolgokat is lehet vele csinálni. A 433 Mhz-en kommunikáló eszközhöz 10 nyomógomb is társítható, tehát egy fél társasházat le lehet vele fedni. 4900 Ft-ot kérnek érte a BGHU1435  kuponnal, ebben már a szállítás költsége is benne van, a Banggood pedig fizeti az áfát a termékei után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

1

 • megbízhatóság:1
 • design és anyagminőség:1
 • felszereltség, funkciók:1
 • ergonómia:1
 • ár/érték arány:1
Véleményt írok

Van „silent”, vagyis néma módja is a BW-DB1-nek, ehhez 8 másodpercig a felső gombot kell nyomni, ilyenkor hiába bököditek meg a csengő gombját, nem szólal meg a vevő oldal. Visszakapcsolni pontosan ugyanígy lehet, az aktuális állapotot egy LED-en tudjátok nyomon követni. Mondjuk elég bénán néz ki, ahogy a lámpa a csengő ikon felett világít egy kicsit, olyan, mintha véletlenül elcsúszott volna a dizájn néhány centit.

A dobozban a két ellendarabon kívül csak egy leírás van, így a beüzemelése nem egy ördöglakat. A minősége rendben van, de a fényes műanyag felületekről a nyomat szerintem pár év alatt simán le fog kopni, ami inkább esztétikai gond, mert nem sok minden van a BW-DB1-en, ami el tudna romlani. Nálunk a lakásban kb. 5 éve krepált be a falba épített csengő, de meg sem próbáltam javíttatni, sokkal egyszerűbb volt egy ilyen pótlólagos megoldást felcuppantani az ajtóra – igaz nem pont ezt a modellt -, mint szétbontani az eredetit, főleg, amióta csak kaputelefonnal lehet bejutni a házba. Igaz, ez csak egy lakás, és nem egy ház egy hatalmas telekkel, ott természetesen más lenne a leányzó fekvése.

Ezért az ünnepek alatt levittem a BlitzWolf üdvöskéjét vidékre, hogy kertes házas övezetben is kipróbáljam, ott legalább a hatótávot is lehet normálisan tesztelni. Erre egyébként a gyártó 30 métert ad meg beltérben, és 100 métert kültéren, és a szokásos garázskapu frekvenciát használja, vagyis a 433 megahertzet. A kültéri egység IP54-es szabvány szerint áll ellen a behatásoknak, ez nagyjából az eső és a por ellen véd, és állítólag -20 fokig a fagyot is bírja, ez itthon nagyjából elég, de azért Svédországban már elvérezne. Ami a hangerejét illeti, 25-85 dB között állítható, ez már elég hangos, így vissza is vettem egy fokozatot.

Vissza a hatótávhoz. Ahogy észrevettem, ezt nagyban befolyásolja falak vastagsága és az útban levő fém tárgyak. Nyíl egyenesen, légvonalban tényleg megvan nagyjából a száz méter – 150 lépést mértem, hogy pontos legyek -, csak hát ilyen útvonalat eléggé nehéz kialakítani egy házakkal teli övezetben, ennek ellenére így is összejött a gyári hatótáv. Ugyanez két fém pótkocsi mögött egyből leesett 50 méterre, de hát azt tudjuk, hogy a vas felületek rendesen árnyékolnak. A lényeg persze az, hogy egy nagyobb házat, kúriát is lefed, és mivel 10 db különböző egység társítható egymáshoz, ezért elvileg több nyomógomb több csengőt is megszólaltathat. A gond az, hogy külön nem lehet egyik tételt sem megvásárolni, vagyis mindig meg kell venni a komplett szettet, ami azért annyira nem teszi olcsóvá a mutatványt.

Összegzés

A BlitzWolf BW-DB1 egy nagyon egyszerű termék, és éppen ettől működik jól. Nincs különösebb hibája, a minősége rendben van, az ígért hatótávot is nagyjából tudja, és több adó és vevő is társítható egymáshoz. Egy baja van, hogy külön egyik sem kapható, és egy szett 4900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a BGHU1435  kuponnal. Így több adagot is kell vennetek, ha a lakásban nem egy helyre akarjátok ezeket lepakolni vagy esetleg több bejáratot is szeretnétek felvértezni a nyomógombokkal.

Másba viszont nem tudok belekötni, de azért így már nem annyira olcsó mulatság. Szerencsére az árban már a szállítás költsége is benne van, a Banggood pedig fizeti az áfát a termékei után.

Pro

 • Elég jó minőség, nem hivalkodó kinézet
 • Sosem kell tölteni vagy elemet cserélni benne
 • Rengeteg csengőhang és van néma mód is
 • Több eszköz is párosítható egymáshoz

Kontra

 • Nem lehet külön kapni a csengőt és a nyomógombot, csak teljes szetteket lehet venni

hirdetés