hirdetés

BlitzWill BW-LB2 programozható LED világítás teszt

Hangulatba hoz

teszt
BlitzWill BW-LB2 programozható LED világítás teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-02-20

A BlitzWolf néha igen különleges újdonságokkal rukkol elő, most ugyanis a BlitzWill BW-LB2 kódnevű világítás akadt a kezeink közé, ami egy programozható okos LED szalag. Mint az összes ilyen termék, ez is vezérelhető hang alapon, 2,4 GHz-es WiFi-n keresztül kommunikál a telefonotokkal, kezel 16 millió színt, mindenféle effektet képes lejátszani és még sorolhatnám az érdekes funkciókat. 26 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD189  kuponnal, és cseh raktárból érkezik, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezt úgy kell elképzelnetek, hogy a HDMI bemeneteken beküldi egy eszköz a videojelet, a HDMI kimeneten pedig átadja azt egy megjelenítőnek.

Nevén nevezve a gyereket, ha a laptopotokon keresztül néztek egy filmet és azt ki akarjátok tenni a tévétekre, akkor a jel áthalad a BlitzWill BW-LB2 eszközén, az pedig továbbítja az USB porton keresztül a színkódot a LED-nek, ami alkalmazkodik a képen látottakhoz.

Ez az alapja a működésnek, illetve a BlitzWill BW-LB2-höz tartozó CozyLife applikáció,

amivel mindenféle téma alapján lehet módosítani a megjelenített színeken. Ez leginkább egy „hangulat szoftver”, amivel durván bele lehet nyúlni a történésekbe, iszonyatosan sok mindent tud, a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, már csak azért is, mert a LED szalag 16 millió színárnyalatot képes kezelni. Ezt lehet mindenfélével módosítgatni, aminek a forrása lehet a bemenő videójel és a mikrofon, mint hangforrás is. Természetesen hangasszisztensekkelGoogle és Amazon Alexa – is kompatibilis, szóval ha valaki a kis kezecskéjével rest lenne megnyomni a mobilja kijelzőjét, akkor angolul is óbégathat az eszköznek.

A felszerelés viszonylag egyszerű, az 5 méteres szalag vágható,

és így több darabban is felragasztható a hátoldalán elhelyezett 3M öntapadós ragasztóval. Természetesen a szétvágott darabokat össze kell majd forrasztanotok, hogy átmenjen a jel, de a vezérlést ez nem szakítja meg, csak jobban elhelyezhetők a LED szalag darabok. A gyártó TV képátlóban adja meg, mekkora megjelenítőhöz használható, 55 és 85 inch között bármire, de még az első számnál is kisebb a tévém képátlója, szóval, ha magamat is hozzákötözném, akkor is elég lenne. De a LED szalag arra is elég, hogy egy komplett szekrénysort le lehessen vele fedni, szóval tényleg rengeteg anyag fért bele a dobozba. A minőségről ebben az esetben nehéz beszélni, de semmi kirívó hiányossággal nem találkoztam, a LED fénye kellően erős, a központi egység szépen visszajelzi a történéseket – ki- és bekapcsolt állapot, WiFi kapcsolat működése, aktuális működési mód –, szóval funkcionális szempontból is rendben van az eszköz.

Jöjjenek a gyakorlati tapasztalatok, aminek szerves részét képezi a könnyen kezelhető, átlátható app. Az eszközt 2,4 GHz-es WiFi-n keresztül használtam és nem kell hozzá rakétamérnöknek lenni, hogy rájöjjetek mi mit csinál. Van egy „scene” menüpont, ahol tizenötféle előredefiniált stílus szerint képes villogni a BW-LB2. Ezek szerintem pont olyanok, mint a fantázianeveik – film, good night, romantic stb. –, valamilyen effektet lejátszanak és kész, van akinek ez jön majd be, van akinek meg az. Mondjuk kicsit gagyin mutat például a „Rreathing” elírás, ami gondolom a breathing, vagyis a lélegzés effekt akart lenni, de ezen elegánsan túllendültem. Egy színpaletta segítségével szabadon variálhatók a színek, vagyis semmilyen kötöttséget nem erőltet rá a felhasználóra a szoftver.

Sokkal érdekesebb a következő oldal az appban, amivel a bemeneteket tudjátok vezérelni, ami vagy valamelyik HDMI port – ez a movie – vagy a mikrofon – ez pedig a music ikon – lehet. Az RGB színek erősségét, a fényerőt és a reakcióidőt is külön-külön kalibrálhatjátok, háromféle lehet a videó és négyféle a hangalapú észlelés esetében. Kezdem a mikrofonnal, mert számomra ez a megfoghatóbb: igyekszik lekövetni a LED a zene ütemét, de én még soha nem láttam olyan technológiát, ami ezt tökéletesen megoldotta volna. A hangforrás és a mikrofon távolsága drasztikusan befolyásolja az eredményt, ha a vezérlő box „arcába” nyomjátok a hangszórót, akkor gyorsan maximum fényerőn, többnyire statikusan fog világítani a LED szalag, míg ha messzebb viszitek, akkor értelemszerűen gyengébb, de reálisabb hatást lehet elérni. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy mókolni kell a távolságokkal és a kábelezéssel, hogy minden flottul működjön, de el tudom képzelni, hogy például egy álló hangfal fölé teszitek a vezérlést, hogy a hangok ütemével legalább hellyel-közel azonos módon mozogjanak a LED szalag fényei. Itt egyébként nagy fejlődési teret látok abban, hogy egy külső mikrofon csatlakozáson keresztül, és ne egy beépített mikrofonnal oldják meg a működést,  mert akkor sokkal jobban el lehetne helyezni a bemenetként szolgáló – akár több – mikrofont is, csak hát az rendesen megnyomná az árat.

Ami a lejátszott videóképek színátvitelét illeti, ezt kiválóan megoldja a szalag.

A YouTube-on számtalan videó található, amivel az ilyen LED-eket lehet tesztelni, de aki nem boldogulna, az írja be az „ambient light led strip test video” szavakat . Szerintem ebben a módban érvényesül legjobban a BW-LB2 tudása, remekül leköveti a színeket, ami valóban hozzáad a tévénézés élményéhez, szóval összességében erre egyáltalán nem volt panaszom. Az igazán jó hatást persze akkor lehet elérni, ha ténylegesen szétvágjátok a szalagot, újra összeforrasztjátok és felragasztjátok a készülék hátoldalára, különben a teljes hosszt kivezérli a központi egység – én meghagytam mind az 5 métert –, és elkezdenek csúszni a színek, ahogy az a mellékelt videóban is látható. Ha viszont feldaraboljátok, képződik egy csomó maradék, amit nem lehet semmire sem használni, pedig a központi egység ki tud(na) vezérelni elvileg 2 darab USB-s szalagot is, csak hát nincs egy második USB-s vég, amire a kimaradó darabokat fel lehetne fűzni.

A LED szalagot időzíteni is lehet, vagyis ha valaki belealszik a filmnézésbe, akkor automatikusan ki lehet kapcsoltatni az LB2-t. Sajnos tapasztaltam hibákat is, az egyik, hogy néha az app megmakacsolja magát, és nem reagál az érintésekre. Nem sűrűn fordult elő, de azért volt ilyen. Bezártam, újraindítottam párszor és jó lett. Úgy vettem észre, hogy a hiba a bejövő HDMI jel hatására fordult néha elő, ha a mikrofon alapú vezérlést használtam, akkor egyszer sem.

Összegzés

A BlitzWill BW-LB2 nem egy must have eszköz, de remek játék, és iszonyatosan fel tudja dobni egy szoba hangulatát. Amióta lehet kapni olyan bútorokat, amiknek az üveg polcait megvilágítják egy LED-del, számtalan lakásban láttam ilyen, a lakásdekor cuccok nagy népszerűségnek örvendenek, és egyfajta önkifejezési eszköznek használják a vásárlók. Ha benned valaha felmerült ez a késztetés, akkor a BlitzWill BW-LB2 a te eszközöd. Eddig a Govee termékeit ajánlottam erre a célra, de a BlitzWill is méltán feliratkozhat a remek lakáskiegészítők listájára, viszont azt el kell fogadni, hogy mindenképpen lesznek maradék darabok a LED megfelelő hosszúságúra igazítása után, amivel nem nagyon lehet mit csinálni.

Az LB22 -ért a BGXIFD189  kuponnal 26 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek cseh raktárból, ez lakásdekor szegmensben nem egy őríjtő összeg, sőt. Hangyányit lehetne olcsóbb, de így sem rossz, ennél egyesek sokkal többet is áldoznak az ingatlanjuk feldíszítésére.

Pro

 • Kreatív módja a lakás egyedivé tételének
 • Jópofa app
 • Az az 5 méter LED egyáltalán nem kevés és a hossz egy kis műszaki érzékkel remekül testreszabható
 • Sok mindent tud, és ez jól variálható
 • Lehet bejövő HDMI jel és hang alapján is vezérelni

Kontra

 • Egy hangyányit lehetne olcsóbb
 • Néha az app megmakacsolja magát
 • A megfelelő hossz elérése érdekében kell egy kicsit vagdosni és forrasztani
 • A CozyLife app további okosotthonos lehetőségeket nem nyújt

hirdetés