hirdetés

Blitzhome BH-JC01 gyümölcsprés teszt

Újabb ügyes szerkezet a BlitzHome konyhájából – szó szerint

teszt
Blitzhome BH-JC01 gyümölcsprés teszt 1

Forrás: Banggood

Ambient
írta: Ambient
2022-12-02

A BlitzHome egy olyan brand, amely közel áll a szívemhez – lévén, hogy elég sok termékükkel találkoztam már -, és elég sokat használok is a mai napig, például a robotgépüket. A legújabb konyhai eszközük, a BH-JC01 névre keresztelt gyümölcsprés, a már megszokott, letisztult, elegáns megjelenésével passzol a márka termékpalettájába. Az elvárás vele szemben is az volt, mint a korábbi BW eszköz esetében: jó áron biztosítson stabil, megbízható működést, és kiemelkedő végeredményt. A BGXIFD096  kuponnal cseh raktárból, pár napos szállítással 31 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerülő termék pedig pozitív meglepetéseket is tartogatott .

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kicsomagolást követő első benyomásom az volt, hogy amilyen kicsi, olyan nehéz. Erre mondanák a felmenőink, hogy „ebben még vót anyag”. Az anyaghasználata és az összeszerelés minősége kifogásolhatatlan. Az összeállítása annyira egyszerű, hogy nem hívnám szerelésnek: a présfejet egyszerűen rá kell tolni a gépre és kész, máris használható. A hátrányai is azonnal feltűntek: nagyon rövid a tápkábele, és a kifolyónyílás alatt nincs semmilyen tapadásjavító felület, ergo a lének való edényt a sima ABS műanyagra kell rátenni. Érdemes nagyon figyelni, mert a lelkesedés könnyen káromkodásba csaphat át, ha leverjük onnan.

A kezelőfelülete végtelenül egyszerű: 4 gomb van mindenre. Okos megoldás a BlitzHome-tól, hogy nem erőből oldják meg a szorult helyzeteket: a legfelső, „REV” feliratos gomb megfordítja a prés forgásirányát, így nem nyomatékból kell mindent leküzdenie a gépnek, hanem, ha nem bírja, kicsit vissza kell forgatni, aztán hadd lásson neki újra. Alatta a kikapcsológomb, az alatt a lágy, lejjebb pedig a kemény menet gombok. Ez utóbbi kettő igazából csak a forgás sebességére van ráhatással. Nem jelentős a különbség a kettő között és a 150 W annyira nem sok, hogy szerintem soha senki nem fogja a soft álláson használni, én sem tettem.

Vásároltam hozzá almát, narancsot, répát és gránátalmát, megpucoltam utóbbi hármat, és nekiláttam kideríteni, hogy 150 W mihez kezd ezekkel. További szövegelés helyett nézzétek meg, hogyan boldogultam.

A 150 W teljesítmény, úgy veszem észre, hogy éppen elegendő mindenre.

Nyomtam neki a répát is elég erősen, és az volt az, ahol egy picit vissza kellett vennem, mert hallhatóan küzdeni kezdett a motor. Ez volt a gép határa, de még ezzel együtt sem produkált semmi olyat, ami korlátozná a használhatóságot. Minden mással simán megbirkózott, és számomra váratlanul száraz mellékterméket is adott ki – kivéve az alma esetében. Ott is főleg a végén, amikor már csak üresen forgott, akkor adott ki lédús zaccot száraz helyett.

Ami még zavart, hogy a végén mindig maradt benne anyag, nem tudott teljesen kiürülni. Nem irtózatosan sok, de egy jó két kiskanál nedves narancspüré még volt benne, én pedig iszonyatosan utálom a pazarlást, főleg, ha ételről van szó. Értem a technológiai okát, hogy nem tudja kinyomni magából az utolsó grammot is üresen, de ettől még zavar. A takarítása a fentiek után talán megvolt 30 másodperc alatt, de szétszedéssel együtt sem hosszabb 1 percnél.

[yop_poll id=”3″]

Összegzés

A BlitzHome BH-JC01 egy kevés kellemetlenséggel, hibával megalkotott, nagyon jól használható gyümölcsprés. Azt leszámítva, hogy a végén mindig marad benne egy kis gyümölcsmaradék és rövid a tápkábele, nem igazán tudok róla rosszat mondani. Az alma, amit préselésekor kiadott, egy fokkal lehetett volna összegészében kevésbé nedves, de egyébként mindent meglepően nagy hatékonysággal, valóban szárazon adott ki. A teljesítménye éppen elegendő, szépen megbirkózott a sárgarépával is és számomra abszolút meglepő mennyiségű lét nyomott ki belőle.

Mindeközben kiváló a gép összhatása minőség tekintetében, kifejezetten kis helyet foglal, és azt érezni, „van benne anyag”. Egyáltalán nem zajos a működése, nagyon könnyen elmosható, és a végeredmény miatt mindig élvezetes lesz a használata. Ismét nem csalódtam a BlitzHome-ban, ez egy jól sikerült masina.

A BGXIFD096  kuponkódot felhasználva mindezért 31 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kér a Banggood. Hab a tortán, hogy cseh raktárból, minden egyéb költségtől mentesen érkezik a termék.

Pro

 • Valóban szárazra préseli a zöldségeket és gyümölcsöket
 • Elég erős, hogy friss sárgarépával vagy épp rengeteg gránátalma maggal is megbirkózzon
 • Minőségi anyaghasználat és összeszerelés
 • Kifejezetten csendes
 • Nagyon egyszerűen össze- és szétszerelhető, könnyen takarítható
 • Kis helyet foglal

Kontra

 • 2-3 kiskanálnyi „anyag” a forgórészen ragad, és elmosáskor megy a kukába
 • Rövid a tápkábele

hirdetés