hirdetés

BlitzHome BH-CDW1 hordozható mosogatógép teszt

Kicsi mosogatógép még kisebb helyekre

teszt
BlitzHome BH-CDW1 hordozható mosogatógép teszt 1

Forrás: Banggood

Raven96
írta: Raven96
2024-01-26

A BH-CDW1 egy hordozható mosogatógép, ami elsőre szokatlan, viszont hiánypótló rétegtermék. Kisebb konyhákba ajánlott, ahova nem fér el egy teljes értékű berendezés, de ezt nem kell és nem is lehet beépíteni. Nincs szüksége vízvezetékre és csatornakiállásra sem, mégis hasznos segítség ötféle mosási programjával a mindennapok során. Most a BG56ad42  kuponkóddal 71 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a Banggood oldalán, ebben pedig már a szállítás költsége is szerepel, illetve cseh raktárból gyorsan megérkezik.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Kicsomagolni ugyan nem egyszerű egyedül, mert a gép 12 kg és 42,8×42,5×45,8 centiméteres. Bekötésre nincs szüksége, de ha valaki nagyon szeretné, akkor egyébként kivitelezhető, hiszen érkezik hozzá egy bekötőcső, ami magyar szabványokkal is kompatibilis. Tartozék még egy leeresztőcső szorítógyűrűvel, ami majd a koszos víz leengedésére szolgál és ez a tapadókorongjával rögzíthető közvetlenül a lefolyóhoz.

Jár mellé még egy 1,8 literes műanyag kancsó a vízadagoláshoz és a fiókos tányérkosárban is találni hasznos dolgokat. Ilyen például az a rácsos doboz, ami evőeszköztartóként funkcionál. A gép kosarában található, erre a célra kialakított részt leginkább evőpálcikákhoz méretezték, de azért néhány kanál, villa vagy kés is megállja rajta a helyét. A másik kellék egy gyümölcsmosó kosár, amiből így már következtetni is lehet az

ötféle mosási program kakukktojására: a gép 5. funkcióját gyümölcsmosásra tervezték.

Minőség és dizájn tekintetében a BlitzHome BH-CDW1 anyaghasználata kellően masszív, az eleje pedig ablakos, ami szerintem elég menő, hiszen látni, miközben mosogat. Ezt nem csak én gondolom így, mert az egyik macskám is imádta egész nap bámulni. Az előlapján lévő érintős kezelőfelületén találhatók a gombjai, irányítása roppant egyszerű applikáció nélkül is. A „Selection” gombbal lépegethetsz a mosási funkciók között: standard, gyors, ECO, erős vagy gyümölcsmosás, illetve „Dry” opció is van, amivel forrólevegős szárítás indítható. Bármelyiket is választod, a kijelzőn mindig látni fogod a fontos részleteket:

 • csapra kötött vagy kancsóval töltögetős módban van éppen a gép, amit egyébként magától felismer
 • mennyi ideig tart majd a választott program
 • hány fokon mos
 • nyitva van-e éppen az ajtó stb.

Az pedig részemről nagy piros pont, hogy a „Start/Pause” gombbal bármikor szüneteltetheted a mosogatási programot, ha menet közben eszedbe jut, hogy még egy evőeszközt vagy tányért bedobnál mosni.

Érdemes megnézni róla egy Banggood által közzétett videót, ami tökéletesen képbe hoz mindenkit, mire kell számítani.

A BlitzHome BH-CDW1 műszaki paramétereit tekintve teljesítménye 950 W, de fogyasztása számos tényezőtől függ. Mind az ötféle mosási programja máshogyan működik, hiszen más sorrendben, arányban és hőfokon használnak felváltva hideg és meleg vizet, illetve mindegyik opció eltérő ideig tart. Egyedüli közös bennük a mosás utáni 60 perces, 73 °C-os, forrólevegős szárítás, egyben sterilizálás, aminek hála a mosogatógépből egyből mehet vissza minden konyhai eszköz egyenesen a szekrénybe. Nem kell a törölgetéssel bajlódni vagy az edényszárító tálcára építkezni. Természetesen minden programhoz szükség van 8-12 g mosogatóporra vagy 1 mosogatókapszulára, kivétel gyümölcsmosásnál. A masina tankja 5 literes és ezt a mennyiségű vizet nagyjából el is használja egy mosás alkalmával.

A gép mindig szól, ha újra kell tölteni, szerencsére minden elindulás előtt ellenőrzi a tartályt.

Képes lettem volna folyamatosan elindítani víz nélkül, szárazon, így ez óriási segítség. Kapacitását tekintve papíron 4 teríték fér bele, de ha biztosra akarsz menni, akkor nem érdemes ennyivel megpakolni, meg szerintem amúgy is képtelenség. Legfeljebb 2-3 főre tud megfelelő segítséget nyújtani, egy népesebb família már kevés a kapacitása, de nézzük is meg, milyen a valós használati tapasztalatok alapján!

hirdetés

BlitzHome BH-CDW1 hordozható mosogatógép teszt – Mini segítő kezek

Egy nagycsalád lakta otthonban nagyon nem mindegy, mivel zajlik a takarítás, főleg, ha még háziállatok is vannak. Az én háztartásomban nemcsak 5 fő, hanem még 4 háziállat is található, ebből 3 macska és 1 kutya, így takarítanivaló, főleg mosogatnivaló mindig bőven akad. A BlitzHome BH-CDW1 ugyan nem ekkora igényekre lett tervezve, de bedobtam a mély vízbe és pár nap után kiderült, hogy a maga képességeivel igazi segítő jobb kéz a konyhában.

A BlitzHome BH-CDW1 hordozható mosogatógép beüzemelése gyakorlatilag gyerekjáték. Elég feltenni a konyhapultra, a hátuljára rácsatlakoztatni a leeresztőcsövet a mellékelt szorítógyűrű és egy csillagfejű csavarhúzó segítségével, majd kezdődhet is a móka. Legtöbbször a gyors programot választottam, ami 29 percig tart, ezzel nagyjából 5-6 kör mosogatást spóroltam meg egy nap folyamán. Ideális, ha te sem szereted halmozni a mosatlant és minden étkezés után rögtön elmosogatsz, viszont így jóval kevesebb vizet fogsz használni.

A gyors funkció arra tökéletes, hogy a csak enyhén koszos dolgokat simán elintézze.

Egy standard körre összegyűjtöttem a háziállatok tányérjait, amit 69 perc után szintén tisztán kaptam vissza a gépből. Az erős mód már kapott zsíros ételhordó dobozt és paprikás krumplis mélytányért, de a maga 89 perces mosásával csili-vilire varázsolta mindet, pedig az ilyen kritikus csetreszeket kézi mosással sem sikerül elsőre soha fényesre vakarni. Az ECO mód is szépen dolgozott 59 percig, valamivel kevesebb, mint 5 liter víz felhasználásával. A gyümölcsmosó funkció 19 percig püfölte a közel 2 kg almát, amit kicsit túlzásnak érzek a 60 perces szárítási idővel együtt, hiszen az összes konyhai eszközt olyan melegen vettem ki a gépből, hogy 1-2 nagyobb ételhordó doboz kivételével már lehetett is egyből bepakolni a szekrénybe, szárítás nélkül.

Alkalmazás sem feltétlenül szükséges a BlitzHome BH-CDW1 vezérléséhez, mert a kezelőfelülete önmagában remek. Az applikáció alapú vezérlés egyébként ebben a szegmensben egészen kiemelkedő… lenne, ha azt csinálná, amit kellene, de sajnos sem a BlitzHome, BlitzWolf, Smart Life vagy Tuya Smart alkalmazással sem volt az igazi.

Az összepárosítás kérdéses volt, mert a használati utasításban elfelejtették megemlíteni, hogy a „Dry” gomb nyomva tartásával csatlakozik majd a gép a WiFi hálózatra. Az applikációból be- és kikapcsolható a masina, továbbá mosási mód is választható. Ez eddig szép és jó, de amikor időzítés beütemezésére került a sor, akkor ért az első csalódás. Hiába választottam a gyors vagy az ECO programot, a masina mindig csak standard módban indult el vagy éppen abban, amit a kezelőfelületén kijelöltem. Ha csak standby-ban van a gép, akkor amúgy eszében sincs bekapcsolni, hogy a menetrend teljesüljön.

Ezen felül az is zavaró, hogy az alkalmazás egy program lejárta után sem jelez, de még a 60 perces szárítás után is tojt a fejemre. Egy másik menüpont alatt a fogyasztást is mérnie kellene kWh és elhasznált víz tekintetében, de többszöri használat után sem mutatott semmit, pedig ez nagyon hasznos lett volna. Reménykedtem, hogy valahol legalább visszaszámol a választott program idejéből, de ilyet sem találtam. Összességében úgy érzem, hogy ezen az oldalon még lenne mit fejlődnie, viszont a BlitzWolf hordozható mosogatógépe manuálisan használva is nagyszerű.

Végső soron a BH-CDW1 takarítása sem bonyolult. A 360°-ban forgó szórófej és a háromrészes szűrő is könnyedén kiszedhető és megtakarításuk után mindegyik egyszerűen visszapattintható a helyére. Érdemes bizonyos időközönként szétkapni és egyébként is ügyelni arra, hogy nagyobb ételmaradékok ne dugítsák el a gép egyetlen részét sem.

Összegzés

A BlitzHome BH-CDW1 hordozható mosogatógépbe nagyobb lábasokat, tepsiket és muffinsütő formákat ugyan nem tudtam belerakni, de minden más aprósággal és hétköznapi mosatlannal megbirkózott, amíg én a nagyobbakat elmosogattam, így megbízható társ a mindennapok során. Garzonokba, stúdiólakásokba és nyaralókba előnyös megoldás, illetve minden olyan konyhába, ahova nem fér el egy teljes értékű berendezés vagy ideiglenesen nem megoldható a használata, például egy építkezés során.

Banggoodon most a BG56ad42  kuponkóddal 70 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, ebben pedig már a szállítás költsége is szerepel, illetve cseh raktárból gyorsan megérkezik.

Pro

 • Kis helyen is elfér
 • Nem kell neki vízvezeték és csatornakiállás sem, kancsóval is adagolható bele víz
 • Jelez, ha túl kevés vagy sok benne a víz
 • Bármikor szüneteltetheted a programot, ha még pakolnál bele mosogatnivalót
 • Energiatakarékos és gyümölcsmosó funkciója is van
 • Tetszetős a dizájn

Kontra

 • Max. 2-3 főre tud megfelelő segítséget nyújtani 1 kör mosással
 • Négyből egyetlen alkalmazással sem működött teljesen jól

hirdetés