hirdetés

Redmi projektor teszt

Nem erre számítottunk

teszt
Redmi projektor teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-06-02

Utoljára évekkel ezelőtt teszteltünk a Xiaomi érdekkörébe tartozó projektort. Ez volt az Xgimi széria, illetve halvány emlékeim vannak valami lézeres projektorról is, de a lényeg az, hogy végre itt van a cég polgári márkája a Redmi, 1080p felbontással, MIUI TV-vel és automatikus keystone korrekcióval. Ahhoz képest, milyen minőséget képviselnek a vállalat termékei, az ára sem olyan vészes, 73 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD615  kuponnal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 5
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 3
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 5

6.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Portok tekintetében azért nagyon nem eresztették el a cuccot, de olyan nagyon nem is kell ezeket teleaggatni:

 • 1 darab HDMI port
 • 1 darab USB-A port
 • 1 darab jack port
 • 1 darab árambemenet

Mi maradt ki? Nincs ethernet, de nyilván van duális WiFi és BT kapcsolat is, szóval erre nincs is igazán szükség, esetleg akkor jönne jól, ha konzolra szerelitek, mondjuk a mennyezetre, akkor segítene a permanens bekötés. Amit még lényeges megemlíteni, hogy viszonylag kicsi és kompakt, tehát könnyen elrejthető és beilleszthető bármilyen lakásdizájnba, viszont nincsen állítótalp, így bizony polcolni kell az eszközt. De jöjjön, aminek jönnie kell, a valós tapasztalatok.

 

hirdetés

Redmi projektor – Jó rendszer nélkül nincs jó projektor

Amikor böngésztem a műszaki paramétereket, megakadt valamin a szemem, nem mintha az 1,5 GB RAM és a 8 GB háttértár ne keltette volna fel a figyelmemet, legalábbis abból a szempontból, hogy ezen hogy a pokolba fog futni egy androidos rendszer. Úgy, hogy ez egy optimalizált verzió, a MIUI TV OS működik a vason. Ez mindig jó jel, mert az optimalizálatlan stock androidos rendszereknek szörnyen sok gyíkja szokott lenni, konkrétan tönkre vágják a használatot. Szóval ha jó a rendszer, akkor már csak a képnek és a hangnak kell frankónak lennie.

A felbontás 1080p,

automatikusan képes a keystone – senkit nem akarok túl sokszor a „kulcskő” magyar kifejezés elolvasására kényszeríteni – korrekcióra, illetve mindenféle technológiával próbálták a a képminőséget javítani. Ilyen az SGS – valós 150 ANSI lumen fényerő, alacsony kékfény kibocsájtás stb. – technológia vagy a zajcsökkentő, porálló lencse és még folytathatnám. A „WANOS” szót kiejtve a BMW tulajdonosok – és a Nadal rajongók egy kicsit másképpen – biztosan ismerik, itt viszont nem a spéci szelepvezérlésről és nem is a gyerünk! felkiáltásról van szó, hanem virtuális, térhatású hangról, ami a moziélményt hivatott fokozni. Bővebben a sajtóanyagban megtaláljátok a cég által behivatkozott okosságokat. De elég a bullshittelésből, mondom a lényeget, hogy milyen a valós használat.

Bekapcsolva először a projektor hangja lepett meg, illetve annak hiánya, ugyanis szinte teljesen csendes,

ezt például a Wanbo termékei nem mondhatnak el magukról. Aztán jött az első, nem tetsző gyomros: a rendszer kínai. Ezt egyébként a Banggood nem hallgatja el, a terméklapon ezt egyértelműen leírják, szóval nem árul zsákbamacskát a webáruház, csak egy dolog nem tiszta: az angol nyelv kiválasztásával mi marad mégis kínai. Sajnos a menük egy része, illetve ez nem egy GAPPS – vagyis Google Apps – képes eszköz, vagyis nincs Play áruház és hasonlók, cserébe van teljesen kínai Mi App Store, kezdődhetett volna a mókolás. Ez egyben azt is jelenti, hogy az appokat leginkább egy pendrive-ról, .apk fájlokból kell felműteni, vagyis az átlag felhasználónak ez okozhat gondokat.

A másik probléma, hogy mivel egy kínai logikájú rendszerről van szó, elkezdi betölteni a mérhetetlen mennyiségű kínai tartalmat,

ami az európai felhasználóknak az ég világon nem mond semmit. Éreztem is a késztetést, hogy visszadobozoljam a terméket a pi***ba, de hát akkor ez nem lenne egy teszt, viszont így a Redmi projektor szoftveres része szinte értékelhetetlen. Cserébe a geekeknek a hardver adhat terepet a szoftveres mókoláshoz, ha valaki akarja, megpróbálhatja átfaragni rajta a szoftvert, de én ezt most kihagytam. Becsületből feltettem a DRM Infót, hogy lássam a Widevine tanúsítványt, L3-as, vagyis értelmes felbontásban a streaming szolgáltatók tartalmait sem fogjátok tudni lejátszani, így netes filmnézésre is csak korlátozottan alkalmas.

Sajnálatos módon másmilyenre sem jó, ugyanis 10 filmformátumból 9-cel volt valami gondja.

Vagy kép nem volt vagy hang, vagy csak kiírta hogy „video not supported”, de azért a régebbi mov fájlokat és néhány avit sikerült elindítanom. Mondjuk mkv-ból egyet sem, pedig egy ideje már ez dívik, olyan 10 éve, szóval biztosan nem az újdonság ereje a probléma. A másik gond a fényerő, a 150 ANSI lumen sajnos nem elírás, vak sötétben képes csak megfelelő képminőséget produkálni a Redmi projektora, ha már egy kis fény beszűrődött, akkor buktam a filmnézés élményét. A távirányítót a szokásos le-fel nyomkodással használtam, nyilván a hangasszisztens bukta, a repülő egeret meg nem találtam meg, szóval nem tudom, hogy van-e.

Mentéségre legyen mondva, hogy a kép- és a hangminőség jó,

ha éppen látjátok a képet és halljátok a hangot, és nem próbál meg elgáncsolni titeket valamilyen kompatibilitási probléma vagy külső körülmény. De hogy tovább bővítsem az idegesítő dolgok listáját, idle, azaz tétlen módban random kínai nyelvű reklámok úsztak a képernyőn, és természetesen az idő kijelzése is kínai, így tudtam meg hogy a Roma-Sevilla Európa Liga hajnali 3-kor kezdődik, legalábbis Kínában. Szóval egyetlen egy megoldás marad, ha a projektort külső megjelenítőként használjátok, a gond viszont az, hogy 73 900 forint alatt elég sok buta projektort lehet venni 1080p natív felbontással, ami ugyanezt a szintet hozza.

Összegzés

Régebben minden Xiaomi telefonhoz leírtuk az cikkeinkben, hogy tudja a B20-at és hogy global ROM-os, ez volt a varázsszó arra, hogy itthon is használható. Ezek az idők azonban 4-5 éve már elmúltak, ebből csempész vissza egy szeletet a Redmi projektora. Sajnos ez viszont nem a pozitív oldalra kerül, a rajta futó szoftver, legyen az MIUI alapú vagy bármilyen, európai felhasználók számára úgy ahogy van kuka. Mellette ráadásul még a fényereje is gyenge, nincs magasságállító lába, és még sorolhatnám.

Az meg, hogy jó minőségű és halk, csepp a tengerben, így senkinek sem ajánlom a megvételét, akkor sem, ha csak 73 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BGXIFD615  kuponnal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Ez csak elsőre tűnik vonzónak, a színfalak mögé nézve viszont egyből repül a hatalmas kínai saller.

Pro

 • Remek minőség, letisztult dizájn
 • Hatékony hűtés

Kontra

 • Nincs magaságállító láb
 • Viszonylag kevés port a hátoldalon
 • Alacsony fényerő
 • Használhatatlan, kínai nyelvű szoftver, GAPPS nélkül
 • Csak Widevine L3, búcsút inthettek a nagyfelbontású streamingnek
 • Kínlódós használat, annak ellenére, hogy van angol nyelv

hirdetés