hirdetés

BlitzWolf BW-VT2 Pro Max utazós projektor teszt  

A felbontás nem minden

teszt
BlitzWolf BW-VT2 Pro Max utazós projektor teszt   1

Forrás: Banggood

írta: Don Kartács
2023-12-08

A BlitzWolf végre piacra dobott egy érdekes vetítőt a sok egyen projektor után. A BlitzWolf BW-VT2 Pro Max egy akkumulátoros megoldás, ami szuper pici, hordozható, bármilyen szögben beállítható. A felbontása 960×540 pixel, viszont mindenféle felbontást támogat, többek között a 4K-t is, és természetesen ez is egy androidos okoskészülék. A BGHUK279  kóddal 76 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a termékért, a szállítás ingyenes, az áfát a webáruház fizeti a termék után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami a kialakítást és a minőségét illeti, az kifejezetten tetszetős,

bőven jobb mint az átlag, de nyilván emiatt magasabb is az ára. A dolgok csatlakoztatása azért érdekes, mert pici felületen kellett megoldaniuk a portok elhelyezését, így nyilván akkora csatlakozóbőségre nem lehet számítani, mint egy hagyományos kivetítő esetében. Konkretizálva a dolgokat, ez az alábbiakat jelenti:

 • 1 db Type-C port a betápnak
 • 1 db HDMI port a képnek
 • 1 db USB-A port az adatátvitelhez

A Type-C portból már kitalálható a lényeg, ez egy akkus projektor, amit egy bármilyen telefonos töltőről – ami tud 5 V mellett 2 A-t leadni – tele lehet pumpálni elektronnal. Ez egyben a legerősebb és leggyengébb pontja is a projektornak, egy 8000 mAh-s telepről üzemel, ami 2-4 órányi üzemidőt tesz lehetővé. Azért ilyen tág az intervallum, mert fényerőfüggő a dolog, amit három lépcsőben lehet szabályozni, power saving/standard/bright nevek alatt. Ez utóbbira adják meg a 180 ANSI lument – illetve az 1800 LUX-ot -, ami azért nem a világ összes fénymennyisége, de lehúzott redőnyök mellett élhető. Mondjuk kiindulva abból, hogy manapság nagyon sok filmet Gyűrűk Ura hosszúságúra készítenek, a 2 óra karcsú, de hát egy jobb power bankkal azért sok plusz üzemidőt lehet nyerni.

Van továbbá egy nagy előnye a dolognak: nagyon könnyű bárhova elhelyezni és nem, vagy csak alig kell kábelezni.

Szóval nem is a hordozhatóságát emelném ki ennek a megoldásnak, hanem a flexibilitását, hiszen ezu lakáson belül is nagyon hasznos tulajdonság. Több módon is lehet vezérelni BlitzWolf BW-VT2 Pro Max projektort, egyrészt a teljes felsőrész egy érintőfelület, ahol jobbra-balra lehet scrollozni a menükön, másrészt kaptok a projektorhoz egy távirányítót is, amiről a legtöbb művelet elvégezhető. Van repülőegér is, így nem kell a jobbra-balra lépkedéssel szerencsétlenkedni.

A projektor leggyengébb pontja a felbontása, ami 540p,

viszont a 960×540 pixel sokkal jobban visszaadja a lényeget: nincs túl sok sor és oszlop a kép megjelenítésére. Ez a bekapcsolás után leginkább abban nyilvánul meg, hogy borzasztóan pixelesnek néz ki a menü és értelemszerűen a kép is az lesz. Viszont nem voltak restek mögé tenni normális hardvert, ami jelen esetben egy ARM Cortex-A53-as, 4 magos SoC-ben nyilvánul meg, ami mellé egy Mali-G31 GPU társul. Nagyobb öröm, hogy a rendszer képes dekódolni a H265/AVS2/VP9, stb. kodekeket is, és 4K 30 FPS-ig mindenféle felbontást kezel. Vagyis öröm az ürömben, hogy van itt kraft csak felbontás nincs, szóval mozizni azt éppenséggel lehet vele, legalábbis papíron. A valóság azonban kicsit más, ahogyan majd lejjebb olvashatjátok.

A képméret maximum 300 inch lehet, ami 762 centiméter.

Maradjunk annyiban, hogy ez ekkora fényerővel nevetséges. 2 méteres átlón viszont teljesen élvezhető, még ezzel a fényerővel is. A hangot 2×3 W-nyi hangszóróteljesítmény szolgáltatja, a rendszer sztereó. Ezek persze csak a puszta számok, nézzük, milyen használatban a masina, főleg, hogy androidos rendszer fut rajta, ami a „cigánykártya szerint” általában nem jó jel a gördülékeny használathoz.

hirdetés

BlitzWolf BW-VT2 Pro Max projektor teszt – Tetszik, pedig nem indokolná semmi

A BlitzWolf BW-VT2 Pro Max az Android 9 egy erőteljesen átszabott verzióját futtatja 2 GB RAM és 32 GB háttértár társaságában. Ez kétszer annyi memória, mint a BlitzWolf más termékeiben vagy éppen a sokkal drágább Wanbo projektorokban. Nem is érződik lassúnak, mondjuk rendesen ki is csupálták belőle a felesleges funkciókat.

A menü egyszerű, de nagyon átlátható, nem üti meg az Android TV szintjét, de teljesen használható.

Lépegetni a projektor tetején lévő érintőfelülettel lehet, de a kényelmesek, ahogyan én is, a távirányítót fogják használni. Ez mindenre elég, flottul lehet menedzselni a dolgokat. Mivel van GAPPS, ezért szoftvereket viszonylag szabadon telepítgethettek rá, de mivel a 9-es Android főverzió korlátozza a dolgokat, ezért minden alkalmazást mégsem fogtok megtalálni rajta. Viszont ez azért nem számít, mert van képernyőtükrözés. Android alatt a Miracastot használtam, de az Almás bandának van AirPlay is. Innentől kezdve pedig a telótokra olyan appot pakoltok, amilyet akartok, a képernyőtükrözés úgyis átviszi a képet.

Mint minden projektor esetében selling point az automatikus fókuszállítás és a trapézkorrekció,

ezek a BlitzWolf BW-VT2 Pro Max esetében is meg vannak. Pont ugyanúgy működnek, mint az eddigi termékek esetében, tehát egy kis kézi finomhangolás nem árt, az ember szeme még mindig precízebb annál, amit a gép tud. Viszont képes szögben is vetíteni, tehát oldalról, ilyenkor is korrigálható a kép +-45 fokban, illetve dönthető is +-30 fokban. Értelemszerűen jobb szembefordítva használni, de erre nem mindig van lehetőség.

Ami a képét illeti, az nem túl jó, elég fakók a színek, mintha szándékosan elkoptatta volna valaki a vásznat.

A menüből lehet rajta finomhangolni valamennyit, de ha nincs kellően nagy fényerő, így akár fejen állva is pöröghettek, akkor sem lesz kellően jó az összhatás. Ez az ára annak, hogy pici helyre kellett sok kis alkatrészt összezsúfolni, különben a cucc nem lenne kellően kicsi és hordozható.

Az androidos menüből a szokásos dolgokat lehet elindítani, böngésző, Google Play app áruház, YouTube, fájlkezelő, különböző streaming platformok – Netflix, Prime Video stb. – , képernyőtükrözés és hasonlók. Nyilván 540p felbontás mellett nem érdemes a Widevine szintet feszegetni, mert még a 720p is több annál, amit a BlitzWolf BW-VT2 Pro Max tud.

Természetesen van BT 5.0 és duális WiFi is – máskülönben nem menne a képernyőtükrözés -, előbbi arra jó, hogy BT hangszóróként is használjátok az eszközt. Ennek sajnos a 2×3 W teljesítmény és maximum közepes hangkép szab gátat, ha pedig átviszitek a képet, akkor a telefonhoz is lehet BT hangszórót csatlakoztatni. Szóval ezt nem találtam olyan hasznosnak, de tudja ezt is, ha kell.

Ami az USB-n keresztüli mozinézést illeti, a projektor pen és flash drive-okat, illetve merevlemezeket is képes fogadni,

nyilván ilyenkor nem tudtok egeret vagy billentyűzetet csatlakoztatni. Viszonylag jól lejátszott mindent, de azért néhány régebbi formátummal meggyűlt a baja. Zenék közül a wav, a flac és az mp3 sem okozott gondot, de ma már egyébként is kevesen visznek át így zenét és videót megjelenítőkre. Abból a szempontból viszont érdekes a dolog, hogy tudtam tesztelni az 1080p és a 4K felbontás támogatását. Ezt annyira flottul nem vitte a masina, nem minden kódolásnál kezelte a hangot, de olyan is volt, hogy nem volt kép, de hang meg igen. A 4K 60 FPS durván kifekteti a hardvert, a 120 FPS meg pláne. De ez szerintem nem is elvárható egy ilyen masinától. 540p-n ezeket nézni egyébként sem akkora öröm, erre nem különösebben jó a BlitzWolf BW-VT2 Pro Max, viszont utazós projektorként megállja a helyét.

Összegzés

A BlitzWolf BW-VT2 Pro Max projektor kapcsán azon gondolkodtam, hogy ki lehet a vásárlói célcsoport. A BGHUK279  kóddal elérhető 76 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). eléggé húzós árnak tűnik egy hordozható 540p projektorért, még akkor is, ha az használható, viszont harmadennyiért vannak manapság már 720p megoldások. Igaz, azoknak nincs akkumulátora, nem ilyen flott a menüje, és főleg nem ilyen hordozható, mint ez. A 960×540 pixel behatárolja a lehetőségeket, de nyilván mindenki ennek tudatában veszi vagy nem veszi meg ezt az eszközt. A szállítás ingyenes, az áfát a webáruház fizeti a termék után.

Pro

 • Akkus, és akár egy power bankról is feltölthető
 • Pici, könnyen hordozható
 • Egyszerűen használható
 • Végre egy használható androidos rendszer
 • Kezeli a 4K-s tartalmakat is

Kontra

 • Az ára húzós
 • Az 540p felbontás szinte mindenhez kevés
 • Az alacsony fényerő miatt be kell sötétíteni a mozizáshoz és a kép is fakó
 • Voltak nehézségek egyes videóformátumok lejátszása kapcsán

hirdetés