hirdetés

Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt

Elég a 720p 2020-ban?

teszt
Blitzwolf BW-VP1 projektor teszt 1
írta: SonkaMod
2020-01-25

Már régen járt nálunk olyan vetítő, ami ne érte volna el minimum az FHD felbontást, de a Blitzwolf nem olyan régen kiadott egy modellt, ami csak 720p-s, cserébe viszont nagyon olcsó. Ezt nem hagyhattuk szó nélkül, furdalt engem is a kíváncsiság, hogy vajon mit is tudhat. Berendeltük, és kiderült, hogy bár csak 26 000 forint, nem biztos, hogy mindenkinek ez a tökéletes választás. De persze bizonyos helyzetben kitűnő.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Szerencsére nem próbálták meg felokosítani a kütyüt mindenféle összetákolt Androidos rendszerrel, így egy sima vetítőt kapunk, sallang nélkül. Értelemszerűen, ha egy TV boxot vagy számítógépet kötünk rá, akkor mindenféle képet meg tud jeleníteni, hisz kvázi ’monitorként’ működik. Ha viszont pendrive-ot csatlakoztatunk hozzá, akkor már felmerül olyan probléma, hogy bizonyos kodekeket nem támogat, így nem is fogja az adott fájlt lejátszani. Tehát ajánlott hozzá használni valamilyen külső lejátszó egységet.

A gyári fényerősség adat a 2800 Lumen, amit sajnos nem tudunk mi mérni, de az egyből látszik a vetített képen, hogy nem túl erőteljes a benne lévő LED fényforrás. Teljesen lesötétített szobában persze elég, de máshogy kevéssé lehet használni. A sarkoknak sokkal rosszabb a bevilágításuk, erőteljesen középre fókuszált a benne lévő LED. Ennek a fényforrásnak a gyártó szerint 50 000 óra az üzemideje, ami barátok közt is bőven elég. A pixelszám így 2020 kezdetén nem valami nagy, hiszen csak 720p felbontásra képes, de ez a hiányosság megnyilvánul az alacsony árban.

Nem is tudunk a vetítővel 3 méternél messzebbre fókuszálni, de nem is lenne értelme a nem túl nagy pixelsűrűség miatt.

Amennyiben viszont úgy használjuk, hogy körülbelül 1-1,5 méteres képet vetítünk, és azt 3-4 méterről nézzük, akkor már vállalható élményben lesz részünk. Fölösleges lenne túldicsérni a kütyüt, mert nyilvánvalóan ez a projektorok legalja árban, de éppen ez benne az izgalmas, mert ennyiért még ez a kép is nagyon jó.

Az a szög egyszerű szoftver, ami rajta van, olyan, mintha dizájnert sosem látott volna, de ez valószínűleg fedi is a valóságot. Pedig még magyar nyelvre is állítható, de ettől a lépéstől óvakodjunk, mert a fordítás inkább nevetséges, mint használható. Az alapvető beállításokat viszont könnyedén testreszabhatjuk, és végül is ez a lényeg. Színeket, kontrasztot, fényerőt és hasonlókat tudunk finomhangolni, amivel elérhetjük a számunkra legideálisabb beállítást.

A színei elégségesek, sokszor még a drágább kategóriában sem tudnak jobbat produkálni a gépek, de ettől sem szabad csodát várni. Egy teljesen szimpla TV-hez vagy monitorhoz összemérve sírni támadna kedvünk, de ne is hasonlítgassuk hozzájuk. Az általunk is tesztelt, és preferált Vivibright F30-nak sincsenek sokkal jobb színei, pedig nem egy ligában játszik a két vetítő.

Játékra számomra nem volt élvezetes, talán a pixelszám miatt, de lehet a képfrissítés volt inkább a ludas. Ám focimeccs nézésre, könnyed egész estés mozik nyomatására már tök jó. Azt azért vegyük figyelembe, hogy a trapézkorrekció itt sem tesz jót a vetítés minőségének, így próbáljuk meg a fénypászmát minél inkább szemből a falra irányítani.

Hatalmas pozitívum a projektorban, hogy nagyon kicsi, mindenhol elfér és a szállítása is könnyen megoldható.

Nagyon sok terméket illetnek ’szállítható’ jelzővel, de ez sok esetben csak marketing fogás. Itt viszont tényleg igaz, mert egy szatyorba bedobva nem okoz gondot átszelni vele az egész várost. Illetve még a működési zaja is nagyon jó, mivel alig van bármi hangja. Persze lehet hallani, hogy dolgozik benne a ventilátor, de kicsit sem zavaró a tartalomfogyasztás közben.

Összegzés

Jelen projektor értékelésekor erőteljesen figyelembe kell venni a nagyon alacsony árát, ami történetesen 26 000 forintot jelent. Ennyiért egyáltalán nem rossz vétel, talán csak az Alfawise A12 tudná lenyomni, de sajnos az már régen nem kapható. Ez viszont olcsó, és ahhoz képest jó termék. Akinek fontos a felbontás, az inkább válasszon egy FHD-s kütyüt, de aki csak sportot és TV-t néz, amit amúgy is elég rossz pixelszámmal sugároznak, annak igencsak jó választás. Ha a minőségével nem is nyűgözött le, az ár-érték arányával mindenképp.

Pro

 • Olcsó
 • Élvezhető felbontás
 • Kompakt méret
 • Halk

Kontra

 • Nem tökéletes bevilágítottság
 • Közepes színek
 • Gagyi, használhatatlan hangszóró

hirdetés