hirdetés

BlitzWolf BW-V8 projektor teszt

Manuál Man

teszt
BlitzWolf BW-V8 projektor teszt 1

Forrás: Banggood

Raven96
írta: Raven96
2024-06-14

Egy rettentően egyszerű vetítővel bővült a BlitzWolf palettája, méghozzá a BW-V8 típusúval, úgyhogy meg is néztük, mit kapni ilyen kevés pénzért cserébe, ebben a szegmensben. Natív felbontása 1920×1080 pixel, a fényereje pedig 480 ANSI lumen. Android 11 fut rajta, WiFi és Bluetooth egyformán került bele, az automatikus okosságokat pedig még most felejtsd el. A BlitzWolf BW-V8 projektor mindössze 38 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelhető a BGKNAAZ  kuponkóddal a Banggood oldalán, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

7.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Méretre elég tipikus, 215x170x86 milliméteres, tömege 1,24 kilogramm. Az egész szett legmasszívabb része a vastag gumiból készült, lencsevédő kupak. A projektor tetején, a lencse felett egy kis csúszkát találni, ami nem sok jót sejtet, hátrébb pedig néhány gombot, amiket nem sokat fogsz nyomkodni, hiszen távirányítót mellékelnek hozzá. Az is annyira egyszerű, mint a faék és még arra sincs szüksége, hogy összeszinkronizáld a projektorral, de legalább van.

A kezdeti csalódáson túllendülve a portok látványától sem dobtam hátast. Alapvetően rendben van ez a felhozatal, de ne számíts sokra, főleg ne ennyi pénzért. Került rá audio kimenet, AV port, SD kártya foglalat, HDMI bemenet és USB 2.0, mindenből szigorúan egy darab. A 230 voltos bekötő kábelt hátra kell bedugnod, az a csatlakozó külön kapott helyet. A készülék alján a szabványos rögzítőmenetet is megtalálod és a négy szilikon tappancsát leszámítva egy kis tekerentyűt szintén látsz majd, ami a vetítőgép kitámasztására szolgál, de körülbelül 1 centiméterre lehet kitekerni, tehát olyan, mint halottnak a csók.

Műszaki paraméterek terén szintén ne számíts semmi extrára. A BW-V8 natív 1920×1080 pixel felbontással érkezik, fényereje 480 ANSI lumen. Ezek egész jó értékek az árához képest. A dobozon 280 lumenes fényerő szerepel, de gondolom az csak elírás. Az Allwinner H713-as processzorral felszerelt kütyü Android 11-et futtat és kétsávos WiFi mellett Bluetooth 4.2 is került bele. A funkciókkal kapcsolatban rossz hírem van, mert az automatikus fókuszt el is felejtheted,

mindössze manuálisan van rá lehetőség.

A trapézkorrekció hasonló cipőben jár, mert kézzel kell állítanod és csak vertikálisan lehet, míg a hangzásért egyetlen, 5 wattos hangszóró felel. Nézzük meg, mit kapni ezért az alacsony árért cserébe!

hirdetés

BlitzWolf BW-V8 projektor teszt – Ajtótámasznak jó lesz

A BlitzWolf BW-V8 projektor beüzemelése nem tart sokáig, legalábbis abból a szempontból, hogy mindössze azt az egyetlen kábelt kell bedugnod, amit mellékeltek hozzá. Sajnos a vetítőgép megfelelő pozicionálása ennél jóval tovább tartott. Ugyan van a projektor alján egy tekerentyű, ami a kitámasztására szolgál, de annyira rövid, hogy nem sokat ér, úgyhogy a szintetizátorom állványát használtam.

A Wanbo projektoroknál mindig említésre kerül az öttagú lencserendszer, hiszen erre nagyon büszke a gyártó, ellenben a BlitzWolf nem sok mindent köt az orrunkra azt leszámítva, hogy a kütyüben lévő lencsének

50 000 órányi élettartamot jósoltak, ami brutálisan sok.

Nyilván senki sem ül a vetítőgépe előtt a nap 24 órájában, de, ha a megadott számot elosztom mondjuk napi 3 órával, akkor is több, mint 16 000 alkalom jön ki, ami években átszámolva több, mint egy ember életének a fele. Aztán ki tudja, lehet, hogy ez csak mese habbal, mindenesetre jól hangzik. Az viszont kevésbé, hogy

a projektoron mindent kézzel kell beállítanod.

Elég lehangoló, hogy még fókuszálni sem képes automatikusan, erre is csak manuálisan van lehetőséged, méghozzá a lencse körül lévő, fekete burkolat tekergetésével. A trapézkorrekció ennél még botrányosabb, mert szintén nem képes magától elvégezni és kézzel is csak vertikálisan állítható. Ehhez a lencse fölött lévő, kis műanyag csúszkára lesz szükséged, ami félig-meddig a burkolatba van belesüllyesztve, hogy ne legyen könnyű dolgod. A kivetített képe zoomolható 50 és 100 % között, de tárgyelkerülésről és egyéb nyalánkságokról ne is beszéljünk. Az mondjuk a projektor védelmére szóljon, hogy hiába tudná ezeket automatikusan elvégezni, biztos vagyok benne, hogy nem én lennék az egyetlen, aki kézzel még utánaállítana egy kicsit, de azért sok bénázást meg lehetne spórolni.

A 2000:1 értékű kontrasztarány mellett 480 ANSI lumen fényerősséggel rendelkezik a BW-V8, amitől nem vártam sokat. Nyilván be kell sötétíteni a szobát, ha használni szeretnéd, de egyébként gyengén beszűrődő napfény mellett is látni belőle valamit. A színei összességében nem voltak rosszak, viszont élességről ne is álmodj.

A marketinganyag alapján a vetített kép várhatóan 50-200 inch, ami átszámolva 127-508 centiméter és abban már a teszt előtt biztos voltam, hogy ez jó nagy kamu. Mindehhez szükséges távolságnak 1,5-5 méter van megjelölve. Általában kicsit több, mint 2,5 méterről szoktam próbálkozni, mert így van rá otthon helyem, de még ilyen távlatból is gyenge volt a látvány. Ha a kép felül éles volt, akkor alul volt homályos vagy mindez fordítva, a lényeg, hogy egyszer sem sikerült tökéletesen beállítani, ezt majd a galériában lévő képeken látni fogod. Közelebb vittem, alig 2 méterre, így már sokkal vállalhatóbb volt a látvány a kisebb kép miatt, még beszűrődő fény mellett is, ezt majd szintén látod a világosabb képeken.

A látvánnyal ellentétben a rendszer kellemes csalódás volt. Papíron ugyan 11-es Android fut a projektoron, de ne felejtsük el, hogy ez nem egy mai csirke. A sebességét tekintve sokkal rosszabbra számítottam, mégis egész tempósan és zökkenőmentesen működött, így jár érte a keksz a BW-V8-nak. Van előretelepített Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, YouTube, Spotify és társai, de miután letöltöttem a Google Play Áruházból a DRM Infót, nem voltam meglepődve, hogy

a Widevine csupán L3-as.

Ebben az árkategóriában abszolút nem elvárható, hogy 480p felbontásnál jobb minőségben nézhesd kedvenceidet, tehát nem azoknak készült ez a projektor, akik óriási streaming-rajongók. Képes ugyan lejátszani a 4K-s tartalmakat, de értelemszerűen nem lesz olyan jó a minőség, hiszen csak 1920×1080 pixel áll rendelkezésünkre. Ami még a filmeket illeti, a vetítőgép USB-s eszközöket is kezel, így akár pendrive-on is átvihetsz filmeket, de rendelkezésre áll a sokak által kedvelt lejátszó, a Kodi. Az USB-s eszközökhöz visszakanyarodva megemlíteném, hogy a billentyűzetemet rádugtam pár órányi játék erejéig és gond nélkül vitte. A képernyőtükrözést egyformán támogatja androidos, illetve almás készülék esetén. A projektorban csak egy, 5 wattos hangszóró található, viszont a hangja meglepően jó, így ezért szintén jár a keksz.

Összegzés

A BlitzWolf BW-V8 projektornak számos hiányossága van, ilyenek például az automatikus funkciók és az L1-es Widevine tanúsítvány. Ezek manapság igen fontos tulajdonságok, leginkább a streamingek trendingelése miatt. Még azt sem írhatom, hogy legalább remek képpel áldották meg és óriási fényerővel, mert duplán hazudnék, viszont továbbra sem szabad elfelejteni, hogy abszolút a belépőkategóriáról van szó. Nem bonyolították túl, de ez nem feltétlenül baj. Annak jó választás, aki nem akar sokat költeni projektorra, mert csak szökőévente egyszer venné elő egy-egy prezentáció vagy pár focimeccs megnézése erejéig, amikor egyébként is legurítasz pár sört és nemcsak a vetített kép lesz homályos, hanem az egész világ.

A BlitzWolf BW-V8 projektor a BGKNAAZ  kuponkóddal 38 800 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhető a Banggood oldaláról, ez az ár pedig odaveri a legutóbbi, közel 41 000 forintosat az előrendelés idejéről, ezen felül a szállítás ingyenes.

Pro

 • A rendszer egész gyors
 • Jó a hangja
 • Az ára nagyon baráti

Kontra

 • Olcsó anyaghasználat
 • Kevés dolog állítható rajta és az is csak manuálisan
 • A Widevine csak L3-as

hirdetés