hirdetés

Kospet Tank M3 Ultra okosóra teszt

Hozd ki a legtöbbet minden mozdulatodból

teszt
Kospet Tank M3 Ultra okosóra teszt 1

Forrás: Kospet.com

Raven96
írta: Raven96
2024-04-30

Kospet márkájú terméket még nem volt lehetőségünk kipróbálni és okosóra is nagyon régen járt már a tesztasztalunkon, így a Kospet Tank M3 Ultrával két legyet üthettünk egy csapásra. Ez egy katonai minősítéssel ellátott, robusztus modell, ami 170-nél több sportmódot támogat és a teljesítményeden felül az egészségügyi állapotodat szintén szigorúan követi. Pontos helymeghatározásával még a vadonban is túlélsz, egyetlen töltésből pedig akár 15 napig bírja. Tudása vetekszik a drágább okosórákéval, így most remek áron rendelhető a KOLNPUT  és a FIRST5  kuponkódok felhasználásával 49 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért a gyártó oldaláról.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Kospet Tank M3 Ultra okosórán érezhető a cég elköteleződése, hiszen nem egy akármilyen modellről van szó. Masszív, dizájnos dobozát kinyitva egyből az órával találtam szemben magamat, alatta pedig csak egy kis leírás és a mágneses töltője volt, sajnos az ígért üvegfólia lemaradt. A gyári, szilikon óraszíjat nem volt nehéz felcsatolni, de a minőségét tekintve egyszerűen nem méltó az óratesthez. Puha műanyagból készült és olyan könnyedén hajlik, mintha egy gyerekeknek szánt karóráról szedtem volna le, de szerencsére a gyártó oldalán többféle kiegészítőből lehet válogatni.

Az óratest ezüstös szürke és narancssárga színű, teljesen fém. Rozsdamentes acélból készült, nagy szilárdsággal és jó korrózióállósággal büszkélkedhet. Corning Gorilla Glass védi a kijelzőt és az óratest alján található szenzort is, ettől pedig stabil, karcálló és nem sérül egykönnyen. Igazán brutális darab, hiszen ezeken felül a MIL-STD-810H szabványt is teljesíti az Apple Watch Ultra 2-höz hasonlóan, ami egy katonai tanúsítvány. Ha egy eszköz megfelel ennek, akkor számos, kemény körülményt kell elviselnie, ilyen például a vízbe merítés, az extrémen alacsony és magas hőmérséklet, a napsugárzás, az eső, a pára, a homok, a por és hasonlók. Ezzel együtt természetesen IP69K védelemmel is rendelkezik, így abszolút por- és nyomásvédett. Vízzel kapcsolatos tevékenységekhez bátran ajánlott, 5ATM besorolású, tehát 50 méterig vízálló.

Az M3 Ultra 1,96 colos, 410×502 pixel felbontású AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, aminek pixelsűrűsége 331, fényereje pedig maximum 1000 nit, a tapasztalatok alapján napfényben is teljesen jól látható. A mély karcoknak 9H keménységgel ellenáll, ami azt jelenti, hogy a Mohs-féle keménységi skálán a gyémánt alatt van eggyel, hiszen az maximális, 10H keménységű, egyszóval nem nagyon kell félteni ezt az okosórát.

A hátoldalán található a pulzusszám és a véroxigénszint mérésére szolgáló szenzor, alatta pedig a mágneses töltőport. Mindkét oldalán két gomb kapott helyet, a jobb felső home/menü gombként funkcionál, ebben pedig a bal oldalon lévő fel és le gombokkal navigálhatsz, amikor nem tudod az érintőkijelzőt használni. Ez például víz alatt vagy nagy hidegben, amikor kesztyű van rajtad, igen hasznos.

A jobb alsó gombja szabadon programozható.

A memóriája nem túl nagy, mindössze 256 MB, viszont az akkumulátora 480 mAh kapacitású. Ez azt jelenti, hogy átlagos, napi használat mellett körülbelül 12-15 napnyi üzemidőre számíthatsz, de ha gyakrabban nyomkodod, akkor ez lecsökken 5-8 napra, Always On Display beállítás esetén pedig 2-3 napra.

Folyamatos GPS használat mellett 30-35 órával kell kalkulálnod, teljes töltési ideje 1,5 óra.

hirdetés

Kospet Tank M3 Ultra okosóra teszt – Hol vagy, Strava?

Kezdem a rosszal: a Tank M3 Ultrának két hiányossága is van, amivel nem tud majd mindenki megbékélni. Az egyik az a fitneszapplikációk hiánya, ugyanis az okosóra sem Stravával, sem mással nem támogatja a szinkronizációt. A másik fájó pont, hogy csak a telefonomon lévő zenéket tudta kezelni Bluetooth 5.3-as csatlakozás által, viszont magára az órára nem lehet muzsikát varázsolni, így edzés közben is szükség lesz a telefonodra, hacsak nem a saját lihegésedet akarod végig hallgatni. Telefonhívást lehet vele kezelni BT-on keresztül, de csak az óra hangszóróját használva, ami nekem egy kicsit dobozosan szólt.

Az első bekapcsolást követően jöhet a felfedezés, az okosórát egyáltalán nem bonyolult kezelni. A képernyőt fentről lehúzva az alapokat találod, mint például az ébresztőóra, a stopperóra, az időzítő, az elemlámpa, a telefon megkeresése funkció és hasonlók. Egy bővebb listából kiválogathatod, mik kerüljenek ide, de a helyek korlátozottak.

A képernyőt lentről felhúzva „parancsikon kártyákat” találsz, legalábbis az óra így nevezi. Ez is teljesen személyre szabható, én az alábbi sorrendet állítottam be: időjárás, napi tevékenység, pulzusszám, véroxigénszint, stressz, alvás és barometrikus magasságmérő, de még itt is elhelyezhetsz például stopperórát vagy időzítőt. Jobbra találod a komplett menüt, balra pedig az értesítéseket, amik furcsa módon nem voltak szinkronban a telefonommal, mert amit az órán kitöröltem, azt a telefonon is ki kellett és ez fordítva szintén igaz volt. Az értesítéseknek egyébként csak egy része olvasható, válaszolni pedig nem tudsz rá és nem is jön át minden applikációból. Persze a Facebook Messenger adott, de mondjuk Slack értesítésből egy darabot sem jelenített meg.

Mondanom, vagyis írnom sem kell, hogy a műholdas helymeghatározás tökéletesen tette a dolgát, ez pedig nem véletlen, hiszen ez az egyik erőssége az órának.

A helymeghatározáshoz képes használni Beidou, Glonass, Galileo, GPS, QZSS és NAVIC műholdakat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy szabadtéren egy szempillantás alatt talál GPS jelet az óra és már kezdődhet is az edzés. Minden GPS műhold legalább két vivőfrekvencián sugároz, a Kospet M3 Ultra esetében ez a két sáv az L1 és az L5. Előbbi egy magas frekvencia, ami alkalmas a nyílt vadonban történő helymeghatározáshoz, utóbbi pedig ennek az ellentéte, ami a nagyobb interferenciával, például városi területen történő pozicionálásban lesz segítségedre. A kettő együtt felel a gyors és pontos beállításért. Az mondjuk negatívan érintett, amikor biciklizés közben egyszer csak megszakadt a kapcsolat az óra és a telefonom között, bár ez csak egyszer fordult elő. Az M3 Ultra percekig az újrakapcsolódásra várt, míg a telefonom egyértelműen azt mutatta, hogy párosítva vannak. Az edzés részleteit ugyan megtartotta az óra, viszont magától lezárta, így új kört kellett indítanom.

Forrás: RendeljKínait

A Kospet okosórája 170-nél több sportmódot ismer, ami nem kevés, így kíváncsi voltam, mik ezek. A klasszikus futás, séta, biciklizés, foci, tánc, jóga, boksz, súlyemelés és ehhez hasonlók nem leptek meg,

na, de a sárkányreptetés? Kertészkedés? Házimunka?

Ezek egyszerre sokkoltak és hálával töltöttek el, hogyha már legalább néhány férfi nem is, de ez az okosóra megérti, hogy a komoly házimunka igenis felérhet egy edzéssel. A több, mint 170 módból hatot automatikusan fel kellene ismernie (futás, séta, biciklizés, elliptikus tréner, evezőgép és állás), de az én esetemben a kerékpározásnál nem így történt, manuálisan kellett elindítanom a programot. Egyébként szinte az összeshez beállítható egyéni cél, méghozzá idő, távolság és elégetett kalória szempontjából. További érdekesség, hogy az Apple Watch Ultra 2-höz hasonlóan az órába építettek egy barométert is, ami meg tudja határozni a tengerszint feletti magasságot, ez túrázóknak vagy hegymászóknak lesz érdekes adat, illetve iránytűt szintén találsz benne.

Az M3 Ultra egészségügyi nyomon követése példaértékű, hiszen 0-24-ben monitorozza a pulzusszámodat, a véroxigénszintedet és a stressz szintedet, de a leírásban szereplő vérnyomást senki se higgye el. Természetesen nagy eltéréseknél azonnal jelez és a menstruációs ciklus lekövetésére is képes, illetve az alvási szokásokéra úgyszintén. Meglepődve tapasztaltam, hogy az alvási szokásaim elég rosszak, mivel az óra egyértelműen kimutatta, hogy kevés a mély alvás fázisa, viszont tippekkel is ellátott, mit tudnék tenni a javítás érdekében. A klasszikus lépésszám, távolság és elégetett kalória figyelése szintén adott.

A KOSPET FIT applikációt mindenképpen érdemes letölteni, mert itt bővebben nyomon követhető minden egészségügyi állapottal és sportolási teljesítménnyel kapcsolatos részlet. Kezdőoldalán az előbb leírt, legfontosabb információkat láthatod (napi tevékenység, pulzusszám és hasonlók), a sport fül alatt pedig az összes edzésedet mindenféle diagrammal kiegészítve, illetve itt böngészhetsz a sportmódokból. A „Device”, azaz eszköz fülön láthatod az óra töltöttségi állapotát és itt érhetők el az olyan nyalánkságok, mint például az óralap galéria, ahol több, mint 500 képernyőből válogathatsz, az utolsó lapon pedig a profilbeállításokat találod.

Összegzés

A Kospet Tank M3 Ultra alacsony ára miatt vannak kompromisszumok, amikről mindenkinek egyénileg kell döntenie. Nincs zene, nincs Strava, nincsenek más, telepíthető applikációk, az értesítésekre pedig nem tudsz válaszolni. Ezeket leszámítva viszont egy kívül-belül bitang okosóra, ami szerintem az emberek 90%-nak az igényeit képes kiszolgálni, mert egészségügyi és sportolási szempontból is alapos megfigyelő, mérései pedig kifejezetten pontosak, pulzoximéterhez viszonyítva. Ha ennyivel megelégszel és strapabíró órát keresel, akkor ezzel biztosan nem lősz mellé. A KOLNPUT  és a FIRST5  kuponkódok felhasználásával most 49 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért megrendelheted a gyártó oldaláról.

Pro

 • Bitang anyaghasználat, strapabíró modell
 • Hosszú üzemidő
 • Rengeteg sportmódot ismer
 • Hétköznapi tevékenységeket, például kertészkedés, házimunka is sportnak tekint
 • Nagyon jó áron van

Kontra

 • Más applikációkkal nem szinkronizálható, például Strava, Apple Egészség
 • Nem lehet rá zenét rakni

hirdetés