hirdetés

Xiaomi Hybrid Pro fülhallgató teszt

A jó még jobb lett

teszt
Xiaomi Hybrid Pro fülhallgató teszt 1
Atika
írta: Atika
2019-06-06

Újabb hibrid meghajtós füles landolt nálam a Xiaomi  Hybrid Pro személyében, amitől a korábban kipróbált In-Ear Headphones Prohoz hasonlóan remek teljesítményt várhatunk, hiszen tesztalanyunk annak javított kiadása. A névadás elég random, nem nehéz belebonyolódni a sok jelzőbe, amivel mostanában az új füleseiket illetik Xiaomiéknál, de a távvezérlő alapján könnyen beazonosíthatók a különböző verziók.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

10

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:10
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Tesztüzem

Erre a darabra sem véletlenül ragasztották rá a hibrid jelzőt, az elődnél már ismertetett dinamikus és kiegyensúlyozott armatúrájú meghajtók összeépítéséből született hibrid meghajtó került tesztalanyukba is, így tiszta magasakra, ugyanakkor dinamikus hangzásra számíthatunk. Ez egy viszonylag újkeletű megoldás, amit egyre több gyártó átvesz, de jellemzően csak egyféle meghajtóval szerelik a fülhallgatókat.

Tesztalanyukban igazából háromszorosan összetett meghajtó található, kettő dinamikus és egy kiegyensúlyozott armatúrájú darabból áll össze. Úgy tűnik, ez lassan olyan lesz, mint a kijelzőméret a telefonoknál, az a menő, aki többet tud belezsúfolni a kis házba. A membránok grafénból készültek, amik vékonyabbak és nem igényelnek csillapítást a hagyományos megoldásokkal szemben, így helytakarékosabbak és jobb hatásfokúak.

Ennyi innovatív megoldásnak már csudajó hangzást kell produkálnia, és a tesztek alapján nem kellett csalódnom. Ismét bebizonyosodott, hogy nem marketing bullshit ez a hibrid meghajtó dolog, még mindig jól szól.

Xiaomi Hybrid Pro fülhallgató teszt 8

A mélyek kifejezetten tetszenek, nagyon pontosak és feszesek, szépen rezegnek, nem puffognak, és pont annyi van belőlük, amennyi kell, még az igazán mély hangokat is kiadja. Azt fontos leszögezni, hogy nem szakítja ki az ember dobhártyáját a basszus, nem ilyen karakterisztikával operál, én ezt személy szerint nem bánom, jobban preferálom a tiszta, természetes hangzást, mint a “dübörgést”. Ha valaki utóbbit keresi, nem ettől a fülestől fogja megkapni, jobban jár egy Scullcandy-vel.

Valóban szép tiszta hangja van, a zenei részletek szépen előjönnek, a hangszerek természetesen szólnak, az énekhangok kifejezetten tetszenek. A tiszta magasak szerencsére nem hozzák magukkal az alsó kategória népbetegségét, a sziszegést. Még telefonról is fülsüketítően hangosan szól, szóval bőven van benne erő, de maximumon már van némi torzítás. Mondjuk úgysem fogja senki úgy használni, normál hangerőn nyoma sincs a jelenségnek.

A térábrázolása nagyon tetszik, nem egy pontból szól minden, de nem is érzem magam sportcsarnokban. Olyan érzés, mintha egy szobába lennék összezárva a zenészekkel, vagy mintha egy VIP élőkoncerten lennék egy kisebb teremben. Mindenkinek pontosan megállapítható a helye, jól elválnak egymástól a különböző hangszerek.

Nagyon sokat használtam az elmúlt hetekben, és ugyanúgy beleszerettem, mint korábban az In-Ear Headphones Proba, ezt a hangzást nehéz szavakban átadni, mindenkinek ki kellene próbálnia. Jackal már akkor lelkesen áradozott a hangjáról, amikor felmerült, hogy berendeljük, mert egy kollégájáét már korábban kipróbálta, úgyhogy biztosan nem én vagyok az egyetlen rajongó.

Érzetre a zajszigetelés is javult, nagy örömömre éppen felújítást végeznek a szomszéd lakásban, így egész nap fúrnak és faragnak nem kis hangerőn. Ennek ellenére bedugott füllel tudom élvezni a zenét, alig hallatszanak be a zajok.

A vezérlő az előddel ellentétben már iPhone-nal is használható, némi megkötéssel. Ez érthető, hiszen az Apple készülékeiben a jack pólusai máshogy vannak kiosztva, mint pl. az Androidos telefonok esetében, ezért van nagyon sok fülhallgatóból külön Apple kompatibilis verzió. A Xiaomi itt is valami kombó megoldást találhatott ki, mert mindkét típusú eszközzel működik a vezérlő, csak az almás termékeken bizonyos funkciók nem elérhetők.

Xiaomi Hybrid Pro fülhallgató teszt 9

A vezérlőn lévő mikrofon segítségével headsetként is használhatjuk, Androidon a gombok segítségével tudjuk fogadni, lerakni, elutasítani a hívást és némítani a mikrofont. Ezek a funkciók nem működnek Apple készülékeken, csak a mikrofon előnyeit élvezhetjük.

A gombokat használhatjuk a zene vezérlésére is. A két szélső gomb a hangerő állítására használható – szintén csak Androidon -, a középső gombbal pedig szüneteltethető és elindítható a muzsika, illetve dupla és tripla megnyomásra előre és hátra lépkedhetünk a lejátszási listában.

Összegzés

Láthatóan fejlődött a Xiaomi hibrid fülhallgatója, már nem gubancolódik a kábel, még jobb lett az anyaghasználat, csiszoltak a hibrid meghajtón, lecserélték a membránokat grafén változatokra, jobbnak tűnik a zajszigetelés, és már iPhone-nal is kompatibilisek a vezérlő bizonyos funkciói.

A hangzás továbbra is remek, az árazását meghazudtoló módon szól, nekem kifejezetten tetszik a nem megszokott hangképe. Nagyon szépek a basszusok, remek a térábrázolás, jól kijönnek a zenei részletek. Szerintem megéri az érte kért 7.400 forintot, az általam ismert, hasonló árú hazai darabokat übereli hangzásban.

Pro

 • Brutális basszus
 • Remek minőségű szálcsiszolt alumínium test
 • Háromgombos vezérlés
 • A kategória legigényesebb tartója
 • Olcsó

Kontra

 • A vezeték hajlamos a megtörésre és a gubancolódásra
 • Az alumínium felület csúnyán kopik

hirdetés