hirdetés

Tronsmart Onyx Pure hibrid TWS fülhallgató teszt

Vájtfülűek büdzsé megoldása vagy parasztvakítás?

teszt
Tronsmart Onyx Pure hibrid TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: Tronsmart

Ambient
írta: Ambient
2022-11-28

A Tronsmart termékeket valószínűleg egyetlen olvasónknak sem kell bemutatnunk. Az Onyx Pure-t viszont igen, és nagyon szívesen is teszem, ugyanis a gyártó arra adta a fejét, hogy olcsón készítsen hibrid meghajtású (Dynamic Driver + Balanced Armature egyszerre) TWS fülhallgatót. Egyéb specifikációiban is érdekes modell, de a hibridsége az, amitől igazán izgalmas. Meg persze az ára: a NNNRENDELPURE  kuponkóddal 8900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető a Geekbuyingon. Ez azért egy nagyon erős ígéret.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezzel pedig el is érkeztünk a Tronsmart Onyx Pure-hoz. Ez egy hibrid megoldás, van benne DD is az izmos basszushangokért és BA is a szép közép- és magastartományokért. Persze, itt is rengeteget számít, hogy mennyi pénzt költöttek rá, de

az, hogy ilyen árkategóriában egyáltalán van hibrid technológiás termék, már önmagában figyelemfelkeltő;

ez a teszt apropója.

Tronsmart Onyx Pure hibrid TWS fülhallgató teszt 8

Forrás: Tronsmart

A jól ismert színekkel borított dobozkában a kötelező alapok vannak, nem is fecsérlem rá a szót. A töltőbölcső anyaghasználata teljesen megegyezik kategóriatársaival, egyszerű, kissé kopogós, matt fekete műanyag, ami nem karcolódik könnyen (vagy legalábbis nem látszódik rajta), és aránylag jól bírja a strapát is. Az elején egy töltésvisszajelző LED található, az alján pedig a type-C töltőport és egy reset gomb, ha bármi gond adódna a fülesekkel. Egyszerű, letisztult dizájn, nem nagyon van mit mondani róla.

A gyártó ígérete szerint a füles ~7 órás üzemidőre képes, a töltőbölcsővel együtt pedig körülbelül 32 órára tolható ki egy teljes töltéssel. Az üzemidő teszten sikerrel átment,

50%-os hangerőn 5 óra 27 percet teljesített. Ez észrevehetően elmarad az ígérettől, de nem rossz.

A korrekt teszt érdekében magas minőségű streameket hallgattam. Igyekeztem ráadásul kedvenc, rongyosra hallgatott számaimat előkeresni minél jobb minőségben, hogy minél jobban ki tudjam venni, mivel tud ez a füles többet. A technológiai korlátai a BT 5.3, és az SBC, illetve AAC szabványok.

Kezdem azzal, hogy a Pure nevet méltó módon viseli, ugyanis a hang tényleg észrevehetően tisztább, az egyes tartományok szétválasztottabbak, elkülöníthetőbbek egymástól, mint az ugyanilyen árú konkurenseknél. Nincs hanyattesős élmény zenehallgatás közben, de nem tudom letagadni, hogy úgy a BA technológia kapcsán gyakran emlegetett presence, azaz a jelenlét élmény megvan itt is.

Ha ez nincs meg nektek, akkor úgy képzeljétek el, hogy nem csak szól a zene a fületekbe, mint eddig, hanem

ennek a fülesnek van érdemi térhatása.

Egy milliós hangtechnikánál és erre kialakított szobánál egy 40 tagú zenekar hangszereire becsukott szemmel egyesével rá lehet mutatni, hogy ki „hol ül”. Ez a véglete ennek az élménynek. Na, itt ez annyival ad többet egy átlag fülesnél, hogy már van olyan térbeliség, hogy nagyságrendileg meg tudom mondani az egyes hangszerekről, hogy hol helyezkedik el. Ez az, amire azt mondtam, hogy nem kell tőle hanyattesni, de eltagadhatatlan tőle az érdem: tényleg más.

A közép- és magasfrekvenciák valóban sokkal inkább szerepet játszanak,

ezzel a fülhallgatóval érdemes ülni a csendben és figyelni, hogy milyen pluszokat hallani ki a jól ismert zenékből.

Ha valakinek erre van hajlandósága, türelme, érdeklődése hozzá, akkor ez egy tök jó élmény tud lenni.

Tronsmart Onyx Pure hibrid TWS fülhallgató teszt 9

Forrás: Tronsmart

Kicsit olyan, mint a rongyosra olvasott kedvenc regényt újraolvasni úgy, hogy egy csomó apró, kiegészítő részletet megtudunk közben, ami élvezetesebbé, még érthetőbbé teszi a sztorit. A lényeg ugyanaz, csak jár hozzá még egy valag infó. Tehát itt szeretném egyértelművé tenni: a fejlesztés nem volt hiábavaló,

ez tényleg tudja, amit egy hibrid fülhallgatónak tudnia kell.

3 EQ mód van:

 • normal: ez az alapmód.
 • pure: itt méginkább kiemelkednek a közép és magas hangok.
 • bass boost: kiemeli a basszust, de úgy vettem észre, hogy cserében kicsit eltűnik minden más.

A mellékelt képen jól látszik, hogy nem olyan egyszerű a füles kezelése, mivel itt is minkét eszközön csak egy-egy érintős felület van. Ez egy gyengepontja is a terméknek, ugyanis EQ módváltáskor gyakran 3 helyett csak 2-nek érzékelte a nyomkodást és megállította a zenét. Hasonló malőröket könnyű elkövetni, főleg mozgás közben.

A viselése hosszabb idő alatt sem volt fárasztó, pehelykönnyű és kényelmes darabok. A telefonálás gondtalanul ment, megfelelően hallottuk egymást a beszédpartnereimmel.

Összegzés

Váratlanul pozitív meglepetés a Tronsmart Onyx Pure. Nem csak marketingszöveg, hogy a hibrid vezérlés szebben szól, teljesebb, részletesebb hangképet ad, valóban észrevehetően jobb, mint a konkurensei. Ezzel a fülessel érdemes meghallgatni az unásig ismert számokat veszteségmentes formában vagy HiFi streaming szolgáltatókon keresztül még párszor, mert tényleg felfedezni benne újabb részleteket. Persze, azért csodákra nem kell számítani, de nagyon ügyesen megoldotta a gyártó, hogy kiemelkedjen a tömegből a termékük.

Szép tehát a hangkép, átváltható kiemelt basszusos EQ módba is, így ha éppen nincs lehetőségünk csendben hallgatni a zenét, csak egy átlagos fülesre van szükségünk, abban is remek társ a Pure. Telefonálásra szintén alkalmas, és az üzemideje is (5 és fél óra plusz a bölcső) rendben van, bár elmarad a gyáritól. Az egyetlen negatívum, hogy mivel csak érintéssel lehet vezérelni, ez nem is túlzottan egyszerű, illetve többször is előfordult, hogy egy leheletnyit mellényomtam és máris nem azt csinálta, amit szerettem volna. Plusz meglehetősen kicsik a fülhallgatók, ezért nehéz kivenni-betenni őket érintés nélkül.

Az pedig, hogy ez magyar raktárból, ingyenes szállítással (és áfával az árban!) 8900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül az NNNRENDELPURE  kuponkóddal, az végre egy nagyon ütős ajánlat. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki olcsó, de márkás fülest keres a mindennapokra, de szeretne egy kis bepillantást nyerni az átlagnál észrevehetően jobb hangzás világába.

Pro

 • Hibrid vezérlés, ezáltal tiszta, részletes hangkép
 • Bass EQ módban képes dübörögni is
 • Nagyon jó az ára

Kontra

 • Az érintésérzékeny kezelőfelület kicsit béna, nem mindig találni el a felületet
 • Az üzemidő kicsit elmarad a várttól

hirdetés