hirdetés

SuperEQ Q2 Pro TWS fülhallgató teszt

Másodjára összejött

teszt
SuperEQ Q2 Pro TWS fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-11-22

A SuperEQ a OneOdio almárkája, és alapvetően a fiataloknak szánt termékeket tömöríti. Mivel a OneOdio saját neve alatt nem ad ki TWS füleseket – csak a fejhallgatókra koncentrál -, ezért aki ilyen termékeket keres, az a SuperEQ háza táján nézelődjön. Főleg, hogy egész jó kis ANC-s füles lett a Q2 Pro, jól szól, van ambient módja is, viszont az ilyen típusú szolgáltatások az árat is feljebb hajtják. 15 300 Ft-ot kérnek érte a Q2PRO20%OFF  kuponnal, a szállítás ingyenes, átlagos ideje 7 nap,  és a cég fizeti a termékei után az áfát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A töltés természetesen Type-C porton keresztül történik, a bölcső kapacitása 370 mAh, míg a bogyókban egy-egy 55 mAh-s akku található. Az üzemidő parádés, 70%-os hangerőn kikapcsolt ANC mellett 11 óra, ANC-vel 8 óra, míg 50%-on ANC mellett 7,5 óra, és ezt sok konkurens ne mondhatja el magáról. Ha a tartóban lévő delejt is ide számítjuk, akkor összesen 30 óra jön ki, ami igencsak szép teljesítmény. Kiemelném még a remek kézikönyvet, amiben érthető folyamatábrák vannak, ezek magyarázzák el a vezérlés mikéntjét.

Az viszont már nem annyira tetszik, hogy nem lehet állítani az érintőfelületeken a hangerőt,

ami a gyakorlatban nem egy szerencsés dolog. Minden mást viszont igen, számok között lapozgathattok, válthattok az ANC off/ANC on/transparency módok között, 3 koppra elindíthatjátok a hangasszisztenst, felvehetitek és letehetitek a hívásokat, és így tovább. Elég jól működik a dolog, mert a bogyók nagyok, ez viszont a szépség oltárán hozott áldozakat kíván, viszonylag ormótlan a hangkeltő. A másik ami nem igazán tetszett, hogy elég sokat kell igazgatni ahhoz, hogy a fülben maradjon, nincs semmi, ami ott tartsa.

A nagy méret viszont magával von egy előnyt is, ahogyan az XL Sisters mondja: „Nagy test, nagy élvezet”. Ebben a böhöm fülhallgatóban ugyanis elfér egy 12 mm-es dinamikus meghajtó, ami egészen szépen szól, jól ki tudja tolni a basszusokat, van hely a hanghullámok rezgésére. Nem mondom, hogy életem hangélményét nyújtotta, de decens, minden értelemben. Jó az énekhangokhoz, az öblösebb hangszerekhez és még a tempósabb zenékhez is, sőt a kevert műfajokkal, mint pl. a dubstep violin – Lindsey Stirling nevét érdemes a műfajban megjegyezni – is megbirkózik. Nyilván a műértő vájtfülüek hiányolják a rezgőarmatúrákat a Q2 Próból, de hát ennyi pénzért más se nagyon ad ilyesmit, főleg ha a termék aktív zajszűrést is tud.

Ezzel kapcsolatban két dolgot jegyeznék meg, az ANC a 4 mikrofon segítségével elég szépen teszi a dolgát,

de azért a kétszintű zajszűrések – Elevoc vagy 1More Dual Drive – jobbak, a másik, hogy ez a technológia mindig rontani fog a zene minőségén egy kicsit. Így nem is nagyon érdemes komolyabb átviteli protokollokat – aptX HD, LDAC – elvárni az ilyen eszközöktől, mert alapból belenyúlnak a frekvenciába a zajszűrési algoritmusok. Ebben a témában egyébként két rövidítést érdemes megjegyezni: FF és FB. Előbbi a „feed-forward”, utóbbi a „feedback” rövidítése, amik zajszűrési technológiák, és állítólag akár 35 dB-lel is csökkentik a beszűrődő zajt.

Ezt azért kicsit túlzásnak érzem, de tényleg elég hatékony, viszont pl. a hangos billentyűzet kopogást ez sem veszi ki. A dolog ellentéte a Transparency – egyes helyeken Passthrough vagy Ambient – mód, akikor a külső zajt a mikrofonok segítségével bekeveri a zenébe a füles. Ez arra jó, hogy a mellettünk elhaladó járműveket meghalljuk, én például futás közben használtam. És ha már a sportnál tartunk, ez nem egy igazán alkalmas eszköz a komolyabb testmozgáshoz, egyrészt a már említett instabilitása miatt, komolyabb edzésnél nem marad a fülben. A másik, hogy a csatlakozói szabadon érintkeznek a bőrfelülettel, és az izzadtság korrodáló hatása hajlamos megeszegetni az ilyesmit. Hogy milyen IP norma szerint áll ellen a behatásoknak, ezt sajnos nem találtam meg, és a leírás sem említi.

Amit viszont igen, hogy a BT átvitel az 5.2-es szabványt támogatja, ami remek hír,

és nemcsak azért, mert most ez a legmodernebb. Már a hatótávon is észrevettem, hogy mennyire bika, 10 méterre, 2 fal mögött is szakadozásmentesen szólt a zene, ami viszont ennél fontosabb, az a késleltetése. Gyakorlatilag nem lehet észrevenni a hang és a kép közötti késést, és ugyan nincs konkrétan kimondva, de tökéletesen alkalmas filmnézésre és játékra is. A hosszú üzemidő is valószínűleg ennek tudható be, hiszen az új szabványok jóval energiatakarékosabbak a régebbieknél. A mikrofonjáról szintén jót tudok csak mondani, egy komplett meetinget letoltam vele, és az öt beszélgetőpartnerem közül senki nem panaszkodott rá.

Összegzés

Elég jó cucc a Super EQ Q2 Pro, ami leginkább a kiegyensúlyozottságában keresendő. Fő hátránya az, hogy sportra nem igazán alkalmas, mert intenzív mozgásnál nem marad a fülben, illetve hogy nem lehet a hangerejét érintéssel állítani. Cserébe jó a hangja, megfelelően működik az ANC és a transparency mód is, és brutálisan hosszú az üzemideje is. Ráadásul kellemesen szól, nem dübög, nem tüskés a hangja, összességében teljesen rendben van az a része, amiért egy fülest megveszünk.

Az ára viszont annyira nem lett alacsony, mint vártam, 15 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a Q2PRO20%OFF  kuponnal, viszont ennyiért ANC-s, normális hangzással rendelkező konkurenst nagyon keveset tudok mondani. A szállítás ingyenes, átlagos ideje 7 nap,  és a cég fizeti a termékei után az áfát.

Pro

 • Remek hang
 • Jó ANC
 • Brutálisan hosszú üzemidő
 • Nagyon alacsony késleltetés és nagy hatótáv
 • Jó mikrofon

Kontra

 • Nem lehet az érintőgombról állítani a hangerőt
 • Sportra nem igazán alkalmas, kiesik a fülből komolyabb aktivitásra

hirdetés