hirdetés

Sades SA-903 fejhallgató teszt

Gamernek született

teszt
Sades SA-903 fejhallgató teszt 1
Atika
írta: Atika
2019-06-06

Sades SA-903, a gyártó neve sokak számára ismerős lehet, hiszen ez az egyik olyan kínai brand, amelyik kiemelkedik a perifériagyártók szürke tömegéből. A teljes fület takaró kialakítás, a mikrofon és a kábelen elhelyezett vezérlőpanel meglehetősen kényelmes használatot tesz lehetővé, ezen felül virtuális 7.1-es hangot képes előállítani, a minősége pedig bőven kárpótol a kínai viszonylatban magasabb, 13.000 forintos árért.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 8
  • felszereltség, funkciók: 7
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A fejhallgató teljesen elfedi a fület, pont, ahogy szeretem. Miközben elmélyülten zenét hallgatok, jobb ha semmilyen zaj nem hallatszik be kívülről, ne rontsa el az élményt Pista bácsi fűrészgépe. Nekem egy picit lötyögősen állt a fejemen, de például Miki egérnek biztos, hogy kicsi lenne. Az USB portban végződő kábelezés viszont nagyon szép, a borítás a hegymászó köteleket mintázza, és legalább annyira minőséginek is érződik. A bal fülnél lehajtható mikrofon szára kívül fényes, belül érdes műanyag, az biztos, hogy erről sem a prémium anyaghasználat jut majd eszünkbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy a funkcióját nem tölti be tökéletesen, csak hogy dolgozhattak volna még egy picit a fogyasztó lenyűgözésén.

A mérete viszont nagyon jól beállítható, szépen fokozatosan kattan a helyére, és szerintem minden fejméretre illeni fog, legyen valaki Kicsi Én vagy éppen Quasimodo. Összességében egy kényelmes, és jól beállítható fejhallgatóról van szó, aminek a kinézete nem igazán jön be, de annak biztosan tetszeni fog, aki zombi hentelésre vagy tankvadászatra veszi.

Sades SA-903 fejhallgató teszt 7

A Sades SA-903 tesztje

Első dolgom volt a driver felpattintása a számítógépemre, ami egyből össze is veszett a Windows 7 Pro-val. Mivel megmakacsolta magát, ezért ellátogattam a hivatalos honlapra, és felraktam az ott található csomagot. A kínai perifériagyártók esetében már az is csoda, ha ráakadunk az oldalukra, a Sades esetében azonban szépen elrendezett, átlátható dizájnnal van dolgunk, ami mindenképpen jó benyomást tett rám.

Ami a hangminőséget illeti, itt ketté kell választanunk a felhasználási területet: egyik a zenehallgatás, a másik a játék, ez az eszköz pedig az utóbbira rendeltetett. Szerintem az előbbire nem az igazi, hiszen igen erőteljes V karakterisztika jellemzi, vagyis túlsúlyosak a mélyek, ami persze nem baj, ha éppen egy AMX 50B táras tankkal tunkoljuk szét az ellenfelet WOT-ban, vagy a Farcry-ban lángszórózzuk le a gandzsa mezőt.

Sades SA-903 fejhallgató teszt 8

Sőt, meglepetésemre az agresszívabb, alacsonyabb frekvenciával terhelt zenéket is egészen jól szólaltatja meg, a John Wick című film zenéjét hallgatva Marylin Mansont is eléggé keménynek fogjuk érezni. A lóláb akkor kezd el kilógni, ha olyan muzsikát hallgatunk vele, ahol sok a hangszer, illetve finomabb az előadásmód. Lindsey Stirling dubstep hegedűjéhez nem a Sades SA-903-at fogjuk választani, pedig ott azért még akadnak mély hangok. A Morcheeba viszont úgy rakta zsebre, mint a huzat, a komolyabb énekhang megjelenésével jönnek ki a 903 gyengeségeit.

Érdekes, hogy a 3D és a virtuális 7.1 hang szoftveres rákeverése nálam elég jól működött, pedig azt gondoltam, hogy, tönkre fogja vágni a zenei élményt, de nem így történt. Én alapvetően a plasztikus, az eredetihez minél közelebb álló hangzást szeretem, ezért is használok Superlux fejhallgatót. Szóval a különböző rásegítések zúzósabb, elektronikus zenénél tökéletesen működnek, a nem teljesen természetes effektek inkább hozzáadnak, mint elvesznek a hatásból.

A játékokban mindkét effekt kifejezetten jól érvényesül, a robbanások élethűek, közelinek érezzük őket, mikor tényleg azok, és távolinak, mikor ez az alkotó szándéka. Látszik, hogy erre találták ki a Sades SA-903-at, és nem a zenehallgatás volt a célkeresztben, pedig ott is hellyel-közel megállja a helyét. Ráadásul kényelmes is, 2-3 óra használat után sem éreztem, hogy nyomná a fülemet, és olyan nagyon nem is izzadtam bele, pedig mostanában simán 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.

A mikrofonja viszont remek, a beszélgetőpartnereim tökéletesen hallottak, és alapvetően a kábelen elhelyezett kezelőszervek is jól működnek. A négy gomb közül a felső kettővel hangosíthatjuk és halkíthatjuk a zenét, amely mind folyamatos, mind szakaszos nyomásra reagál. Az alsó kettő a hang és a mikrofon kikapcsolása, utóbbi esetében egy piros LED felvillanása jelzi a kívánt hatás elérését.

Összegzés

Pozitívan csalódtam a Sades SA-903-ban, pedig bevallom, nekem a kinézete nem jön be. Kényelmes, játékok alatt kifejezetten jól szól a telített V karakterisztika, a mélyek ütnek, a szoftveres 3D és a virtuális 7.1 is meggyőző. Még a zúzósabb zenéket is elég szépen szólaltatja meg, de a magasabb frekvenciájú, hangszerekkel terhelt muzsika kifog rajta, különös tekintettel azokra, ahol sok az ének.

Igazából a minőségre sem lehet panasz, ha valamibe bele tudnék kötni az a dizájn, meg az ujjlenyomatgyűjtő műanyagok indokolatlan túlhasználata. A vezérlőprogram néha összeveszik a Windows 7-tel, de nem hiszem, hogy ez az újabb operációs rendszer tulajdonosait is érintené. Nálam ez egy vaskos 4,5 csillag, ráadásul ezen kívül van még a palettán néhány ígéretes darabjuk.

Pro

  • Tipikus gamer felhallgató, durva basszussal
  • Kiváló mikrofon
  • Kényelmes, még hosszabb távon is
  • Jól kizárja a zavaró hangokat

Kontra

  • Eleinte ijesztően hangos

hirdetés