hirdetés

OneOdio F1 és F2 TWS fülhallgatók tesztje

Mr. Ízlésficam és Mrs. Jellegtelenség

teszt
OneOdio F1 és F2 TWS fülhallgatók tesztje 1

Forrás: OneOdio

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-26

Páros teszt újra, hiszen olyan mennyiségben önti a piacra a OneOdio a termékeit, hogy alig bírjuk követni. Már a TWS fülhallgatók piacán is jelen vannak, egyből két modellel támadnak, a túldizájnolt F2-vel és a visszafogott F1-gyel. Közös jellemzőjük a viszonylag hosszú üzemidő és az alacsony ár, az F2-ért 8000-et, míg az F1-ért 7300 Ft-ot kérnek a 30F2  kuponnal, ingyenes szállítás mellett, és a cég az áfát is intézi. Ezek az árak tényleg a béka feneke alatt vannak, ennyiért TWS füleseket nem nagyon lehet kapni.

OneOdio F2

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Forrás: OneOdio

OneOdio F1

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 6
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A zajongók behelyezése és a kivétele viszonylag egyértelmű,

szépen beülnek a tartójukba, a trendnek megfelelően pedig Type-C porton keresztül tölthetők. A 8 órás üzemidő tényleg megvan, azt hittem, már sosem merül le, ehhez ad még 40 órát a bölcső, ami eléggé brutális, ráadásul 1,5 óra alatt fel is tölt, ez szinte már gyorstöltés. A zajkeltők szára meglehetősen hosszú, eléggé kilógnak a fülből, és szerintem ezért is akartak állandóan kiesni onnan. Ez az érintésérzékeny vezérléssel együtt egy fura anomáliát eredményezett: amikor vissza akartam nyomni a kilazuló bogyót, mindig megérintettem a vezérlést, erre leállt a zene. Hangoskönyvet hallgattam egy Voiz nevű appból – mindenkinek ajánlom -, viszont ha újra megnyomtam, akkor az Aimpet indította el, nem a hangoskönyvet. Ezt kb. tízszer játszottam el egy nap, szóval a stabilan fülben maradás nem jellemző az F2-re, cserébe egyáltalán nem kényelmetlen.

A vezérlésnek van még egy sarkalatos pontja, nem lehet rajta állítani a hangerőt,

és app sincsen, ahol ezen változtatni lehetne. Lapozhattok a számok között előre és hátra, megállíthatjátok és elindíthatjátok a zenét, hangasszisztenst indíthattok hosszú nyomásra, felvehetitek és letehetitek a hívást, szóval a szokásos dolgokat menedzselhetitek. Mint látható, sem az ANC-t, sem a transparency módot nem említettem, mert ilyenek nincsenek, de a gumiharangok alapból adnak valamennyi fizikai elszigetelést.

A hangkeltésért oldalanként egy 10 mm-es membrán felel,

az átvitelért pedig a BT 5.0-s szabvány. A hang a videók alatt sem csúszik, nem szaggat, a hatótáv egész jó, egy vastag téglafalon keresztül is működött a vezeték nélküli átvitel. A hangja kellemes, azt mondanám, jobb, mint egy 7300 Ft-os fülesnek, ami azért igencsak a Tescós turkálós konténerből kihalászott zajkeltők szintje. Van például basszus, egész tisztességes mennyiségben, már amennyiben éppen nem akar kicsúszni a hosszú szár miatt az F2. Szóval a zenei élmény felvétele előtt nyomjátok be az „agyatokba” a cuccot, különben szelelni fognak a bogyók.

Forrás: OneOdio

Ahol egy picit fakónak éreztem, az a középtartomány,

mintha „elénekelnének” az előadók a mély és a magas sáv mellett, ugyanis megdöbbentő módon a magasabb frekvenciák is jók. Szerintem ez a hangkép több, mint rendben van ennyi pénzért, szóval emiatt biztosan nem dől majd senki a kardjába, meg úgy egyébként sem, mert nagyon olcsó a termék. A mikrofonja is egész jó, nem hiába, hiszen a hosszabb szárú megoldásokat nem tudja annyira betakarni az arcotok. A OneOdio emleget valami master-slave switchet – utoljára 15 éve hallottam ezt a kifejezést merevlemezek beállításánál -, de szerencsére semmit nem kell kapcsolgatni, magától intézi a dokkoló. Ha egyet vesztek csak ki belőle, akkor headsetként szól és master, ha másikat is kikapjátok, akkor pedig az a slave, és alapból beszáll a zenélésbe azzal, hogy összekapcsolódik a masterrel. Aki pedig ragozná tovább a dolgot, az 2 db külön telefonhoz is csatlakoztathat egy-egy szárat. Pofonegyszerű, és tökéletesen működik.

OneOdio F1 – Nem fáj a kinézete

Az egyentechnika legnagyobb előnye, hogy csak a dizájnt kell egy kicsit átvariálni, és máris van egy új termék, ezt csinálják többek között az autógyártók is. Ebben az esetben kifejezetten örültem, hogy az F1 szolidabb lett az F2-nél, szinte már jó ránézni, csak ne kelljen megfogni. Az anyaghasználat ugyanis itt is kopogós műanyag, mint az F2 esetében, viszont ez is remekül visszajelzi a töltöttséget.

Sajnos a 800 mAh-s kapacitás itt 300-ra apadt – ez kb. 15 óra zenehallgatásra elég -, és a bogyók üzemideje is 8-ról 5-re csökkent,

ami még mindig nem rossz, de azért kb 40%-kal kevesebb, mint a tesónál. Ezt szomorúan konstatáltam, viszont a dizájn gyógyír erre is, annyira ronda szegény F2. A használata teljesen ugyanaz az F1-nek is, szóval nem mondom el, hogyan kell vezérelni, mert pontosan ugyanúgy, mint a testvérmodellt, de a hangerőállítás hiánya itt is zavart. Ez is tudja a dual connectiont, vagyis lehet két telóhoz társítani vagy egyetlen darabként headsetnek használni. A mikrofonja ennek is olyan 7/10, nem rossz, de semmi extra. A hangja szintén ugyanolyan, elég sok basszust tol ki, van magas, közép kicsit fakó, de ezt már szinte sormintaként olvassátok, hiszen erről is írtam már.

A másiknál elfelejtettem említeni, hogy nemcsak a Google tartozik a hangasszisztens haveri körébe, de Sirit és Cortana-t is ismeri. Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki.

Összegzés

Az F2-nek három nagy baja van, az hogy ronda – ez szubjektív -, hogy ki akart esni a fülemből, ami megintcsak lehet az egyedi fülforma miatti probléma. Viszont arra, hogy nem lehet állítani a hangerőt, nincs mentség, és a jobb anyaghasználatra ennyiért azért tudnék pozitív példákat mondani, például a QCY modelljeit. Ezt leszámítva ez egy remek hangzással megáldott, nagyon olcsó füles, brutális üzemidővel. Nem sok mindent tud, de azt jól, viszont 8000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért még ennyit sem várhatnátok el, és ezt az árat a 30F2  kuponnal érhetitek el. Ajánlom mindenkinek, akinek bejön a kinézete, másodlagos fülesnek tökéletes.

Az F1 lett a szebb, vagy inkább a jellegtelenebb darab a két fülhallgató közül. Bár az üzemidejét nem nevezném rövidnek – 5 óra – , inkább lenne ronda és bírná 8-ig, mint az F2. Ugyanez értendő a dokkolóra is, ez csak 300 mAh-s, az F2-nek meg 800, szóval kb. még 15 órányi delej marad a töltőben. A többi műszaki paraméterük pedig gyakorlatilag azonos, tök ugyanaz a BT chip és hangkeltő membrán van bennük, csak a sajtóanyagban ügyesen más dolgokat emeltek ki, de nagyon hasonló a két termék. Egy eltérés azért még van, az ára, ez ugyanis még olcsóbb, 7300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a 30F2  kuponnal.

Én nem tudok dönteni, azt hiszem vinném a drágább, de rondábbat, és nem nagyon mutogatnám senkinek, csak élvezném vele a muzsikát. Mindkettőt ingyenes szállítással küldik és az áfát is kicsengetik utánuk.

Pro

 • OneOdio F2: brutális üzemidő, alapvetően jó hang, olcsó
 • OneOdio F1: sokkal szebb, mint az F2, jó hang, olcsó

Kontra

 • OneOdio F2: szerintem ronda, mint a bűn, semmi extrát (ANC, transparency, app) nem tud, a hangerőt csak telóról lehet állítani, kicsúszik a fülből
 • OneOdio F1: rövidebb az üzemideje, mint az F1-nek, semmi extrát (ANC, transparency, app) nem tud, a hangerőt csak telóról lehet állítani, kicsúszik a fülből

hirdetés