hirdetés

Lenovo Air vezeték nélkül fülhallgató teszt

A józan döntés

teszt
Lenovo Air vezeték nélkül fülhallgató teszt 1
írta: Atika
2019-06-04

A Lenovo Air vezeték nélküli fülhallgató sok szempontból kiemelkedik a konkurensek táborából. Az ára azt gondolom nagyon megnyerő az AirPods-hoz képest, jellemzően 15-20.000 Ft között kapható áfamentes szállítással. A viselése meglepően kényelmes, az egész cuccról süt a minőség, a hangminősége pedig árkategórián felüli. Használható monó és sztereó módban is, tehát az autóban is tökéletes választás. Kell ennél több?

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 9
  • design és anyagminőség: 10
  • felszereltség, funkciók: 10
  • ergonómia: 9
  • ár/érték arány: 8

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Zárt állapotban, a hatszög felső élén lévő kivágáson keresztül látható a fülhallgató aprócska LED-je, ez jelzi nekünk a töltést. Írásban azt hiszem nem jön át, de telitalálat a megoldás, kellően diszkrét és rohadt jól néz ki. A nyitható oldalon lévő Lenovo felirat O betűjének a közepe szintén LED, ez a töltőkapszula állapotáról ad visszajelzést.

Lenovo Air vezeték nélkül fülhallgató teszt 6

A Lenovo Air vezeték nélküli fülhallgató tesztje

A Lenovo Air használata nem túl bonyolult dolog, nem kell bekapcsolni, nem kell kierőszakolni belőle a párosítás üzemmódot, nem kér kódokat, tehát pofonegyszerű a folyamat. Összesen annyit kell eldöntenünk, hogy sztereó vagy monó üzemmódra van-e szükségünk. Az első előnye, hogy tovább bírja az akkumulátor, így az autóban tökéletesen használható, én kispadra küldtem a headsetem. Rájöttem, hogy egy ilyen eszköz sokkal jobban megfelel az igényeimnek, ugyanis a Xiaomi fülesemmel mindig az volt a gondom, hogy vezetés közben nem tudom tölteni, akkor általában végig telefonálok, ha meg nem, akkor a mobilomat töltöm.

Kivenni, bevinni az irodába, töltőre rakni mindig nagy macera, mondanom sem kell, hogy állandóan bent maradt, ez pedig olyan méreteket öltött, hogy kénytelen voltam két darabot venni belőle. Ez a probléma szűnt meg a Lenovo használatával, ugyanis a töltőkapszula mindig kéznél van, ezzel 3-4 teljes töltés abszolválható, ez pedig akkor történik, amikor nem használom, tehát végre nem függök a szivargyújtótól.

Szóval ott tartottam, hogy monó vagy sztereó üzemmód. A váltás már-már csukott szemmel elvégezhető feladat. A jobb oldali a “main”, tehát ha csak az “R” feliratú helyről vesszük ki a Lenovo Airt, akkor a headset funkció aktiválódik, ha pedig mindkettőt, akkor a sztereó. Ha már rutinosak vagytok, és elég gyorsan a hallójáratba tudjátok illeszteni, akkor mindkét oldalon elhangzik a “Power on”, majd egy pittyenés jelzi a bal oldal csatlakozását a “main” füleshez, ezek után a “Pairing” szó hangzik el, innentől kezdve pedig bármilyen Bluetooth-os eszközhöz csatlakozhatunk vele.

Főleg telefonáltam és zenét hallgattam a tesztidőszak alatt, és bátran állíthatom, hogy remek a Lenovo Air hangminősége, úgyhogy maradásra bírtam, ennyi pénzért egyszerűen ez most egy oltári nagy vétel. A számomra fontos funkciók mind megtalálhatóak benne, a használata rendkívül egyszerű, kényelmes és két eszközt tudtam kiváltani vele. A töltőkapszula apró mérete miatt szinte bárhova magammal tudom vinni, a ma oly divatos skinny fit gatyákban talán nem fér el, de minden másban igen.

A kikapcsolás kimerül abban, hogy a tokjára rakom, nagyon célozni sem kell mert mágneses, általában csak beejtettem. A záródást szintén egy mágnes könnyíti meg, felhasználóbarátra sikerült, illetve elég erős ahhoz, hogy magától ne tudjon kinyílni. Az első használat alatt, még nem olvastam el a kézikönyvet a csalódottság lett úrrá rajtam. A hangerő maximumon adta az éppen elfogadható szintet, ezt betudtam a pici akkumulátornak, de nem véletlen adják azt a fecnit hozzá.

Gyorsan rá lehet érezni arra, hogy hogyan ne préseljük dobhártyáig a Lenovo Airt, tök jól meg lehet nyomni úgy, hogy megtámasztjuk a másik ujjunkkal. A 2-3 órás üzemidő hozható vele, a legnagyobb hangerő pedig számomra már bántó erősségű, de még itt sem tapasztaltam semmilyen torzítást. A basszus meglepően feszes, határozott, az árkategóriájából kitűnik ezzel a produkcióval. Nekem ennél többre nincs szükségem a hétköznapokon, ha elmélyülten szeretnék zenét hallgatni, akkor úgyis leülök a rendszerem elé.

Összegzés

A Lenovo Air ennek a nem olyan régóta létező kategóriának az egyik kiemelkedő képviselője. Szerintem remekül határozták meg azt a nagyon kicsi metszetet, ahol az anyag- és hangminőség az elfogadhatónál jóval magasabb szinten áll, ennek ellenére az ár mégsem szállt el. Akciótól függően 15-20.000 Ft-ért vásárolhatjátok meg, a Gearbesten most 13.000 Ft-ba kerül. A teljes kínálatot itt találjátok, ha pedig a tesztjeink között néznétek szét hasonló témakörben, akkor ajánlom a Blitzwolf BW-FYE5-ről készült írásunkat.

Pro

  • A kategória legjobb anyaghasználata
  • Jó hang
  • Ötletes széthúzhatság
  • Mágneses igazító mechanizmus

Kontra

  • Nem igazán olcsó

hirdetés