hirdetés

KZ S2 TWS fülhallgató teszt

Ronda és finom

teszt
KZ S2 TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2020-08-14

A KZ márkáról már sokszor írtunk, láncos kutyái vagyunk a brandnek, de minden okunk megvan rá. A nagyon óvatosan fogalmazva célszerűnek nevezhető küllem mellé minden esetben masszív hangzást kapunk, ráadásul buksztárca kímélő árazás mellett. Az S2 már nem az első wireless KZ termék, de az első, amit Indiegogon megfinanszíroztam, így mindössze 35 dolcsiért egy kicsivel boldogabb ember lettem. Aliexpress-en viszont már 28 dodóért, forintra lefordítva, 8200-ért is meg lehet kapni.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az ígéretek szerint a Realtek 8763 chipsetje felügyeli a kapcsolatot és biztosítja az AAC kodek támogatását. A derék tervezők el is magyarázták, hogy érdemesebb manapság az AAC szabvány mellé állni, hiszen a Spotify, az Apple Music, a Youtube Music, a Pandora, és még a minőség megszállottjainak nedves álmában megjelenő Tidal is az AAC technológia mögött van, ezt tehát átgondolt döntésnek érzem.

Nem úgy, mint a mikrofont kristálytiszta hangzású, CVC zajszűrős csodának nevezni, mert szimplán csak gyenge. Ugyanazokat a köröket futkorásszuk az összes hasonló fülessel, és mindegyiknek béna a mikrofonja. Ennyiből akár ki is lehetne hagyni, mint ahogy mellőzték a hangerőállítást is. Nincs kérdés, hogy jó-e nekem beletapizni hangosítás közben a fülest a hallójáratomba, mert nem fogom.

A május másodikán megtámogatott fülmonitorom némi spéttel június 12-én futott be. A csomagolás minimalizmusa elgondolkodtatott, hogy csak a támogatók kapnak ilyen spártai kivitelt, vagy ezt így lehet majd később is megvásárolni? Nem köszönőlevélre vártam, de azért ez annyira ingerszegény, hogy meg kellett említenem. A dobozt feltárva ízlésesen pihen a középre zárt töltőegység, az alján pedig egy extrém rövid USB-C kábel lapul.

A töltőbölcső szép darab, zsebbe rejtve sem zavaró a mérete. A rugós fém zsanérozás a nyitófedélen nem csak nagyon jól néz ki, de egyszer csak azt veszed majd észre, hogy negyedórája csak nyitogatod a cuccot. A töltés kijelzése érdekes, van egy gomb, amit ha megnyomsz, akkor a bölcsőben felvillan egy LED, ami 3 színnel kommunikálva elmorzézza a töltöttségi szintet. Ha piros, rádobod egy Type-C végére, és két óra múltán tele is a rendszer.

Az első párosítást a használatival összeforrva végeztem el, kicsit olyan érzés volt, mintha a Konami kódot hergelném a Contra első részében. Párosodás után viszont piszokgyorsan csatlakozik, ha kicsit lassabban teszem a fülembe az egységeket, szinte lemaradok az utóbbi évek legviccesebb chinglish „connected” szavacskájától, irtó aranyos.

 

KZ S2 – A szomszéd nője…

Használat előtt mindig fullra töltöm a termékeket, aztán az asztalon járatom órákig, de itt izgatottabb voltam ennél. Rengeteg, már-már bántóan sok basszust kaptam első alkalommal, szóval hagytam csak asztalon döcögni. Mit is mondhatnék lassan 2 hónapnyi használat után, szuper a cucc, nem is használok mást. Van magas, van közép, van mély. A hibrid rendszer annyival jobb mindenben, hogy nem nagyon van értelme hasonlítgatni egy klasszik TWS füleshez ebben az árkategóriában.

Hangminőségben a sárba döngöli őket, de vannak egyéb fontos faktorok is. Vegyük mondjuk a nem túl kimagasló, kicsit több mint 4 órás lejátszási időt, aminél van jobb a piacon. Vagy a hangerő állításának hiányát, ami megszokható, de azért a mindennapi életben bőven el tudnám viselni, ha lenne. A gumiharangok, amik a spúrcsomagban jöttek, hát azok nem a legminőségibb darabok. Szerencsére azóta felfedeztem a memóriahabos fülharangot , ami amellett, hogy szuper kényelmes, még az izolációban is segít.

Én ugyan sportoltam vele, de szerintem nem ez a legbiztonságosabb formájú eszköz a piacon. Akkor minek vettem? Mert ezzel letudtam a jól szóló TWS fülhallgató problémáját, és nem kell vele többé foglalkoznom. Minőségileg masszív érzetet kelt, annyira egyben van, hogy nem tudom elképzelni róla, hogy az elkövetkező pár évben tönkremenne. A hangja pedig drog.

Összegzés

Most sem kellett csalódnom a Knowledge Zenith Acoustics termékében, egy pillanatra sem bántam meg az Indiegogos támogatást, elégedett vagyok, megérte „ésatöbbi”. A gumiharangon kívül nincs egy jajszavam se, szóval egész jó véleményem lett a közösségi finanszírozásról. A rafkósak viszont az Aliról veszik 8200 Ft-ért, hiszen ott olcsóbb, mint a cég oldalán, és nincs édesebb dolog, mint a kellemes muzsika mellett egy jó kis fillérb@szás.

Pro

 • Jobban szól, mint a sima dinamikus meghajtókkal szerelt megoldások
 • Jó minőség és anyaghasználat
 • Ez egy KZ, nem a szépségéért, hanem a hangjáért szeretjük, de azért nagyon
 • Okosan kitalált töltőbölcső, remek töltöttség visszajelzés

Kontra

 • A mikrofonja ennek is gyenge
 • Ezeken a gumiharangokon lenne még mit csiszolni
 • A hangerőállítás elvesztette közfinanszírozási jellegét

hirdetés