hirdetés

Elephone Rexso Listen 1 fülhallgató teszt

Ne hallgass rá

teszt
Elephone Rexso Listen 1 fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-01-10

Az Elephone márka égisze alá tartozó Rexso – amely nemcsak füleseket, hanem akciókamerákat is tartalmaz – nagyon sok jót ígér nagyon tetszetős formanyelvvel, és mindezt annyira kevés pénzért, hogy meg kellett vennem. A tesztből aztán kiderült, hogy hiába a jó hangzás és a nevetséges 4000 forintos ár, néhány designdöntést nem lehet félvállról venni.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 1
  • design és anyagminőség: 7
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 1
  • ár/érték arány: 10

5.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A csomagolás mázolatlan karton és tejfölös pohár műanyag gyönyörű egysége, a tálalás egész elfogadható. A használati útmutatóhoz viszont sikerül olyan betűtípust választani, mintha írógéppel pötyögték volna le. A szokásos dolgokat azért beleszórták a dobozba, 2 pár gumiharang, USB kábel és az elmaradhatatlan fültámasz a felhozatal.

Rexso Listen 1 – Hallod majd az elefántdübörgést

A párosítás végtelenül egyszerű, mert a főgomb és a hangerőgombok szeparálva vannak, így nem kell valami tapipadon szteppelni, csak jó hosszan nyomva tartod a gombot és megy minden a maga útján. A specifikációk olyan semmilyenek, a Bluetooth is csak 4.1-es verziójú, a felhasználható 4 órányi akkukapacitás is olyan “meh”, ennél ma már szinte mindenki nagyobb üzemidőt kínál.  A rendszer lelkét, az Arioha által készített AB1510 chipsetet pedig 2014-ben kezdték gyártani. Ennyi pénzért pont ennyi technológia jár, de ezek kipróbált, megbízható alapok, a hiba nem ezekkel lesz.

A párosítás után aztán jött a szokásos bejáratás, csak leteszem az asztalra, aztán lemerülésig hajtom egy random playlisttel. Teljesen feltöltve kezdtem a szekvenciát, és moderált hangerőn egészen 5 órányi lejátszási időt hozott a füles, ez eddig jó jel. Az újratöltés viszont kínkeservesen lassú, volt vagy 3 óra, mire végzett, ami röhej, ha azt nézzük, hogy 100 mAh az akksi.

Másnap aztán elkezdtem végre használni, mert nagyon kíváncsi voltam a mágneses ki- és bekapcsolásra és a hangminőségre. Itt aztán belefutottam a legnagyobb hibába, ami meg is pecsételte az eszköz sorsát. A hangminőségre nincs panaszom, egész szépen szól, mármint a magas meg a mély, mert közepe az alig van. A kezelés nagyon egyszerű, a hangerő elhelyezése nagyon kézre áll, ennyi pénzért főnyereménynek tűnik az egész, már amikor a fülemben marad a drága.

Mert valamit elrontottak a srácok a tervezésnél, és folyton, de tényleg, a legkisebb fejmozdulatra is kihullik a hallójáratból a Listen 1. Elkezdtem utánamenni a problémának, mert nem írhatok tesztet arról, hogy bénák a füleim, így kihasználtam a barátaim hallókáit is. Csúfos kudarc lett az eredmény, mert egyszerűen mindenkinek kiesett a füléből, mindegy volt a gumiharang és a fültámasz mérete. Ez már nem lehet véletlen, ez itt egy hibás tervezés, és rá is jöttem, mi a hiba.

Elsősorban nagyon kiáll a műanyag testből az agybadugós rész, egészen konkrétan 2,5 cm-nyit. A feleségem meg is kérdezte, hogy kiférek-e vele az ajtón, annyira komikus a látvány. A másik hiba a kábel kivezetése a műanyag házból, mert egyszerűen nem középen van, hanem a füles elején, emiatt minduntalan lehúzza az egész eszközt, ami kiakasztja a fültámaszt és „kiflattyan” az egész miskulancia. A merev kábelezés pedig csak tetézi a problémát.

Összegzés

Szomorú vagyok, mert nagyon akartam szeretni a Rexso Listen 1-t. A hangminőség teljesen vállalható, de a megvalósítás és a folyton kihulló design messziről kerülendővé teszik ezt a konkrét típust. Válasszatok inkább a Banggoodon található végtelen mennyiségű fülesből, de nagyon figyeljetek a designra, mert tönkretehet mindent.

Ha ajánlanom kellene valamit, azt mondanám, hogy sportos egyének vegyék a Blitzwolf Airaux AA-UM2-t, azok, akiket nem zavar a dizájn, de brutálisan jó hangminőségre vágynak a KZ AS szériára repüljenek rá. Aki pedig fancy, hosszú üzemidővel megáldott TWS-es terméket keres, annak ott van a Mifo O5, mindegyik sokkal jobb választás, mint az Elephone Rexso Listen 1.

Pro

  • Olcsó
  • Tűrhetően szól

Kontra

  • Soha nem marad a füledben
  • Nincs középtartomány

hirdetés