hirdetés

EarFun Air Pro 2 TWS fülhallgató teszt

Jól muzsikál

teszt
EarFun Air Pro 2 TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: BlitzWolf shop

Norbi
írta: Norbi
2022-09-01

Nem tudom, mennyire cseng ismerősen az EarFun név nektek, de azért pár szót szerintem érdemes ejteni a cégről is, hiszen (még) nem tartozik a legismertebb márkák közé. A céget 2018-ban alapította néhány lelkes tervező, hangmérnök, akikben az a közös, hogy elkötelezettek a kompromisszummentes zenehallgatás iránt. Ezért alkották meg az EarFunt, ami fiatal kora ellenére már több neves szaklap elismerését kivívta. Termékeik nem tartoznak a legolcsóbbak közé, de cserébe kimagasló minőséget képviselnek. Most a cég Air Pro 2 névre keresztelt termékét vettük górcső alá.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A termék egy kicsi, elegáns fehér és szürke színben pompázó dobozban érkezett, de a méret ne tévesszen meg senkit, mert telepakolták azt kiegészítőkkel. Gumiharangból mindjárt 6 párat csomagoltak hozzá, hogy mindenki megtalálja a füléhez megfelelőt. Ezeket egy A és egy B jelű zacsiba csomagolták, mindkét tasak 1 kicsi, 1 közepes, 1 nagy harangot tartalmaz. Ezenkívül adnak hozzá egy Type-C-s töltőt, illetve egy pucováló alkalmatosságot is, amivel hatékonyan tisztán tudjátok tartani a fülest. 

A párosítás nagyon egyszerű és gyors volt,

a töltődobozt felnyitva aktiválódik a párosítási funkció, akkor jelenik meg az eszköz neve az elérhető Bluetooth eszközök között a telefonon, így már nincs más dolgotok, mint azt kiválasztani, megerősíteni a párosítási szándékot, máris csatlakoztatok az Air Pro 2 az eszközhöz. A készülék a Bluetooth 5.2-es szabványt használja, amit villámgyors párosítás és alacsony késleltetési idő jellemez, ezeket a használat során hozta is a kütyü. 

A füleshez elvileg elérhető mobiltelefonos alkalmazás is, telepítés előtt feltűnt az elég gyengus, 1,6-os értékelés a Play áruházban, az App store-ban sem értékelték jobbra a felhasználók, ez már valamit előrevetített. Mindenesetre szorgalmasan letöltöttem, feltettem az alkalmazást, de mikor hozzá akartam adni az eszközt, akkor mindössze két lehetőséget kínált fel, a cég Air S, illetve az Air Pro SV névre hallgató termékeit. Miután villámsebesen rányomtam a termék nem található a listában gombra, akkor azt javasolta, hogy frissítsem az appot (a legújabb verzió volt fent), vagy nézzem meg a használati utasítást, amiben a mobilos alkalmazással kapcsolatban sajnos semmilyen infót nem találtam, így elég hamar körbe is ért a dolog. Kár érte, mert az alkalmazásból kiragadott képernyőfotók alapján ígéretesnek tűnt.

Így a fülest az applikáció hiányában a gyári beállításokkal tudtam csak használni, szerencsére így is nagyon jól szólt, erőteljesen jelenlévő, de nem fülszaggató basszus, élénk magas hangokkal, ennél jobbat kívánni se lehet szerintem. Az aktív zajszűrés is nagyon jól vizsgázott, teljesen sikerült kiszűrni az edzőteremben állandóan szóló, de sokszor nem túl buzdító muzsikát. A módok között egyébként, a bal oldali füles két másodperces nyomva tartásával lehet váltani. Az érintőgombok is nagyon jól működtek, 10-ből 10-szer eltalálta, melyik funkciót akartam aktiválni. Ezek segítségével számok közötti ugrásra, hangerőszabályzásra, a hívások kezelésére, illetve a hangasszisztens aktiválására van lehetőség.

Sajnos az automata zeneleállítás már nem működött ilyen flottul,

előfordult, hogy az ölembe téve is hallottam, hogy nyomja tovább a muzsikát, pedig a cég azt ígéri, minden platformon elérhető ez a funkció. A füles IPX5-ös minősítéssel rendelkezik, így nem árt neki az izzadság, sem az eső. Ez utóbbit nem volt lehetőségem kipróbálni, ebben az aszályos időszakban, de az elsőből azért kijutott neki, jól viselte a megpróbáltatásokat, szóval ezt elhiszem a cégnek. A hívások hangminőségére nyugodt környezetben, enyhe zajban nem volt panasz. Extrémebb körülmények között, – értem itt ezalatt a nagyobb szelet -, viszont furcsa és elég zavaró zajokat produkált a másik oldalon, amit csak az algoritmus hibájára tudtunk visszavezetni.

Összegzés

Összességében azt mondanám, hogy az Earfun Air Pro 2 egy nagyon jó füles, kristálytiszta hanggal, jó kezelhetőséggel, de megvannak a maga gyermekbetegségei, amik viszonylag könnyen kiküszöbölhetők lennének a gyártó részéről. Reméljük rászánják az időt és energiát erre az EarFun mérnökei, és akkor tényleg nem lehet majd belekötni a termékükbe, addig viszont ezek adnak egy rossz szájízt a felhasználóknak. Még akkor is, ha az ára nagyon versenyképes, a hasonló minőséget képviselő termékek között, tényleg hozza a drágább vetélytársak hangminőségét.

Az EarFun Air Pro 2 ára 29 990 Ft, a BlitzWolfShop oldalán. A termék magyarországi raktárból kerül kiszállításra – 25 ezer forint felett díjmentesen – , így természetesen más egyéb költség sem terheli a rendelést. Akár már másnap veletek lehet a rendelt termék. Sőt a cég az első 5 vásárlónak 25 százalék kedvezményt ad. Szóval, ha gyorsak vagytok és használjátok a RKIEFAP2  kuponkódot, akkor 22 490 Ft-ért tudjátok megrendelni ezt a remek fülest.

Pro

 • Kiváló hangminőség zenehallgatáskor
 • Bőséges számú kiegészítő
 • Vezeték nélküli töltés
 • Jó üzemidő

Kontra

 • Telefonos applikáció (jelenleg) nem működik a készülékkel
 • Az automata zeneleállítás elég esetleges
 • Zavaró zajok nagyobb zajszennyezés esetén

hirdetés